Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

onaK

6 letnie dziecko zaczelo sikac w nocy,jakie moga byc przyczyny?

Polecane posty

Może to być strach lub stres przed czymś lub przed kimś.Czy dziecko pod wpływem zachowania zmieniło się?

z doswiadczenia nie wiem . kiedys cos czytalam na ten temat i byly podane powody: 1. chory pencherz- moze byc przeziebienie rowniez 2.jak dziecko boi sie czegos, kogos 3. jak dziecko bylo bardzo wczesniej sadzane na nocnik to w wieku 4.szkolnym moze zaczac moczyc sie w nocy jak pomoc. niestety nie wiem. musisz isc do lekarz. mam nadzieje ze ci pomoze. pozdrawiam serdecznie

Sama nic nie wskórasz. NAjpierw idź do lekarze, zleci badania i wykluczy lub potwierdzo chorobę pęcherza lub nerek. Jeśli dziecko jest zdrowe to musisz udać się na konsultacje do psychologa.

jesli zachowania nie to tak radzą dizewczyny najpierw lekarz i badania a potem zadecydowac co dalej.Nie ma co czekać.Życze powodzenia

Gość starszawy
ja jako ojciec wyrośniętych już córek powiem tak: też mieliśmy ten problem z młodsza córką. Biegaliśmy do urologa dziecięcego a oni szukali, szukali aż w końcu naprawdę zachorowała na ten pęcherz. Wiec postanowiłem budzić się w nocy co kilka godzin i przez sen ja odstawiać do nocnika. I od tego czasu przestała się w nocy moczyć. Przyczyna była prozaiczna - dziewczyna rosła nieproporcjonalnie. Ciało zwiększało masę a pęcherz był powolny. Nie mieścił tyle moczu ile dostawał z nerek. I mądrzy urolodzy dziecięcy na to nie wpadli. Znajdowali nawet guza nerki -a nerka była po prostu "wędrująca" Oj najedliśmy się wtedy strachu. A dziś Córa nawet nie pamięta tamtych problemów. Moja rada nie wpadać w panikę i odstawiać córkę w nocy przez sen.

Absolutnie do lekarza. Po wykluczeniu przyczyny organicznej - psycholog.

Gość starszawy
masz rację . Przecież nie odradzałem pójścia do lekarza - podałem tylko zalecenia na dzisiejsza noc. Lepiej do lekarza i podawać antybiotyki bo przeziębiony pęcherz z powodu leżenia w mokrym. Idzie jesień... Sama sprobuj poleżeć przez kilka godzin w nocy w mokrych majteczkach lub bez nich w mokrej pościeli - poznasz co to przeziębiony układ moczowy. Tu trzeba działać natychmiast a nie czekać na wyniki badań lekarskich.

ONAK znajdz w gogle \"moczenie nocne u dzieci\" lub \"suche noce\".tu nikt ci nie pomoze .ja z moja corka 5 letnia mam ten problem.i nie ma przyczyny jednakowej.kazde dziecko jest indywidualne. ale w kazdym badz razie to nie jest odpowiednie forum.nie sluchaj przypuszczen .wejdz tam gdzie napisalam tam wszystkiego sie dowiesz, a jak bedziesz czegos jeszce chciala wiedziec to podam ci moj nr.gg. moge ci poradzic bo mam w tym spore doswiadczenie.