Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martuchaaa82

brak okresu,cysty,podwyższona prolaktyna-POMÓZCIE!!

Polecane posty

Gość Martuchaaa82

witam!mam problem.od 16 roku życia jestem na tabletkach antykoncepcyjnych na wyregulowanie okresu. Jak tylko przestaje je brać pojawia się na prawym jajniku cyat i bark miesiączki dopóki nie pęknie tak do ok. 3 miesięcy. Miałam tych cyst duużo, nawet zliczyć nie potrafie. Wkońcu zrobiono mi badania hormonalne po 3 miesiacach braku okresu.prolaktyna 51ng/ml,FSH 0,66mlU/ml, Lh 0,67mlU/ml. ostatnio brałam clostilbegyt a terz znowu od 3 miesięcy jestem na anty tabsach:( czy ktoś miał coś podobnego????

Gość m.m.m
Twój organizm nie potrafi już chyba normalnie funkcjonować, tzn. bez tabletek (a "okres" na pigułkach to wcale nie jest okres lecz sztuczne krwawienie). Prolaktyna jest wysoka z powodu przyjmowania pigułek.

Gość Martuchaaa82
to jak się mam leczyć:(( bo ja już nie wiem:(( czy któraś z Was miała podobny problem??

Gość duphaston
bromergon

szukaj innego lekarza zrób jeszcze raz badania hormonalne przeciez nie możesz całe zycie jechać na tabsach! Na wysoką prolaktyne bromergon i rownocześnie duphaston albo luteine ktora mimo torbieli bedzie ci wywoływać @ i torbiele bedą sie same wchłaniać! Co to za lekarz który kazał ci czekać az torbiel zacznie pękać powinnaś od razu dostać luteine a nie tabsy anty! Wysoka prolaktyna blokuje ci jajeczkowanie stąd te terobiele - to są niepekniete pecherzyki graffa i dlatego clo mógł Ci nie pomóc. Bromergon plus duphaston i powinno cos się ruszyć. Zmien lekarza!!!