Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość P2P

POLICJA PRZESZUKUJE KOMPUTERY TYCH CO ŚCIĄGAJĄ PLIKI NIELEGALNIE Z INTERNETU

Polecane posty

No a jak ktoś ściąga sobie np.jeden film dziennie na włąśny użytek aby wieczorkiem sobie obejrzeć to co?Już wielki przestępca?? Chore to wszystko jakieś..😠

Gość ja Ci powiem
nie takie do końca chore!! A czym Ty sobie zasługujesz na to żeby ściągnąć i obejżeć sobie ten film za darmo?? Ktoś za nakręcenie tego i wynajęcei aktorów kupe siana dał!! Taki lisek jesteś:)

Gość a ja uwazam ze to nierealne
cała Polska miala by zawiasy!! zreszta kurcze nie chodzi nawet o te filmy i muzyke-jakby wpadli do domu to i tak gro komputerow bedzie zatrzymanych za nielegalne oprogramowanie(chodzi o komputery prywatne a nie firmowe)

Gość Ja Ci powiem
No fakt za pirata windowsa nie ścigali tyle lat a tu chcą ścigać za 1 mp3. RUUBASZNA-65 jak Cie nie stać to nie korzystasz chyba proste. Jak mnie nie stać na mercedesa to nie ide go kraść bo mam możliwość tylko pracuje i mnie kiedyś może będzie stać a jak nie to jeżdże oplem albo PKP:)

Gość pewnie ze tak dobrze mowisz
szkoda ze nie stac nas Polakow na kupowanie plyt chodzenie do kina i kupowanie plyt dvd ,smutne to:(

hyhy oryginalne kupuje tylko plyty polskich artystow ze zwgledu an ceny...a ci zagraniczni krazesi coz........ niestety nie stac mnie to co mam byc az taka UCZCIWA:> zeby wogole zrezygnowac z sluchania muzyki....a to jest cos co kocham...dodam,ze wedle prawa przegrywwanie plyt od innych tez jest ZLEM :>

Gość Ja Ci powiem
Skoro masz takie podejście to po ki chu... bawisz sie w takie pierdoły - Nie słyszałaś że "jak kraść to miliony" :) Kradzież jest kradzież i tyle. Masz siedzieć 2 lata za MP3 albo film to napadnij na bank - dostaniesz 5 lat po 2 wyjdziesz za dobre spawowanie a potem jeszcze Ci zostanie ta ukradziona jak dobrze schowasz:):)

Gość przezorny
no to jak -kasować program i wyrzucić wszystkie pliki do kosza czy po cichu przeczekać

Gość i dobrze Wam tak.........
Nie trzeba było sciagac a teraz sracie w gacie:PU mnie wszytstko legalnie i nie mam stracha,ze mi do domu Policja przyjdzie.A piractwo trzeba tepic

Gość przezorny
może Cię stać wywalić 150 zł za film lub kilka dyszek za muzę ,ale ja nie mogę sobie na to pozwolić mam rodzinę na utrzymaniu .

Gość i dobrze Wam tak.........
nie stac mnie dac 150 zł za film.jak chce go ogladnac to ide do kina a jak nie zobacze wtedy co wszyscy,to raczej nie umre z tego powodu.Sama nie pracuje,tylko maz i tez ma rodzine na utrzymaniu:D

Gość przezorny
piractwo działa tylko dlatego że dla przeciętnej rodziny kupno filmu jest nieosiągalne bo za 100 zł to zrobią zakupy na ,,niedzielę ,,

Gość propaganda i tyle
kiedyś wyrabialismy 300 procent normy w hutach, teraz złapia jednego kowalskiego z nielegalnym mp3 z koncertu dody....i wielkie halo.... i zapewne nic mu nie zrobią, co najwyżej dostanie grzywnę, której i tak nie zapłaci, bo powie, że nie ma kasy, komornik mu rozłoży na raty, spłtę odroczy.... do czasu, aż koleś wygra w totka.... czyli na świetego nigdy :D później policja będzie się musiała zająć mordercami, dilerami w szkołach, wypadkami na drogach..... i tak się skończy historia ze sciganiem piractwa domowego.... dużo szumu i nic się nie zmieni jak zwykle w tym kraju....

Gość przezorny
żeby było ciekawiej to niedawno czytałem o eMule i jego ,,cudownych ,, właściwościach w ,,Komputer Swiat,,

Gość śmiech na sali na 110
niechce ise wymadrzac ale by musieli na każdym posterunku posadzić mi po 5 policjantow i to na trzy zmiany żeby zaczeli każdego wykrywać , a co z programami sciądnietymi z programami ze stron te też są piracki bo bym takto zaplacic za 60 programow paranoja . a jaki problem zgrać te mp3 na płyty , to jest inne wyjście kupic nagrywarke DVD gdzie wchodzi po 5 GB , że chyba będa miec dowód i IP kopa że się sciągało.Inaczej jak w stanach lub w całej UE zaczną ztym walczyć no to wtedy to bedzie prawdziwe.A cha a co z mp3kami sćiągnietymi 5 lat, 2 lata i rok temu.

