Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość winna albo tez

cos o samotnych mamach - moje zdanie

Polecane posty

winna albo tez weż pod uwage ze na forum moga wchodzic osoby które znaja net ar a co lizania dupy to ja wole lizanie cipki:)

Gość
znajoma dostaniesz tysiaka lada tydzien no ale wiesz na co on juz jest przeznaczony pamietasz?

Gość a ja byłam samotną mamą
spokojna głowa podatnicy. Gwarantuję, że te co siedzą w domu i czekają na pomoc państwa na 100% nie przeżyją z tej pomocy, bo to trochę tak jakby dziecko miało przeżyć z kieszonkowego...Ja się nie puszczałam tylko miałam pecha bo w nieodpowiednim momencie moje życie potoczyło się innym torem niż planowałam. Ale mnie pomagano i podatki w tym samym czasie też płaciłam. Dzisiaj mi państwo pomagać nie musi, ale ja dalej płacę i nie płaczę, że ktoś z tego ma pomoc. A wolałabym żeby dali więcej z tego potrzebującym niż jak złodzieje się bogacą...

Gość aluniaaaaaaa
no to dużo dajesz tego kieszonkowego swojemu dziecku, niejedna rodzina nie korzystająca z pomocy państwa jakby dostala tyle "kieszonkowego" dodatkowo na dziecko to wiesz jakby była ucieszona, przynajmniej starczyloby im do końca miesiąca na chleb. Wy chyba nie wiecie jak żyją inne rodziny nie będące samotne. Wy tak samo jak ci na górze, nie rozumiecie głodnych

Gość aluniu
chyba nie zrozumialać, co pisała twoja poprzedniczka. Chodziło jej o to, że żadna samotna matka nie wyżyłaby tylko z tego, co dostaje od państwa. Ja również jestem samotną matką, żadnej pomocy od państwa nie otrzymuję. Płacę podatki, z których opłacane są osoby potrzebujące. Nie rozumiem, dlaczego mam nie zdawać sobie sprawy z sytuacji ludzi w złym położeniu. Skąd u ciebie taka opinia?

Gość a ja byłam samotną mamą
Mylisz się - głod poznałam, i nie twierdze,że tylko te samotne mamy powinny dostawać. Wiem co znaczy tyrać i martwić się czy starczy. Znam też tą paniczną bezradność i myśli czy czasem się nie za słabo staram...wiem co to jest i wiem, że tak być nie powinno. Ale my nie jesteśmy w stanie nic z tym zrobić. Życzę powodzenia i pozdrawiam.

co za zlosliwosc i zawisc na tym topicu, wyrzygalabym sie na was, takie mam obrzydzenie do kobiet, takich jak zalozycielka tematu... myslisz ze jakas kobieta specjalnire zachodzi w ciaze bo chce pienadze wyludzic..?! ze jest sama z dzieckiem, o ktore sie troszczy i chce mu dac wszystko co najlepsze, bo chce kasy z budzetu?! to smiecie a nie kasA, POZA TYM POCZYTAJ PRZEPISY bo masz braki, teraz nie da sie wyciagnac kase ot tak sobie, to nie jest proste, jest bardz skomplikowane, ze nawet rzeczywiscie samotne mamy maja z tym problem.... udlaw sie swoimi podatkami

Gość a ja jestem
mamą samotną , pracuje zarabiam nieźle i to na tyle że nie mam nawet zasiłku ktory mają prawie wszystkie znajome mi kobiety z pełnych rodzin zasiłku rodzinnego. Z moich podatków placę na rodziny które swiadomie czy też nie rozmnażają sie i mają po 2 i 3 dzieci. Mnie stać na jedno i jedno mam , niczego mu nie brakuje ale to moja swiadoma i odpowiedzialna decyzja - mieć jedno dziecko . A tak na serio to chciałabym mieć kiedys drugie ale nie śadże aby było mnie na to stać . I też sie wkurzam że są roidziny które biorą zasiłki bo kobiecie nie chce sie do pracy iść , bo pozwala sobie na siedzenie w domu i ja nie obchodzi nic po za tym . I to moje podatki na to idą . Niech sie jeszcze barziej rozmnażaja , a ja im wiecej zarabima tym wiecej podatkow mi ściągaja. Uffff zawsze mie to irytowalo.

