Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość P2P

POLICJA PRZESZUKUJE KOMPUTERY TYCH CO ŚCIĄGAJĄ PLIKI NIELEGALNIE Z INTERNETU

Polecane posty

Wielbicielu co się gdzieś wypowiadam to zawsze trafię na Ciebie ;D

Gość edyśka
myślę że jak byśmy się zbuntowali i przez mięsiąc nie kupowali żadnych płyt i kaset legalnie to może producenci by trochę zjechali z ceny to nie trzeba by było ściągać z internetu

Gość aniołek34
a ja się nie boję .Niech pilnują złodziei a nie spokojnych ludzi

to jak ściągacie dalej? bo ja od jakiegos czasu nie ściągam a teraz wlaśnie znow chcialam zaczać i sama nie wiem bo zwykle mam pecha i ....:/ wiadomo ;)

Gość A ja się nie boję
Bo naprawdę by musiał to byc niefart by ktoś przyszedł.. Zciągam Torrentami i z kont mejlowych. Używam proxy..Więc jeśli ktoś by się zainteresował to chyba tylko wtedy gdyby mnie ktoś podpierdolił :). Innego uzasadnionego wejścia do mojego kompa nie widzę

Gość ściągamy ściągamy
zawsze kontrolowali, ale teraz podano to do publicznej widomości. nie ścigają szczawików, którzy ściągają raz na miesiącjeden film;)

Gość pobudka
to co można już...

Gość Ale durni jesteście
To specjalan prowokacja w gazecie, żeby wywoałć strach i samoistnie pozbyć się wszelkich nielegalnych programów, a wy oczywiście daliście się łatwo poddać masowej panice!! hahaha! ale ten naród głupi...już wyobrażam sobie, jak policja obwąchuje mieskzania w warszawce.. wszędzie zaczyna brakować policjantów, a tu robotę nagle im dadzą niby w przeszukiwaniu jakiś emulów.. :o żenujące.. ale jeszcze bardziej frustrujące jest to, że tak łatwo was wszystkich omamić... Hmmm...Zaraz założe topik o zbiorowym samobójstwie - pójdziecie..? :P

Gość pobudka
a skąd wiesz czy pod ,,publiczkę ,, na postrach tego nie zrobili

Ale durni jesteście ----- tak samo 20 kilka procent społeczeństwa uwierzyło PiS w te pierdoły co opowiadali przed wyborami, zamknac to mozna wtedy jak jest czerpana z tego korzyśc materialna, czyli jak ktos hurtowo handluje....itp, a jak ja komus cos udostepniam zadarmo, i w zamian on mi cos udostepnia to trudno to nazwac kradzieżą, ostatnio słyszałam ze jakas firma zabroniła produkowania mp3 playerów z mozliwoscia nagrywania dźwieków z radia, tą droga to mozemy dojść do tego ze zabronione jest uzywanie starych magnetofonów(bo mozna nagrywać dźwiek) albo magnetowidów(bo równiez mozna nagrywać dźwiek oraz obraz), ale jesli jest to na własny uzytek to moga sie w dupe pocałowac, w kazdym sadzie wygracie A działania RIAA nie chce mi sie komentować