Gość propaganda i tyle
phi fimów DVD.... a co z oprogramowaniem? kup sobie lagalnego photoshopa.... a przecież teraz prawie każdy potrzebuje bo ma cyfrówkę i a to trzeba format zdjęcia zmienić a to balans nie wyszedł, a to ciotka ma oczy czerwone.... fakt do każdegej funkcji z osobna można bu znaleść jakiś darmowy programik.... ale do wszystkich? kto ma czas na taką zabawę.... ceny oprogramowania są paranoją.... dlatego ludzie tak kombinują.....

powiedzmy sobie szczerze, już od kilku lat o tym głośno, że ścigają i żadnych spektakularnych akcji nie było. kazaa dc++ i emule to nie są polskie programy i nie stoją na polskich serwerch, a nie wierzę, że autorzy, którzy żyją z nielegalnej wymiany plików udostępnią polsiej policji swoje bazy danych ;) Zreszą wydaje mi się, że mozna złapać i wykryć tylko wtedy użytkownika, jeśli pociągnie coś bezpośrednio od psa, a to szansa jedna na miliard ;]

Gość propaganda i tyle
po za tym jak zawsze nasz rząd bierze się za to od dupy strony..... czyli od końcowego uzytkownika....Bogu ducha winnego pionka.... który chce przyoszczędzić parę groszy..... myślą, że ludzi mozna zatraszyć...... eh szkoda gadać..... jak tak na prawdę chcą z piractwem walczyć to niech walczą z firmami umozliwiającymi wymianę plików.... jak nie będzie skąd nielegalnie ściągać, to nikt nie będzie ściągał..... proceder się skończy, najlepiej jakby było to połączone z obnizką cen oprogramowania i muzyki.... mydlą nam oczy przed wyborami....

Gość edyśka
jak bardzo chciała bym wam wierzyć bo troszkę się przycykałam

ja myślę, że jak nie rpzez programy, to pliki będą chodzły po serwerach i mailem bedą przesyłane. Ale z drugiej strony powinna być jakaś dyspensa. Ja rozumiem, są ludzie, którzy trzymają na dysku dziesiątki pełnych albumów, ale są tacy, kórzy ściągają jedną piosenkę z całej płyty, bo po co bulić kilkadziesiąt zł dla jednej piosenki. W Polsce jeszcze nie ma jak kupować legalnie pojedynczych utworów jak przez i-tunes. Dzieciaki nie mają kart kretytowych. Ale czy ktoś o tym pomyuślał? Jasne, że nie, bo w Polsce wysokie stanowiska nie koniecznie zobowiązują do myślenia. A jak ktoś napisał, policja się rozdrabnia, bo ławiej szukać dzieciaków ciągnących muzę, czy ścigać staruszki sprzedające kwiaty na ulicach stolicy, niż uganiać się za przestępcami ;] Tchórze jeb*ne i tyle

Gość edyśka
kro jak ty mądrze piszesz ale cóż z tego jak oni i tak swoje będą robić

Gość propaganda i tyle
to będzie tak jak pisałam, kogoś gdzieś złapią, ta osobą będzie musiała mieć niesamowitego pecha, narobią szumu w mediach.... i za chwilę będzie po krzyku.... bo co oni takiej osobie mogą zrobić? a wszystkich nie zkontrolują, bo niby jak? nie ma na kasety do fotoradarów, a na masowe kontrole wyspecjalizowanych policjantów-informatyków to będzie?

Gość edyśka
ale dla postrachu szumu narobią i jeszcze podobno artyści będą mogli domagać się od takiego delikwenta odszkodowania

Myślę, że łapanie pojedynczych osób to są i będą wyjątkowe przypadki, bo trzeba byłoby zatrudnić armię policjantów, żeby wyłapać chociażby kilka procent użytkowników nielegalnych programów, czy posiadaczy divx\'ów/mp3-jek. To po prostu nierealne na skalę kraju. Jeżeli to nie jest jedynie kiełbaska przedwyborcza i takie akcje będą przeprowadzane częściej, to na baczności powinni się mieć właśnie mieszkańcy akademików i inne, podobne skupiska \"piratów\", no i handlarze. W przyszłości, nawet jeśli zamkną serwery takich programów jak eMule, to powstaną inne programy z szyfrowanym przesyłaniem danych (z resztą już takie działają) i rozpowszechni się przesyłanie plików pocztą elektroniczną, bo zawartość skrzynek pocztowych jest chroniona prawem (na tym polu już działają programy jak np. peer2mail).

artyści to pewni i tak będą mieli to gdzieś, bo oni z tego biznesu mają najmniej. Najwięcej zgarniają wszyscy pośrednicy ;]