A ja myślę, że chyba powinny dostawać jakąś pomoc. Nie dla siebie ale dla dzieci. Przecież co dziecko jest winne, że matka postąpiła tak a nie inaczej.

Gość
WŁASNIE do autorki do mopsu po zasiłki chodza najczesciej ci ktorym pracowac sie nie chce!A uczciwi ludzie omijaja mops szerokim łukiem Co samotna matka moze kupic dziecku za pare groszy Zastanów sie co piszesz a ile ty płacisz podatków ze az tak bardzo boli cie to ze samotne matki dostaja pare groszy czasem ?Zazdroscisz im to zamien sie z nimi?

Gość do netaraaaa
kurwa mac netar jakas ty jest glupia:) czemu caly czas siedziesz w necie? nie masz kolezanek, znajomych?? posprzataj w domu , zro kotleta - jestes tak fatalna ze nie wiem czy sie smiac czy plakac:D

Gość do netaraaaa
z natury jestem optymistka wiec sie posmieje:) szczerze wierze ze kiedys dostaniesz kopa w dupe i zmadrzejesz:):P swoja droga ciekawi mnie czy skonczylas chociaz liceum- bo studia pewnie jak robilas to albo prywatnie albo zaocznie - choc i w to watpie:D

Gość do netaraaaa
tak ciekawi mnie:D tak zdenerwowalam sie bardzo:):P

Gość
wkurzają was samotne matki? aile macie latek można wiedzieć- w przyszłości jak dorośniecie też możecie nimi być i co wtedy? szkoda że nie przeszkadz wam że państwo daje kasę na pijaków i zboczeńców w ZK kiedy na biedne dzieci w domach dziecka nie ma!!!

Gość
nie denerwuj sie podaj adres , przesle ci kopie dyplomu

Gość
sory ale ta kasa co daje państwo to naprawdę taka spora kwota że można odkładać na konto w szwajcarii!!! hahahahaha to nie pieprz głupot że robią dzieci dla pieniedzy!!!

Gość do netaraaaa
ok aniaf28@o2.pl czekam z niecierpliwoscia na kopie dyplomu:D:P

Gość do netaraaaa
jeszcze nie doszlo:P:P:D

Gość do netaraaaa
pewnie wyslala tylko nie doszlo;) hihihih:P:P hmmm.. a moze nie ma co wyslac? albo ma.. ale taki z wyzszej szkoly itd.. hehe jak masz z zaocznych to na dyplomie nie bedzie wiec prosze o suplement;) ciekawe czy masz sie czym pochwalic;) bo na madra mi nie wygladasz netar- choc bardzo sie starasz:D

Znowu rozprawy na temat wykształcenia :( Czemu chcecie od Net jakiś dyplom, przeciez to mało istotne

Gość oj przepraszam ale napisala
ze moze wyslac kopie;) nikt o to jej nie prosil:P sama zaproponowala

Gość mama bez taty
Ktos napisał do netarr ze jest głupia A dlaczego głupia? Bo uwaza ze trzeba pomagac samotnym matkom

Gość
czemu od razu wyzwiska? na żartach się nikt nie zna pozatym sama sie zaoferowała więc nie ma już chyba co dyskutować pozatym to już chyba spora zmiana tematu

Gość trzeba wiedziec z kim do lóżka
pomoc winna byc jednakowa dla wszystkich biednych dzieci. A czym różnia się dzieci w pełnej biednej rodzinie, chyba tym, ze matka nie daje wszystkim potrzebującym męźczyznom. Rozumiem samotne matki, którym się nie udało, ale co powiedzą samotne matki, które zaraz po poznaniu chłopa lezą mu do łóżka, albo wiedzą, że pijak, drań itp. a mimo wszystko też im lezą do łóżka. Nie mówcie, że takich nie ma. Także gratulacje dla samotnych puszczających się matek. Wam winno się odebrać dzieci, bo nauczone będa tak samo postepować jak wy, natomiast was do łopaty do byście nie miały siły dawac i byloby mniej pokrzywdzonych dzieci.