Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qurdyjka

Nie boicie sie?

Polecane posty

Gość qurdyjka

Nie wierze w przesady ale w ciazy dla bezpieczenstwa i dmuchałam na zimne nie kupowałam ubranek ani nic dla dziecka a tu ciagłe gadanie o ciazy ,pisanie stopek wykresy Nie boicie sie ze ciagłe gadanie moze sciagnac nieszczescie

Gość Nie i juz
Głupie myslenie masz, wybaxcz

Gość qurdyjka
ok rób jak uwazasz prawda jest taka ze kazda sie boi ale nie kazda ma sie odwage przyznac ja byłam sparalizowana strachem

Gość a ja tez sie boje

Gość Nie i juz
No dobra, każda się boi o zdrowie swojego dziecka, ale powiedz mi czy mówienie o ciąży może spowodować jakieś negatywne skutki??

Gość qurdyjka
no nie teoretycznie nie a w praktyce...wiesz...czasem konczy sie zle i nikt nie potrafi wytłumaczyc dlaczego a wiec ja byłam ostrozna i nie pisałam na zadnym forum o tym co innego pogadac z zyczliwa kolezanka a co innegi niewiadomo z kim o to mi chodzi ze ktos moze miec w sobie cos złego i telepatycznie to przekazac mozecie sie ze mnie smiac ale wierze w to

Owszem każda się boi ale prawda jest taka co ma się stać to i tak się stanie. Czy się kupuje rzeczy dla dziecka czy nie to i tak tego nie zmieni.

Gość qurdyjka
o matko co za nowoczesnosc

ja sie raczej nie boje, tylko czekam... na razie wszystko przebiega u mnie z ksiazkowa doskonaloscia, wiec co zostala oprocz czekania?

Gość przesądy przesądami
Nie rozumiem jak można nie kupić rzeczy dla dziecka tuż przed jego urodzeniem, a kiedy chcesz to zrobić?? Ja po porodzie nieźle popękałam, szwy mialam nawet w środku, bol niemiłosierny. Nie wyobrażam sobie, żebym miała w takim stanie latać po sklepach i kompletować wyprawkę dla nowoeodka. Poza tym coś do tego szpitala trzeba ze sobą zabrać. Przyjechaliśmy z dzieckiem do domu po 16, więc musialabym biec na zbicie karku po wanienkę i leki. Mąż nie mogl skompletować wyprawki, bo pracowal, więc kto mial to zrobić? Jeśli nie chcesz to nie kupuj nic dla dziecka, ale nie zdziw się potem jak z bolącym kroczem będziesz biec do apteki po grzechotkę:P

Ja już skompletowałam wyprawkę, choć termin mam dopiero na 1-go marca. Teraz już same niepotrzebne pierdoły kupuję, dla przyjemności ;) Przesądy mam głęboko w nosie, nie mam zamiaru pozbywac się radości kilkumiesięcznego latania po sklepach i kupowania ślicznych, maciupeńkich ciuszków, wózków, łóżeczka i innych akcesoriów :)

Ja wyprawkę kompletuję już od kilku miesięcy i nie boję się, że może to spowodować jakies nieszczęście. I wydaje mi się, że część mam , która nie chce robić zakupów podczas ciąży, boi się nie tego, że przyniesie to pecha, ale tego, że w razie jakiegoś nieszczęścia (poronienia) zostaną im w domu rzeczy dla maluszka, które będą o tym przypominać. Chyba jest to bardzo trudne, kiedy dziecka już nie ma, a w domu są jego ubranka czy zabawki. Ale mnie takie strachy nie dotyczą. Zresztą nie mogłam sobie odmówić kupowania różnych rzeczy dla mojego dziecka.

Gość
Ja mam zamiar kompletować wyprawkę od 4 miesiąca, ale tylko drobnostki. Same konkrety zostawiam na później

Gość
Ja mam zamiar kompletować wyprawkę od 4 miesiąca, ale tylko drobnostki. Same konkrety zostawiam na później

Gość bo czemu ciebie nie
Ale mnie takie strachy nie dotyczą-------- magda? a co ty jestes matka boska?

Gość bo czemu ciebie nie
Ale mnie takie strachy nie dotyczą-------- magda? a co ty jestes matka boska?