Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocyyyy

praca a wolne na naukę

Polecane posty

Gość pomocyyyy

Art. 103. W zakresie i na warunkach ustalonych, w drodze rozporządzenia, przez ministra edukacji narodowej oraz ministra pracy i polityki socjalnej pracodawca ułatwia pracownikom podnoszenie kwalifikacji zawodowych. Jak mam rozumieć tą ustawe?

heh rozumieć masz ją tak, że za cholerę Cię nie zwolnia jak będziesz musiała jechac na zajęcia a nawet jak juz Cię zwolnią to będziesz musiała odrabiać później p.s pracuje w tzw budżetówce nie wspominając już o prywatnych firmach :O

Gość pomocyyyy
bo juz sama nie wiem. czy pracodawca ma obowiązek udzielać mi urlopu na czas zajęć na uczelni bądź egzaminów???

no chyba oszalałaś :P :P ich to guzik obchodzi, że mi uczelnia wymyśla zajęcia w piątki od 16 do 20 przy czym musze dojechać 45 minut pociagiem oraz 20 minut autobusem a z mojej pracy na dworzec mam jakieś 20 minut na nóżach tak więc łatwo można obliczyć, że w porywach na 17:30 na uczelni jestem :D no chyba, że się w zeszycie wyjść prywatnych wypisuję ale potem każdą minutę odrabiać musze :P nie jest moja droga tak kolorowo a spróbuj im tą ustawą pojechać to albo Cię wywalą albo jeszcze większe problemy bedziesz miała

Gość pomocyyyy
spoko spoko ja chciałam wiedzieć czy pracodawcy maja obowiązek w tych dniach udzielać URLOPU w ramach urlopu wypoczynkowego nie mam tutaj namyśli zwalnienia z pracy np 2h wiem jak to wygląda w praktyce niestety teraz pracuje w dużej firmie zatrudniającej ok 300 pracowników i właściwie z udzielaniem urlopów na te dni nie mam wiekszych problemów ale chciałabym wiedzieć jak to się ma do kodeksu pracy.