Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aka**

Plamienie nie biorę pigułek + pytanie o śluz -- proszę o pomoc

Polecane posty

Gość aka**

Wczoraj w 21 dniu cyklu pojawiło się u mnie plamienie (nie biorę żadnych pigułek anty). Cykle mam 26-27-dniowe, czyli to plamienie pojawiło się jakieś 6 dni przed okresem. Ale martwi mnie jeszcze coś. Normalnie w tym momencie cyklu mam już wyraźne oznaki PMS-u, bardzo bolesne piersi. A teraz jest inaczej - piersi prawie się nie zmieniły, praktycznie wcale nie bolą. Objawy sugerujące owulację (szczyt objawu śluzu) były tydzień temu, potem pojawił się śluz grudkowaty. W tym cyklu nie miałam niezabezpieczonych stosunków. I drugie pytanie. Czy jeśli w tym cyklu miałam objawy takie jak zawsze podczas dni płodnych (objawy śluzu, w terminie mniej więcej takim jak powinno być), to chyba nie mogłam wcześniej (poprzedni cykl) zajść w ciążę? Boję się, co się dzieje??...

Gość kkkkkkkkkkk
I dlatego metody kalendarzykowe są nieskuteczne. Nigdy nie wiesz co spowoduje zmiane i przesuniecie cyklu. Możliwe ze wystapiła teraz u ciebie druga owulacja, tak tez sie czasem zdarza. Zdaża sie nawet ze pod wpływem silnych emocji i podniecenia kom. jajowa potrafi się uwolnić w dowolnym dniu cyklu.

Gość aka**
Ale ja nie stosuję metody kalendarzykowej... Proszę Was o pomoc, może któraś z Was tak miała?... :(

Gość aka**
odezwijcie się, proszę...

jakiego koloru jest to plamienie? jeżeli brązowawe to masz za mało progesteronu dlatego też nie ma żadnych objawów jak bolesność piersi itd

Gość aka**
Jesteś pewna, że wtedy nie ma objawów PMS-u ?? Plamienie było brązowe, takie mniej więcej jak na koniec okresu i bardzo skąpe (widoczne tylko na papierze w toalecie). Ale wyczytałam już wcześniej, że przy braku progesteronu plamienie trwa zazwyczaj aż do momentu pojawienia się miesiączki. A u mnie trwało tylko 1 dzień... A co w takim razie z okresem, powinien się pojawić w terminie i sam z siebie? Mimo że nie mam objawów PMS-u? W ogóle nie czuję się jakbym miała dostać okres, zero, taka dziura w cyklu.

Gość aka**
Może ktoś mi odpisze na powyższe pytanie?... I jeszcze: jak progesteron (jeśli jest za niski) wpływa na wygląd śluzu?

Gość plamionka
mam tak samo i tez niewiem co to :( zawsze mialam regularnie ,a teraz kilka kropli i wiecej nic

Gość aka**
Plamionka - a jakiego koloru jest Twoje plamienie? I czy pojawiło się w terminie miesiączki, czy kilka dni wcześniej?

Gość plamionka
w dniu okresu brazowo - czerwone.Myslalam ze okres ise zaczyna bo tak zawsze mi sie zaczyna. a tu nic :(

Ja tez tak czasem mam. sluz jest brazowawo - czerwony i tez w drugiej fazie cyklu. ja wlasnie biore luteine,zeby wyregulowac miesiaczki, lekarz mi zapisal tez ze wzgledu na te plamienia... Moze w twoim wypadku to stres i przesuniecie owulacji...

Gość aka**
Ale u mnie nie było śluzu, jedynie samo plamienie, takie "na sucho" :/ I co z tym brakiem PMS-u? (moje wcześniejsze pytanie?)

Gość lek med
kkkkkkk ....pleciesz głupoty jak typowy laik. aka!chyba ta owulacja nie doszła do skutku i stad wczesniejsze plamienie.Pewność by była gdybyś mierzyła temperature-do czego gorąco namawiam.Zajrzyj na topik "matody naturalne" i mierz tempke niekoniecznie w celach antykoncepcyjnych tylko po to zeby wiedziec co sie dzieje,Nie matw się!

Gość aka**
Lek med -- dzięki serdeczne za odpowiedź :) Temperatury nie mierzę, bo moja temp. skacze z byle powodu (stres, ból gardła itd.) Bardzo chciałabym otrzymać odpowiedź na drugą część mojego pierwszego postu. Zaczynam już chyba świrować :(

Gość inekkk
po szczytowym dniu wydzielania sie plodnego sluzu okres powininen wystapic po 12 dniach.