Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość engliszka

CZY ZNA KTOS LUB UCZY SIE ANGIELSKIEGO???

Polecane posty

Gość engliszka

mozecie polecic jakies metody skuteczne do nauki jezyka??? nauczyliscie sie przez kursy organizowane czy sami???

Gość gt5g3rt
np. metodą callana. Bardzo fajna metoda, oparta raczej na mówieniu, mniej na gramatyce :)

Gość aeiulhslrugrs
ja chodzę na angielski w centrum kultury. grupa 8 osobowa

Gość engliszka
a ta metoda callana mozna uczyc sie samemu??? niestety nie mam laski na kursy:( a chcialabym sie nauczyc angielskiego w ok rok

metoda callana jest dobra, ale jesli masz juz jakies podstawy... jesli nigdy nie uczylas sie jezyka, to ta metoda chyba nie bedzie dla ciebie najlepsza - nikt ci nie wytłumaczy zawiłości gramatycznych a nie znajac zupełnie gramatyki, cięzko jest sie nauczyc poprawnie mówic (jesli to wogóle mozliwe...)

metoda callana to nauka przez mówienie - jak chcesz nauczyc sie sama? kto bedzie zwracał ci uwage na błędy jakie popełniasz i je poprawiał? samej to mozesz uczyc sie słówek...

jesli chcesz sie uczyc sama (bo nie stac cie na kurs i masz motywacje do samodzielnej nauki) to mozesz próbować, ale ja bym ci polecała, zebys załatwiła sobie np regularne korepetycje chocby na 1 tyg, zeby ktos tłumaczył ci gramatykę (choc w sumie niewiele zaoszczędzisz niz jakbys wybrała kurs)

Gość engliszka
ja uczylam sie w szkole angielskiego i teraz mam na studiach wiec taka calkiem "tepa to nie jestemn":P gramatyke w miare umiem ale mam problemy ze slownictwem:( jak chce cos powiedziec to brakuje mi slowek i wogole niezbyt umiem zdania skladac:( rozumiec to moze i troszeczke rozumiem(ale tez czasem nie kumam o co chodzi) ale z wypowiadaniem sie to masakra:(

Gość promiscuous girl
No to może faktycznie zrób tak, jak Ci aszka poradziła. Umawiaj się z kimś na godzinę tygodniowo, ten ktoś będzie przygotowywał dla Ciebie materiały i jakoś nadzorował postępy. To zawsze jest motywujące no i ktoś ma kontrolę nad tym, co robisz. Możesz się na korepetycje zgłosić do jakiegoś fajnego studenta/fajnej studentki. Zazwyczaj nie biorą wielkiej kasy za to, a na pewno do pewnego poziomu będą w stanie pomóc.