Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pilne

bardzo prosze o pomoc!podróż samolotem

Polecane posty

Gość pilne

czy leciałyście ze swoimi pociechami samolotem?? ja niedlugo bede leciała mam bilety kupione przez internet ale nie wiem jak z maluchem. czy on ma swoje miejsce?? czy brać fotelik samochodowy??czy go na rękach bede miała??a maluch jeszcze nie umie siedziec ma 3 miesiące więc nie wiem:( na internecie pisało że niemowlak nie ma swojego miejsca więc nie wiem.ale przecież nie można na rękach?!?Proszę o pomoc

Gość nie nawidze go
Wczoraj wróciłam z Angli z moim synkiem( ma 9 lat) a obok siedziała kobieta z dzieckiem ok 4-5 miesiecy,trzymała go na rękach :)

Gość pilne
ale pasy?? przecież dziecko też musi być zapięte?

Gość pilne
dzięki madziu :)już oglądam

Gość pilne
dzięki madziu. Lecimy z Gdańska do Anglii. Masz śliczną córe:) jutro przejde się i dowiem (niedaleko mam do firmy). tylko troche się boje lecieć:/

Gość pilne
nie dziękuje:) lecimy 1,5 godziny. Wielkie dzięki za porady. Również pozdrawiam

Gość odp
Hej moj synek ma 13 miesiecy i lecial juz 6 razy samolotem, ale na krotkich trasach czyli ok 2 godzinnych. Pierwszy raz lecial jak mial 5 miesiecy. Zazwyczj dziecko do 2 roku zycia nie placi za bilet i nie przysluguje mu dodatkowe miejsce, czyli po prostu siedzi na kolanach. Jest przypiete pasami do Twoich pasow i powinno siedziec zwrocone twarza do Ciebie (rzadko obsluga o tym przypomina). Kiedy dostaniesz dodatkowe pasy popros stewardesse o pomoc w przypieciu dziecka, nie dawaj sie zyc krotkim "poradzi sobie pani", bo od tego sa zeby dabc o nasz komfort na pokladzie. Bardzo wazna zrecza dla takich amluchow jest ssac cos podczas startu i ladowania, bo zmiana coisnienia jest na tyle duza ze dzieci bola uszy. Jesli karmisz piersia to daj coreczce piers, a jesli butelka to przygotuj ja wczesniej i w chwili stratu podaj. w ten sposob ulzysz dziecku. Jesli masz jeszcze pytania to napisz.

Gość odp
sorry za literowki mialo byc dac "zbyc" krotkim... no i twarza to przy ladowaniu i starcie