Gość P2P
mam nadzieję że to wszystko to tylko propaganda

Pozwolę sobie swoje trzy grosze wtrącić. Jak na moje, to prawda jak zwykle leży mniej więcej pośrodku. To wcale nie musi być nieprawda, że jakaś tam akcja jest lub będzie podejmowana (czytałam o tym na stronach zupełnie niezależnych, że w Polsce rzeczywiście w tym roku ma ktoś się tym zająć), ale jak jest naprawdę, i na jaką skalę prowadzone są te działania to my się nigdy nie dowiemy. Z drugiej strony prawdopodobnie jest w tym pewna doza propagandy, albowiem w Europie, zwłaszcza tej powiedzmy \'zachodniej\', Polska pod względem piractwa stoi dość wysoko. Za nielegalnego windowsa raczej ciężko już mieć problemy, bowiem Mikromiękcy i biluś gates zlagodzili politykę ścigania piractwa systemów operacyjnych na rzecz tego, aby w sieci było bezpieczniej. Dlatego posiadacze pirackiego oprogramowania mają dostęp do łatek i uaktualnień, jeżeli oczywiście chcą. DorotaK... sprawa nie jest taka prosta, bo kradzież powstaje w momencie udostępnienia tego masowo, nawet jeżeli za darmo. To jest coś jak publiczne odtwarzanie (na punkcie którego ZAiKS jest bardzo czuły i najazdy na miejsca, gdzie nielegalnie puszcza się muzę, są o wiele częstsze niż wizyty policjantów w ramach walki z piractwem). Także to się jakoś tam da uzasadnić. Co do nagrywania dźwięków z radia... najnowszy patch firmware do Zen Nano Plus (którego posiadam i uwielbiam) dodaje jakieś tam drobiazgi związane z DRM (!!!) i wyłącza radyjko. Niemniej jednak istnieją internetowe radia, raczej niezależne i małe, które puszczają całe albumy z muzą, i jak ktoś chce i umie, to sobie w ładnej jakości nagra. Akurat nagrywanie z radia to jest najprostsza metoda, niemniej jednak jest to chyba legalne, bo nadal dostępne są radiomagnetofony, aczkolwiek stacje radiowe puszczając jakieś dźwięki czy komentarze w czasie puszczania niektórych kawałków próbują potencjalnych przestępców zniechęcić. Co do programów w internecie, to jest akurat tak, że jak ktoś chce i umie, to potrafi do sieci wstawić wszystko, bowiem objęcie całej sieci, na całym świecie cenzurą (taką jaką mamy np. w Chinach czy Korei Północnej, choć w KP trudno mówić o internecie bo praktycznie nikt go tam nie ma) wymagałoby zatrudnienia armii ludzi i otwierałoby solidne pole do nadużyć tej de facto kasty kontrolującej co się w całej pajęczynie dzieje. I oni pewnie mieliby muzyczkę i filmy za uśmiech. Ja się swego czasu naściągałam aż miło, znajomy kiedyś mi powiedział, że moje IP bardzo mocno podciąga naszą średnią \'w dół\' :) ostatnio jakoś tego nie robię. Kończę, praca czeka. Miłego ukrywania się, i nie dajcie się!

Gość jesli siedzisz cicho i nie
masz problemow z prawem - TO NIC CI NIE GROZi !!!! chyba ze ze naprawde masowo sciagach w ilosciach giga / dzienie to rzeczywiscie moga sie Toba zainterssowac ze wzgledu na wielkie transfery! Natomiast jesli zadrzesz z prawem - nawet o rzecz calkowicie niezwiazana z oprogramowaniem - to czesto na sile sie zdarza ze szukaja na Ciebie "haków"! Czytalem ze w wakacje tak bylo bodajze w Kolobrzegu - zlapali dwoch kolesi za narkotyki i rzeczywiscie jeden z nich byl handlarzem (cos tam ponad 100 porcji, woreczki, itd) ale drugi miał przy sobie i wogole w domu tylko 1 działke - na wlasny uzytek (co niby tez jest nielegalne) ale bez przesady to troche za malo zeby zamknac na iles tam lat wiewc dodatkowo zarzucili mu (pamietam dokladnie) posiadanie 19 płyt CD z pirackim oprogramowaniem!!!! ;) Smieszne co nie ?

Policja odwiedziła 130 niemieckich użytkowników sieci P2P 3500 podejrzanych Niemiecka policja przeszukała domy 130 osób korzystających z sieci P2P i nielegalnie wymieniających się plikami. W ramach tego samego śledztwa prowadzone jest postępowanie wobec 3500 użytkowników sieci eDonkey. Policja przez dwa miesiące monitorowała wszystkie połączenia na podejrzanym serwerze. W tym czasie zarejestrowano wejścia z 40 000 unikatowych adresów IP. Spośród nich 3500 należy do Niemców. Wszyscy wymieniający się plikami zostali zidentyfikowani i grożą im konsekwencje prawne. Policja dowiedziała się równocześnie, że podczas wspomnianych dwóch miesięcy oferowano 800 000 różnych plików. Nadzorujący śledztwo prokurator poinformował, że przeszukano mieszkania jedynie tych osób, które udostępniały ponad 500 plików. Podejrzanym grozi kara zarówno z przepisów kodeksu cywilnego, jak i karnego. Mariusz Błoński www.heise.de www.chip.pl

