Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Alicja_nie_z_krainy_czarow

Studenci na uniwersytetach w Anglii !!! Laczmy sie !!

Polecane posty

Gość jasne
kolda, ma szane. wszystko zalezy od tego jaki uniwerek i jaki kierunek- na tych mniej popularnych na pewno.

Hej, a jest ktoś na kierunku związanym z architekturą przestrzeni, wnętrz itp. Jeśli tak, to proszę o jakieś info !!! Sama się właśnie zastanawiam nad podjęciem nauki w tej dziedzinie

ja tez zamierzam isc na studia na podobny kierunek nie architektura tylko dekoracja wnetrz,zloze w tym tyg dokumenty chociaz wiem ze juz pozno...ale zawsze jakas szansa...na kierunki artystyczne trzeba miec skonczony access course albo foundation year (czyli tak jakby rok zerowy) zeby sie dostac,zreszta najlepiej poczytac w wymaganiach odpowiedniego uniwerka ale z tego co wiem to trzeba miec ten roczny kurs zrobiony i najlepiej miec portfolio oczywiscie...a ten rok zerowym przygotowuja cie do studiow artystycznych pod kazdym kontem,z kazdej dziedziny i pomagaja wybrac droge dalsza studiow...do tego mozna wybrac jeszcze program dla studentow miedzynarodowych z doksztalcaniem angielskiego...ten kurs mozna zrobic na uniwersytetach i tez w collegeach...powodzenia

Gość agunia1985
wybiera sie ktos na Middlesex University?

takczynie---> dopiero bede, od wrzesnia czy pazdziernika :) essex lub aberdeen. mysle, ze warto bedzie, bo po tych paru latach angielski bede znac perfekt, no i tu jest troche inna formula studiow, mniej bezmyslnego notowania na wykladach, a wiecej pracy samodzielnej i pisania esejow, samodzielnego wyszukiwania informacji...nie ma tez tylu egzaminow, a ustnych to chyba w ogole...

Gość takczynie
Nala, ja tez od wrzesnia (jak sie zdecyduje...) Ale cykora mam TROCHE:/, sama kompletnie, nowy swiat, ani jednej osoby znajomej...eh... Ale odwaga to nie brak strachu, tylko umiejętność przezwyciężenia go.Podobno.

tez mam troche stresa...ze nic nie zrozumiem na wykladach, ze nie znajde towarzycha bo troche socjopatka jestem :) ale ogolnie, mysle ze trzeba sprobowac, bo potem bysmy sie do konca zycia zastanawialy \'a co by bylo gdyby...\' naprawde, te pare lat to moze byc najfajniejszy okres w zyciu, taka integracja z innymi narodowosciami, bo w uk przeciez sporo roznego talatajstwa zewszad ;) a ty gdzie sie wybierasz ? :) i co bedziesz studiowac? :)

Gość takczynie
na psychologie ide do Londka. mam ambitny plan studiować full-time i pracować tyle, żeby samemu zarobić na swoje utrzymanie- nie chce rodziny obciążać. Mimo bardzo wielu obaw jestem dobrej mysli:)

Gość nati1111110
a czy ktos bedzie studiowas part-time ??

Gość ahaaha
ktoś na pewno;P

Gość golka23
Czy ktos mi moze udzielic informacji na temat studiowania w Londynie.Wkrótce sie wybieram do Londynu i chcialabym w przyszlosci tam studiowac.Mam tu (w Polsce) skonczone 3 lata studiow, Jednak nie znam jezyka angielskiego.Czy mam wogole szanse na studia w UK? I od czego musialabym zaczac aby najdalej za 2 lata moc studiowac w UK?

Gość sluchaj golka
musisz się języka nauczyć i zdać egzamin językowy, najlepiej IELTS. Powodzenia

Gość Saras
Witam. Od wrzesnia bede studiowała na Iniversity of Leicester. Mam jednka ogromne problemy z pomocą finansową. Mianowice nei wiem do czego mam zacząc. przeczytałąm tysiace stron i porad i dalej nic. Chce złożyc aplikacje on-line, ale chyba dalejn nie ma formularzy dla studentow z EU na 2007/2008 r. Ponoć UCAS miał bezposrednio przesylac formularze, ale ja nic nie dostałąm, albo poprostu nie wiem gdzie szukac. Bardzo proszę o jakakolwiek pomoc, bo czas ucieka.... POzdrawiam Serdecznie

a kiedy aplikowalas? jesli w tym roku to jeszcze mogli nie przyslac, podobno w maju wysylaja formularze o pozyczke.

