Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anaelle

Cera mieszana a zarazem odwodniona odwodniona

Polecane posty

Witam, mam cere mieszana a zarazem odwodniona i jak latem radze sobie miare dobrze tak jesien zima, to straszny czas dla mnie. Strefa T jest tlusta, a reszta jest sucha, luszczy sie itp. Macie jakies rady? Jakis krem? specjalna pielegncja? I do tego od dzis pracuje w klimatyzowanym pomieszczeniu ;( Pozdrawiam

Gość mam ten sam problem
do tego cerę naczynkowa na policzkach tak niemiłosiernie przesuszyłam cerę przez lato dzięki kremom matującym, że dziś po prostu nie wiem co z nią zrobić kupiłam dzisiaj w Rossmanie Extra Tłustą emulsję przeciwzmarszczkową AVA-MUSTELA i taki krem pod oczy AVA-MUSTELA tlusty, bo mam potworne zmarszczki mimiczne mają dosyć krótkie składy (emulsja 8 składników) i mam nadzieję, że takimi tłuściochami uda mi się doprowadzić buzię do porządku będę stosować to na noc jednak zupełnie nie mam pomysłu co na dzień stosować:(

Gość sfgbn
a ile te specyfiki kosztują?

Gość mam ten sam problem
po 10,99zł

Gość mam ten sam problem
może ma ktoś propozycję co nakładać na dzień by nie podrażnić buzi?

Gość a ile kosztuje ta emulsja Tołp
y?

Gość Kakastakasobie
A ja polecam kremy firmy Weleda z serii irysowej wprawdzie drogie (ok, 50zl) i trudno dostepne (w necie latwo) --- ale naprawde warto --- szczegolnie gdy potrzebujemy czegos na dzien sama uzywalam mustelle firmy AVA --- byla dobra -- ale Weleda duzo lepiej nawilza i nie zostawia tlustego filtru --- ponadto jej dzialanie jest raczej trwale --- tzn po odstawieniu kremu skura przez jakis czas jeszcze utrzymujne nawilzenie --------- co tradycyjnach nawilzaczach raczej sie nie zdarza

ja też mam to z moją cerą :O tylko najgorzej mam właśniew strefie T :O na nosie strasznie skóra mi się łuszczyła :( i mile mnie zaskoczył krem nawilżający Garniera Czysta skóra A :) przestała mi się po nim łuszczyć :) za to ten żel na noc z tej serii jest do niczego :) często też kupuję maseczki nawilżające o konsystencji żelu i po odczekaniu określonego czasu wmasowuję ją :)

Gość dziewczyny pogieło was
właśnie używam tego kremu na moją suchą jak wióry cerę, która ma w strefie T wągry i muszępowiedzieć że jestem zadowolona bo nawet zniknęły mi zmarszczki mimiczne na czole i pod oczami:)

wypróbuj np. Avene Hydrance Optimale Legere, La Roche Posay Hydraphase Legere, Vichy Thermal Fix 2, Biodermę Hydrabio Legere... do tego doustnie np. jakiś preparat z omega 3 i wit. E lub Capivit HydroControl. dużo płynów i często jeść ryby.

Gość mam ten sam problem
hehehe, tak się składa, że ja CODZIENNIE jem ryby:)

Gość Dikos
Zima to nie dobra informacja jak ktos ma cere mieszana wrażliwą. Ale znalazłem motyw używam żelu Loreal pure zone 2 uzywam jeden z granulkami z kwasem 2% BHA dogłebnie oczyszczający i drugi głęboko oczyszczajacy loreala do tego żel nawilżający pure i mat jestem bez zmarszczek pod oczami i na czole. Wróciła młodość kwas salicylowy w mym przypadku działa cuda a zima? co to zima w zime wyglądaj lepiej niz wcześniej a dupeczki? dupeczki to teraz lampią sie i to mi pasi. Jeśli masz otwarte pory jakis rumien wrazliwa mieszana potradzikowa meska polecam serie z kwasem BHA działa cuda gładko jasno i w ogole nie wiem co mam wam powiedziec, ale jak odstawiłem raz to syfilis powrócił dlatego juz tego nie odstawiam pozdro hg na prosto.