Gość P2P
czyli jak , dla amatorów spoko a dla handlarzy strach

Gość marr
Prawo autorskie Art. 23. 1. Bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego. Przepis ten nie upoważnia do budowania według cudzego utworu architektonicznego i architektonicznourbanistycznego oraz do korzystania z elektronicznych baz danych spełniających cechy utworu, chyba że dotyczy to własnego użytku naukowego niezwiązanego z celem zarobkowym. 2. Zakres własnego użytku osobistego obejmuje korzystanie z pojedynczych egzemplarzy utworów przez krąg osób pozostających w związku osobistym, w szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego. A co wy na to?

Gość prawnik ksiaz
Bo my żyjemy w porabanym kraju. Policja zamiast scigac przestępców woli jak to juz ktoś napisal czepiac sie za posiadanie 1 mp3 ściagnietego z neta albo babc sprzedajacych kwiatki.mamy przeludnione wiezienia a za jedzenie itp przestepcow placa ludzie. a wiezniowie nic nie robia. dzis ogladam wiadomosci a tam mowia ze na wyremontowanie jakiegos wiezienia wydali 8mln i beda wiecej remontowac.paranoja. mogli by te pieniadze dac na objady dla biednych dzieci lub inny cel. u nas nawet edofile i mordercy maja lepiej niz normalni ludzie. czepiaja sie gejow i tępia ich zamiast pedofili.to nie jest normalne. co drugi kandydat do urzedu ma na pienku z prawem. to jakis zgwałcil uczennice lub prostytutke lub tym podobne. a my polacy na nich glosujemy.kary za sciaganie beda wieksze niz za pedofilie i mordrerstwa.a ja mysle ze chyba np znecanie sie nad zwierzetami jest bardziej grozne niz kilka filmow na dysku sama sciagam z dc muzyke filmy i programy.i nawet gdyby bylo mnie na nie stac to bym dalej to robila.nic mnie juz nie zdziwi w tym kraju nawet to jakby zakazali wykladania teorii ewolucji

Gość P2P
no to napiszcie czy wolno czy nie bo ja już się pogubiłam

Gość Mr. Eco
ściagaj i nie marudź

Gość X MEN
to jak skończył się już ten nalot ?

Gość poinformowany
ale jesteście niedoinformowani. eMule jest bezpieczny pod warunkiem podłączania do pewnych serwerów [ostatnio pojawiło się parę podstawionych przez riaa]. Dobry i na pewno nie policyjny jest donkey server no2 - aby dostać się do lity IP ludzi łączących się z tym serwerem musieli by go hackować, to na naszą policję troszke za duzo... dużo łatwiej łapać ludzi kożystających z mniej "dyskretnych" sieci p2p. Najgorzej mają ludzie udostępniający pliki poprzez Direct Connect w sieciach osiedlowych bo to właśnie za nie bierze się najczęściej policja. Wątpliwe bezpieczeństwo jest także w przypadku torrentów - żaden problem dla policji postawić swojego trackera. Pozdr, Fachowiec P.S. zawsze można się zabezpieczyć :) http://allegro.pl/show_item.php?item=163926298

Gość to sie dzieje juz w polsce
chcialam tylko napisac, ze w katowicach i jaworznie juz sa postepowania w sprawie sciagania muzyki, filmow. jeden student prawa moze juz sobie wybic z glowy kariere, bo wlasnie ma do zaplacenia okolo 3000zl ale wiadomo ,ze tego nie zaplaci i prawdopodobnie jest za kratkami. takie akcje sa robione i na zwyklych obywatelach tez. mozesz miec chocby 1 piosenke no i.... no i u mnie w jaworznie u znjomych policja byla.. .takze uwazajcie!!!

Bulić bo artyści czekają!!!!! :P:P:P:P