Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co jest grane

Kiedy robic test?

Polecane posty

Gość Co jest grane

Prosze napiszcie mi kiedy najlepiej zrobic test ciazowy?W którym dniu cyklu najlepiej.Ostatnia miesiaczke miałam 17 wrzesnia i do tej pory sie nie pojawiła:(mam cykle 26 dniowe i nigdy w zyciu nie miałam problemów z miesiaczkami,regularnie jak w zegarku.W 30 dniu cyklu zrobiłam test ciazowy,wyszedł ujemny.na drugi dzien poszłam do gina ale doktorka stwierdziła,ze nawet jak jestm w ciazy to za wczesnie zeby mogła to potwierdzic:O Kazała powtórzyc test wiec w 36 dniu cyklu powtórzyłam i nadal nie potwierdził ciazy:( Nie wiem co jest grane.Od kilku dni czuje sie bardzo zle,bola mnie kokropnie piersi,głowa,mam nudnosci,przechodza jak cos zjem:ODo tego okropne zmeczenie i sennosc,oczy same mi sie zamykaja:ONie wiem ,myslałam o zrobieniu badania z krwi,ale skoro 2 testy nie potwierdziły ciazy,to nie wiem czy jest sens wydawac pieniadze na test z krwi?prosze o jakies rady dziewczyn,które miały podobnie!!!

Gość Ajajajajajjj
1 dzień po spodziewanej miesiączce - wcześniej to bez sensu

Gość troche chyba
No jak Cię bolą piersi, to to jest pierwszy i najpewniejszy objaw ciązy GRATULACJE!

Gość Co jest grane
pierwszy test robiłam 4 dni po spodziewanej miesiaczce,drugi 10 dni.Wiec nie tak wczesnie.

Gość Ajajajajajjj
a z tego co wiem, to testy krwi są czulsze od testów ciążowych, ja bym zrobiła

Gość Ajajajajajjj
bolące piersi nie są niestety 100% objawem ciąży

powinnaś zrobić test z krwi, kosztuje ok 25 zł. Wynik będziesz miała tego samego lub następnego dnia. Da Ci on praktycznie 100% pewność czy jesteś w ciąży.

Gość trochę chyba
Jak to? Bolące piersi, według 99% tutejszych forumowiczów, są objawem ciąży i jako pierwszy są wymieniane. 99%!!!! To juz prawie lekarska reguła!

Gość Co jest grane
To znaczy,ze jednak nie do konca testy daja 100%pewnosci??Nie chce zachowywac sie jak chisteryczka i robic kolejne testy.Juz maz i tak patrzy na mnie dziwnie,uwaza,ze skoro robiłam 2 testy ciazowe i wyszły ujemne to powinnam dac sobie spokój.Niby racja,ale od kilku dni czuje sie fatalnie wrecz i nie wiem co jest grane.

Gość Ajajajajjj
zgodzę się pod warunkiem, ze do tego dochodzi: brak miesiączki, ew. nudności. Samego bólu piersi nie brałam bym za wyznacznik ciąży - mnie przed każdą miesiączką bardzo bolały piersi - praktycznie tak samo jak na początku ciąży.

Gość Ajajajajjj
ja też tak wariowałam, w 1,5 tyg. zrobiłam kilkanaście testów. Żaden nie wykazał 100 % ciąży - potwierdził ją lekarz

Gość trochę chyba
Sorry, ale ja sobie zakpiłam poprostu. :P Jak czytam "bolą mnie piersi, czy to ciąża", to mnie krew zalewa.

Gość Ajajajajjj
a, no chyba, że tak :-) a już się podłamałam poziomem wiedzy koleżanki (nie spotkałam się wcześniej z tym stwierdzeniem)

Gość trochę chyba
Oj, bo zapomniałam dodać " :P " 🖐️

Gość Co jest grane
Ale ja nie pisze tylko o bolacych piersiach,mam tez inne dziwne objawy.Nie jestem młódka mam juz jedno dziecko całkiem duze i doskonale pamietam objawy ciazy;)Tylko wtedy test ciazowy pokazał mi ciaze juz dwa dni po spodziewanej miesiaczce.Głównie pytałam o to,czy test ciazowy moze sie pomyslic dwa razy i czy powinnam robic test z krwi,czy spokojnie czekac?

Gość Co jest grane
Dodam,ze piersi bola mnie kazdego miesiaca dokładnie 4 dni przed miesiaczka:) Wiec nie panikuje z powodu nbólu piersi,ze jestem w ciazy;)teraz piersi bola mnie juz prawie dwa tygodnie,miesiaczki wciaz nie ma i troche jestem skołowana:O

Gość Ajajajajjj
myślę, że powinnaś zrobić rest z krwi a my nie o Tobie z tymi piersiami (przynajmniej ja)

Gość Co jest grane
Zgodze sie z Toba,po prostu zrobie ten test i on mi da jasnosc:)mam 35 lat,dorastajaca córe i raczej nie planowałam dziecka:OAle jesli okaze sie,ze jestem w ciazy to przeciez nie koniec swiata:):)

Gość Ajajajajajjj
no pewnie, że nie i nie daj sobie wmówić, że jest inaczej. Ja mam 31 lat i jestem w ciąży 1-szy raz. Trzymam kciuki za Ciebie!

Gość trochę chyba
A ja 37 i mam 2-letnie dziecko :D

Gość Ajajajajajjj
oooooo! Trzydziestki na topie!

Gość trochę chyba
Życie zaczyna się po 30-ce :D

Gość Ajajajajajjj
daj znać "Co jest grane" co jest grane :-)

Gość Co jest grane
Jasne,ze dam znac:)Jutro z rana lece na badanie;) Tak sobie pomyslałam,ze byłoby fajnie gdyby jednak okazało sie,ze jestem w ciazy:D:DTroche mi ta niepewnosc zjadła nerwów,wiec trzymajcie kciuki na TAK:):)

Gość trochę chyba
No to trzymamy 🖐️

Gość Ajajajajajjj
ja też !

Gość Co jest grane
Hej:)Krewka pobrana,czekam na wynik ma byc o 15;);) Nie moge usiedziec na miejscu:O

Gość Ajajajajjj
trzymam kciuki !!!!!!!!!!!!!!!

Gość trochę chyba
ja od wczoraj trzymam 🖐️ :D

Gość Co jest grane
No to dzieki dziewczyny:) Im blizej do odebrania wyniku,tym wieksze nerwy mnie dopadaja.Tak na serio to boje sie juz tylko rozczarowania,ze nie jestem w ciazy:OWczoraj mój mąz stwierdził,ze fajnie by było jakby sie pojawiło malenstwo w domku;)Wiec moze jak sie nie uda teraz,to wezmiemy sie ostro do pracy:P