Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fiku

Co dzieje sie z nami po śmierci???

Polecane posty

Gość 123-321
noo, ja z przestrachu wyjęłam rękę z majtek 💤

Gość cast away
Ba.... każda religia i każda szkoła duchowa mówią co innego. Nie wiem czy roztopię się w Bogu, czy trafię na Focus 27 albo czy się zreinkarnuję. To w sumie mniej ważne. Ważne jak żyć tu w na fizycznej ziemi.

Gość 123-321
aha czyli podchodzisz do tego bardziej "po bożemu", to sie różnimy pogladami :)

Gość pierdolans
i dobrze :) pojdziesz do nieba :P ide zrazy robic 🖐️

13:02 plamiasty i łysy \"Kurcze tego nie da sie tak opisac, dopiero po smierci zrozumiemy. \" PLamiasty, Ty to juz chyba nie zyjesz, bo normalnie widze, ze wiesz wszystko na ten temat :D ;)

Gość _zez
Ja jestem takiego zdania ze kazdy z nas moglby uslyszec albo zobaczyc "innych" ale to kwestia wyostrzenia zmyslow. Psy np. maja bardzo dobry sluch i czasem zdarza sie ze zaczynaja sie one dziwnie i podejrzanie zachowywac ale zupelnie bez powodu. Byc moze one slysza ICH? Mysle ze jakby sie popracowalo nad zmyslami to wtedy duzo bedzie mozlwie. Ale wiekszosc ludzi po prostu nie widzi takiej potrzeby ani nie ma czasu na rozwijanie takich umiejetnosci. Mowi sie ze niektore male dzieci posiadaja takie paranormalne zdolnosci ktore im przechodza z wiekiem. Byc moze jest tak dlatego, bo one maja czas i lubia smakowac zycia oraz testowac ozne rzeczy?

Gość Sachmed
skad to wszystko wiesz, z ksiazek?

częściowo gnijemy i jest z nas próchnica, która jest b. żyzna dla roślinek częściowo zjadają nas od razu robaczki, potem przerabiają i j.w. często więcej z niektórych pożytku po śmierci niż za życia

Gość Sachmed
a czy tam jestesmy świadomi?

Gość WIADOMO
....że człowiek po śmierci słyszy jeszcze kilka godzin. Układ nerwowy obumiera najpóżniej. A M E N.

Gość plamiasty i łysy
tam nie ma swiadomości - jest czysta energia czyli to co słyszymy,mówimy i widzimy.

Gość plamiasty i łysy
z tym ze słyszy to nie wiem, ale mówic to napewno nie mówi:)) chyba tez i nerwów nie ma w związku z tymnie moze tez słyszeć, przeciez po śmierci łamia ręcę by złożyc do paciorka:), łamia nogi by sie zmiesciła w trumnie tak było u cioci. No ale w sumie powiem tez ze raz moja babcia miała tak ustawione nogi ze nie mozna było jej buta włozyc, ojciec czyli jej syn prosił ją- mówił do niej- i nagle włozył buta. Kolejna sprawa znajomy niechciał byc pochowany w miejscu V ale w miejscu X a ci na złośc w miejsce V go pchali. No i sie kolibał w trumnie. Walczył.

Gość plamiasty i łysy
skąd to wiem? otóz duzo czytam n ate tematy bo tez szukałam rozwiązania na te pytania. a czytaliscie 9 wtajemnoczeń? jest tu- odnalazłam. poczytajcie - to długie- ale jakze ciekawe. No i skąd moje wiedza o smierci- poczytajcie egzorcyste.pl. tam duzo pisze. Mozna wierzyc ale tez nie trzea. ja na wszelki wypadek wole wierzyc niz potem po śmierci sie miotac. Bo tak naprawde nie wiemy jak tam jest.

Gość plamiasty i łysy
jak ktos słyszy to ma szczęśxie, ja tam nie mam szczęscia ale raz moja mama widziała jak drzwi się otworzyły - weszła jej babcia przygarbiona- twarzy nie widac, tylko kaptur, bała sie mama i się schowała pod kołdrę, babcia wyszła. Potem dali na msze by odeszła w spokoju.

Gość 123-321
układ nerwowy obumiera najpozniej? hmmm... przeciez komórki nerwowe obumieraja bardzo szybko np jesli człowiek nie oddycha kilkanascie/dziesiat minut... poza tym po śmierci nie może słyszeć, bo... nie żyje, śmierć następuje wtedy, kiedy umiera mózg, więc tak czy siak nic nie usłyszy

Gość SABA RABA
Proste: idziemy do Nieba albo do pieła. Jakkolwiek to sobie wyobrażamy. Ja w to wierzę i prostota tej wiary naręca calą moja nowoczesną, nietuzinkową, bogatą w sukecey terażniejszość. Ni uwierzycie, ile dake wiara...

Gość SABA RABA
Sorry.Mam kłopoty z klawiaturą - stąd te durne błędy literowe.