Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helpp

prosze o pomoc...

Polecane posty

Gość helpp

mam taka prosbe... nie interesuje sie zyciem politycznym... a mam taka prace domowa, zeby napisac jak oceniam prace naszego sejmu, senatu..rzadu.. i prezydenta... czy ktos moglby mi cos napisac?? chociaz jakies zdawkowe zdania... prooosze...a jakos moze to zloze juz w jakies wypracowanko.. aaaajjj

Gość dyzurne2
nie ma sprawy napisz ze sytuacja jest wiecej niz beznadziejna, szczegolnie ze rzadzi idiota i jego kopia. to wystarczy, dopisz moze w ps ze szkoda na nich kartek, dlugopisu i czasu wiec na tym zakonczysz. krotko i jak tresciwie!

Wlasnie przez takie \'ja sie nie interesuje\' mamy taki syf w polityce. Ludzie zacznijcie sie interesowac tym co was dotyczy!!! Wkurwia mi taka postawa:D

Gość helpp
o jaaaaa no dzieki.. ja mam 17 lat i sie nie interesuje i juz.. ! phi.. faktycznie pomogliscie.. to bedzie pieeekna praca.. wrrrrr:(

Gość helpp
pssssss dziekuje.. gdyby bylo za co to luzzzzzz

A my mamy Ci za co dziękowac? Mowisz jakbys miala 7 lat. Bo ja mam 7 lat i to mnie nie upowaznia do jakiegokolwiek zainteresowania swiatem. Dobra nie wnikam.

Gość trumtururum
możesz jeszcze dodać że polskie zoo nami rządzi: kaczki, prosiak i koń :O i jeszcze że ten który chce obalić teorię ewolucji ma syna który jest dowodem na jej istnienie bo strasznie do konia podobny:O i że teraz obalają teorie ewolucji, a niedługo ziemia stanie w miejscu a Kopernik płeć zmieni:O i wszyscy będziemy bez względu na wiek znów pójść do podstawówki, a tam się dowiemy różnych ciekawych rzeczy, moze nawet się okaże że pantofelek to jakiś dinozaur:O

Gość swinkowaaaaaaaa 24
dobrze, wiec napisze, ze mimo iz jestesmy panstwem demokratycznym i kazdy ma prawo do opini, czesc ludzi jest dyskryminowana i szkalowana za poglady. napisz, ze rzad , ktory mial wprowadzac zmiany kluci sie o stolki i naraza budzet na co raz to nowsze debilne wydatki. ze darwina powinno sie spalic na stosie, bo neandertalczycy dalej zyja i walcza w wadze ciezkiej boksu zawodowego. ze myszy maja rece , ktore zmnieniaja sie w skrzydla. ze spada bezrobocie wedlug zapowiedzi kaczek , bo polowa mlodych ludzi juz wyjechala a kolejne tysiace maja takie plany. ze brak mieszkan to wina narodu, bo nikt ich kupowac nie chce. ze nazwa Polska zmnieniona zostala nieoficjalnie na Wolska a jej mieszkancy z Polakow stalis ie Wolakami. ze nalezy dokarmiac kaczki, bo one nigdy nei kradna i nie klamia. ze jedyne niezawisle media to Dziennk, Telewizja Trwam i Radio M hmm co jeszcze, niech pomysle - obowizakowa religia na maturze pomysle , to cos jeszcze napisze

