Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malutkaania

Mąż nie chce zebym pracowała

Polecane posty

Gość 1wq
ale swoją drogą to ludzio strasznie łatwo przychodzi krytykowanie innych, konsekwencje swoich słów mają w dup*e:O

Wszystko ma swoje dobre i złe strony. Najlepszy jest złoty środek. Siedzenie w domu może dobić, ale z drugiej strony jeśli facet chce wziąć odpowiedzialność materialną za rodzinkę to naprawdę miło. Kobieta wtedy czuje się bezpieczna i idąc do pracy wie, że praca to nie koniec świata. Sama przez 2 lata pracowałam z pewną wredną babą która była moją szefową, jej zachowanie miało znamiona mobbingu . Wtedy utrata pracy była w moim przekonaniu końcem świata. Dziś oczywiście śmieję się z tego, choć wtedy nie było to śmieszne. Wracając do tematu jeśli mąż zapewnia byt to jest fajnie, ale też nie wyobrażam sobie przymusowego siedzenia w domu, wtedy światek robi się malutki i jak tu się rozwijać??

Gość jesień incognito
Nie czytałam całości, może się będę powtarzać, ale jesli kompromis to taki: siedzisz w domu i sprzedajesz na allegro :) Albo piszesz powieści ... albo prowadzisz księgowośc komuś - wilk syty i owca cała :)

Gość jesień incognito
nigdy w życiu -> tylko dowiedziono naukowo, że dzieci matek kukułek lepiej się rozwijają i mają lepsze relacje z otoczeniem, są bardziej przebojowe, śmiałe i potrafią budować więzi z rówieśnikami

Wq - nie denerwuj się, uważam, że to naprawdę wielka sprawa w dzisiejszych czasach pracować na cały etat + dojazy do pracy i mieć rodzinę. Trudno rezygnować z dziecka czy męża z powodu pracy, ale też wiele kobiet nie może nie pracować, bo to przecież chleb. Więc głowa do góry.

Gość 1wq
🌼 no wiem,ale czasem ludzie swoimi komentarzami rozkładają na części drobne:O

Gość gość
Muj maz kazal mi isc do pracy a on sam nie pracuje tylko w domu siedzi