Gość takczynie
Saras, po tym jak juz przyjmiesz oferte zlozona Ci przez Universytet, to faktycznie Ucas powinien wyslac formularze... Zawsze warto w british council zapytac www.britishcouncil.pl

Gość takczynie
hehe, nala, ale sie synchronizacja;) zgrałyśmy sie nieżle:)

takczynie----> oj, to ambitne plany masz :) ja tez bede pracowac, ale na tyle na ile mozna bedzie na rodzicach zerowac, to bede :P ale tu jest mniej godzin zajec, wiec damy rade :)

Gość takczynie
na pewno! głowa do góry;) podobno wiele osób tak daje rade, więc my też możemy, no :P

Gość IELTS
hej kto zdaje IELTS niedlugo? a moze ktos z was juz zdal? ciezko wyrobic na 6.0?;)

Gość agunia1985
hej ewcia, a na jaki kierunek idziesz? i jak samopoczucie ogolnie? nie boisz sie nic a nic?;) i kiedy Ielts zdajesz czy moze juz to za Toba?

Gość domina86
hejkka! jezeli chodzi o IElts to wcale nie tak trudno zdac na 6.jezrli chodzi o oslownictwo to nie ma jakichs wygorowanych wymagan raczej probelm polega na tym,ze nie ma za duyzo czasu... praktycznie nie ma kiedy sie zastanwaiac ,wiesz albo nie wiesz i idziesz dalej bo jak zaczniesz mysle to tlyko starcisz cczas i punkty....... warto kupicc ksiazke i sie przygotowac... a na SOUTH BANK ja tez sie wybieram.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hejka!! Ja wybieram sie na Adult Nursing. W poniedzialek bylam na rozmowie kwalifikacyjnej i otrzymalam juz odpowiedz,ze oferuja mi miejsce. Musze jednak spelnic ich warunki, z czym nie bede miala najmniejszego problemu. Co do IELTS to nie musze jego zdawac, bo obecnie ucze sie w Collegu of Further Education nastepujacych przedmiotow: BTEC First Diploma in Health and Social Care, GCSE Mathematics i Key Skills Qualification in Communication. Poniewaz juz w czerwcu/lipcu bede miala angielskie kwalifikacje, moja Matura ich niewiele interesuje, nawet nie potrzebuje zadnego certyfikatu jezykowego. Do tego oczekuja ode mnie najnizszych wynikiow na wszystkich certyfikatach, co w Polsce byloby nie do pomyslenia. Chociaz w Londynie mieszkam juz prawie 2 lata i od roku ucze sie w collegu, to no i tak troche obawiam sie,ze moge sobie nie poradzic na uniwerku, bo jeszcze czuje sie niepewnie z moim angielskim. Jesli ktos ma pytania dotyczace zycia w Anglii i innch spraw, chetnie odpowiem w miare swoich mozliwosci.

Gość sylwwwwia
ja tez mam zamiar studiowac adult nursing w King college ale trudno sie dostac wiec postanowilam zrobic access to nursing . czy ktos moze juz go ma? mam sporo pytan wiec jesli ktos idzie lub szedl ta samo scieszka co ja prosze o kontakt

Gość Illka
Hejka a co oni biorą pod uwagę gdy skłąda się papiery na studia w Anglii? Świadectwo (stopnie)?? Bo chyba nie wynik z matury?? Myśle o tym żeby zacząć tam studia

Gość ghgh
czy ktos z was robi mastra ww uk?

Gość pliereleve
cześć wszystkm! we wrześniu zaczynam studia w Londynie, konkretnie Brunel University. Jestem na etapie aplikowania o pożyczki i przydałby mi się kontakt z kimś, kto ma to już za sobą. Chciałam aplikować o pożyczkę na czesne i dodatkowo o pożyczkę lub/i stypendium na życie, ale na tym etapie nie wiem, czy w ogóle spełniam kryteria na to drugie (nigdzie nie jest napisane, co powinien zrobić student spoza UK). Do tego dostałam pocztą formularz - aplikację o pożyczkę na czesne i nie wiem, czy muszę go odsyłać, czy da się aplikować tylko przez internet, czy też powinnam wypełnić i na papierze, i w necie. Mam czas do 31 maja, więc proszę Was o pomoc!