Gość możesz nawer referat napisać
Helpp spróbuje jakoś poważnie pomóc Więc: Zwarzywszy że władze dzierży obecnie jedna opcja prawo i sprawiedliwość z koalicją LPR i samoobrony , więc i rząd i senat i prezydent są z jednej opcji można się z tymi poglądami zgadzać lub nie. Mając 17 nie musisz się polityką interesować , po skończeniu 18go roku życia możesz uczęszczać na wybory. Złożenia programowe są następujące Głoszony przez Prawo i Sprawiedliwość postulat budowy IV Rzeczpospolitej Ustanowienia nowej ustawy zasadniczej, Nasz projekt nowej konstytucji: - podkreśla jej rolę państwowotwórczą i narodowotwórczą; - jasno określa wartości moralne i tradycje narodowe, tworzące aksjologiczny fundament ustawy zasadniczej; - zawiera Invocatio Dei; - ma tożsamość antykomunistyczną, czyli odwołuje się do tradycji niepodległościowej i demokratycznej; - czyni najwyższym prawem zasadę, iż racja istnienia i działania państwa jest dobro wspólne obywateli; - umieszcza rodzinę, jako podstawową instytucję życia społecznego, oraz jej uprawnienia pod szczególną opieką prawa; - zapewnia nadrzędność naszego prawa konstytucyjnego nad prawem międzynarodowym; - precyzuje miejsce poszczególnych władz, a zwłaszcza ośrodków władzy wykonawczej, w polskim porządku prawnym; - jasno określa podział kompetencji w administracji; - zawiera klarowną koncepcję kontroli państwowej, stojącej na straży majątku publicznego. NA PEWNO TO MIE JEST TEMAT NA 5 MIN MOŻNA Z TEGO NAPISAC REFERAT WEJDZ NA WWW.wprost.pl WWW.polityka.pl WWW.wesweek.pl w wybiesz sobie jakieś opinie. pozdrawiam

Gość tak mi się skojarzyło
Wikipedia: Powstało wiele definicji faszyzmu. Jedna z nich mówi, że faszyzm jest formą dyktatury nacjonalistycznej, która opiera się na kilku zasadach. Najważniejszym dobrem w państwie faszystowskim jest wspólnota, to znaczy naród (rozumiany jako ogół obywateli państwa) lub grupa etniczna rozumiana jako tożsama z narodem. Prawa jednostki są podporządkowane prawom narodu, który zyskuje tym samym realną osobowość, nie tylko jako pojęcie abstrakcyjne. Każde działanie dla jej dobra i na jej korzyść jest działaniem moralnie usprawiedliwionym. Jest to przede wszystkim zasada wodzostwa. Charyzmatyczny wódz, który "ma zawsze rację", jak głosiły włoskie plakaty na cześć Benito Mussoliniego, to osoba, która doskonale umie zdobywać sobie posłuch wśród ludzi. W stosunku do państwa faszyści wyznają etatyzm i statolatrię. Historyczne przypadki faszyzmu wiązały wspólnotę z grupa etniczną, i nie miały charakteru "obywatelskiego" a ściśle narodowy. Samo istotowe pojęcie faszyzmu, łączy idee zarówno lewicowe (socjalizm, syndykalizm) jak i prawicowe (konserwatyzm, nacjonalizm). Poprzez połączenie wyrwanych z całości części różnych doktryn, faszyzm stał się nową ideologią nie dajacą pomieścić się w tradycyjnych podziałach na prawicę i lewicę. Faszyzm, jak większość totalitaryzmów, zrodził się z frustracji i niezadowolenia społecznego, np. szeregi SA w Niemczech zasilane były przez rosnące rzesze bezrobotnych.

Wikipedia - kontynuacja: Podstawowe cechy i założenia faszyzmu: * Nacjonalizm, w skrajnych przypadkach szowinizm bądź rasizm - trzeba jednak pamiętać, że w faszyzmie włoskim nie rozumiano narodu etnicznie, a elementy rasistowskie pojawiły się w nim późno pod naciskiem niemieckim i nie były jego organiczną częścią. * Autokratyzm w stylu wodzowskim * Militaryzm * Walka z odmiennymi ideologiami (np. demokracja, komunizm) * Pełna kontrola partii rządzącej nad dużą częścią aspektów życia społecznego i gospodarczego. * Gospodarczy etatyzm oraz korporacjonizm.

Oczywiście, oba moje powyższe posty są absolutnie nie na temat. Przepraszam.