Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luna.

Prezent na chrzciny...........pomóżcie!!!

Polecane posty

Gość luna.

Mamy z mężem zaproszenie na chrzciny. Brat chrzci synka. Jaki prezent?, Jeśli pieniądze to ile? Nie mam pojęcia, bo nie bylam jeszcze na takiej imprezie.

Gość
kupcie jakis drobiazg i dajcie bratankowi forse a rodzice beda juz wiedziec czego potrzebuja dla malca i sami to kupia moze z 500zł

Gość buka poka
Możesz zadzwonic i zapytać rodzicow, co chcieliby dla dziecka. Dobrym prezentem jest np. krzesełko do karmienia, jeździk, huśtawka.

moim zdaniem mozecie kupic jakias zabawke z fisher price np hipcia ktory zbiera klocki naprawde fajna sprawa

Gość jak nie jesteście chrzesnymi
to 3-4 stówy wystarczą +Misiek:)

Ja bym pieniędzy nie dawała w końcu to ma być prezent dla Dziecka a nie dla rodziców a nie wiadomo na co naprawdę je wydadzą, a 500 zł to chyba przesada, mąż jak był chrzestnym to za 300 zł prezent kupiliśmy.

500??? Lekka przesada.Do autorki.Nie napisałaś czy idziesz jako zwykły gość czy jako Matka Chrzestna.Bo jeżeli gość to wystarczy drobiazg typy firmowa zabawka dobrana oczewiście do wieku dziecka i koperta z kasiorką.Ale nie 500 setek.

no ja chrzciłąm synka w maju i chrzestn dał 500zł a chrzestna 700 mysle ze wy dacie 200 i wystarczy pozatym trudno jest napisac ile dac wy w rodzinie sie znacie i mniej weicej iwadomo ile dac wiadomoz ejak wam sie powodzi id acie 200 to was wezma na jezyki a jak jest kiepsko i dacie 100 to ok takie jest moje podejscie mozna dac jeszce do aksy mały prezent tak zeby było widac ze na łatwizne nie poszliscie i nie tylko kase dajecie ale tez cos dla małego moja kuzynka dała 100 i auto takie wieksze

Gość buka poka
Dużo zależy od rodziny. Np. u mnie w rodzinie nie jest przyjęte, że daje się pieniądze.

Gość jak nie jesteście chrzesnymi
a może łyżeczke srebrną z grawerką daty urodzenia, moja koleżanka dostala to dla swojego bobasa i to był bardzo orginalny prezent ale + kasa 200 :)

Gość luna.
Dzięki za propozycje, idziemy jako goście. Jak się powodzi? - niska półka, zresztą tak jest w całej rodzinie. Myślę, że będzie to 200 zł. + większa przytulanka. Dzięki pozdr.

Jak wcześniej pisałam my kupiliśmy prezent za 300 zł, mąż był chrzestnym bratanicy, w tym roku jego brat był chrzestnym u naszej córki i kupił prezent za 100 zł, nie uważałam tego za jakieś niestosowne, im powodzi się gorzej niż nam i po prostu na tyle było go stać. Nie patrzyłabym na oczekiwania rodziców ale na włsną sytuację a nie w myśł zasady zastaw się a postaw się.....

luna za 200 zl mozna kupic: hustawke dla malego dziecka z melodyjkami(100-200zl) zabawke fisher price(np - jakis hipopotam zjadajacy klocki albo cos podobnego- jest to dosc duza zabawka) samochodzik cicco kojec mata edukacyjna itp..... wszystko tez zalezy od wieku dziecka..... mozna tez kupic prezent za 100(naprawde polecam fisher price firme- u mnie sie sprawdza) i 100 w kopercie. moim zdaniem jesli ktos robi chrzciny tylko po to zeby dostac prezenty i kase to nienalezy sie przejmowac co powiedza pozniej;)

moj mąż jest chrzestnym mojego brata coreczki i tez nie dawalismy pieniedzy bo wiem ze brat z bratową kase by przewalili a dziecko by nie mialo z tego nic dlatego postanowilam ze kupie prezent wiec kupilam złoty łancuszek z medalikiem, biblie dla dzieci w obrazkach i pisaną wierszem - rewelacja, zwlaszcza 4-letni synek brata byl nią zachwycony, dwa kompleciki ubranek i zabawke, w sumie wydalismy niecale 500 zł

moja mała dostała od chrzesnych takie krzesełko, a jak bedzie duza to krzesełko sie zmniejsza i powstaje krzesełko z biórkiem dostała pieniadze od kogos innego pieluchy cieszyłam sie, z tego krzesełka najbardziej dostała tez biblie i takie super kasiazeczki gdzie sie zapisuje date urodzenia chrzciny komunie bierzmowanie slub, opisuje sie wszystko pokolei, sa tam modlitwy Aniele bozy ojcze nasz itd, naprawde swietne i nie drogie, kosztowało podajrze 20zł, widziałam tez takie troszke mniejsze i okrojone za 8zł polecam tez medalik, albo łyzeczke pa powodzenia w wyszukiwaniu :)

Wiecie co? Zupelnie was nie rozumiem. Przeciez to tylko chrzest- bardzo wazna uroczystosc, ale nie ze wzgledu na prezenty! Kto to widzial, zeby z okazji chrztu dawac 500 zl? To ile zamierzacie dac na komunie? Ile na bierzmowanie? Ile na slub? Bo przeciez starszemu dziecku wypada dac wiecej! Jak teraz dacie 500, to potem bedzie sie od was oczekiwalo, ze dacie tyle samo, albo wiecej. Czy wy czasem nie przesadzacie z tymi prezentami? Teraz na slub daje sie od pary 200-300 zl, a porownajcie sobie koszty slubu i koszty chrztu.... Calkiem szczerze, na chrzest w ogole nie dawalabym pieniedzy, tylko mala pamiatke lub jakis drobiazg. Niech to bedzie cos, co dziecko bedzie mialo na dluzej (np. lancuszek, lyzeczka, biblia w obrazkach na pozniej lub cos originalnego zrobionego z mysla o dziecku) lub po prostu cos symbolicznego (jakas zabawka, ubranko itp.). Przeciez dziecko nawet nie zajarzy, ze cos dostalo, a zadaniem gosci nie jest zbieranie kasy dla rodzicow dziecka. Zastanowcie sie nad sensem tej uroczystosci i nie dajcie sie zwariowac drogimi prezentami i licytacjami, kto da wiecej.

Tak samo myśle jak HIENA.500 zł ludzie to śmiechu warte. Ja jestem za prezentem tym bardziej że jesteśice bliską rodzina,niech dziecko ma pamiątke bo z kaską róznie to bywa,prędzej idzie na życie i opacenie rachunków niż na coś konkretnego dla dziecka. Wystarczy zabawka a jeśli rozchodzi się o kase to max 200 zł

Gość kjdhfuheuhgf
ja chrzcilam pol roku temu, jezeli nie wiecie co kupic, a rodzice malca nie powiedzieli dokladnie co kupic to dajcie kase, ja dostalam pare prezentow, ktore nie podbaly mi sie kompletnie :( -chodzi o ubrania, zreszta pare sie powtorzylo zabawek jak dla mnie najlepiej kase

Ja bym dała złoty łańcuszek i medalik. Piękna pamiątka i mały na pewno to doceni jak podrośnie. Pieniędzy już wtedy nie będzie. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.