Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanko...

zakupy w anglii

Polecane posty

Gość pytanko...

Kochani, co dobrego - specyficznego dla Anglii - można tam nabyć do jedzonka? Nie chodzi mi o dania, tylko pojedyńcze produkty :) Dziękuję za pomoc :)

Gość kto ma pomysl
a co chcesz przywiesc cos dobrego do PL? jest mnostwo rzeczy..jaka kategoria?

Gość pytanko...
chcę , żeby mi przywieziono :) Właściwie nie ma jednej kategorii.. slodycze, alkohole, rybki puzkowane, sery.... co tylko do głowy przyjdzie :)

Gość kto ma pomysl
jest suuuper ostra musztarda!! os BBQ, czekoladki z M & S, herbaty pyyyszne!!! szczegolnie owocowa mango -truskawka

Gość MB32
takie herbatki kupisz w LIDLu

Gość a właśnie aaaa
paluszki rybne z tesco:P

Gość a właśnie aaaaaa
herbatę ang

Gość kiirus lońdyńczyk
Czekoladki też podobne w Lidlu kupisz :-)

Gość ooooooooooooooooo
golden syrup...maslo orzechowe....carrot cake....ktos moze tez przywiesc ci ziemniaki i zrobisz sobie jacket potatoes (bardzo angielskie) albo np przepis na yorkshire pudding a do tego tylko mash potatoes roast beef i gravy :) (to tak pół żartem)

Gość miłośnik grilla
albo hotdog !!! Ty mu zrobisz

Gość pytanko...
bardzo dziękuję :)) co jeszce?:)

Gość oooooooooooooo
Juz wiem!!!! LAMBRISKO!!!! niech przywiezie Ci lambrisko (lambrini) rzadko sie upijam ale jesli juz to tylko tym (cos ala wino musujace) mozesz tez poprosic o cidera (bardzo angielskie) ale wykrzywi ci twarz po pierwszym lyku o ile po powachaniu odwazysz sie skosztowac...

hmmm ja tesknie za piwem MURPHY\'s ,w Polsce nie moge nigdzie kupic, ale to jest chyba irlandzki piwo,ale w Anglii jest tego duzo w sklepach.Anglia kojarzy sie z piciem herbaty,wiec moze kup herbate....jeszcze cos, tylko kupisz super balsamy do ciala ze sklepu BODY SHOP !!!! wszyscy moi znajomi jak tam jezdza to musza mi przywiezc.

Gość appleee
pimm's-pyszny w zimie na cieplo z sokiem jablkowym.....flapjack...brownie..carrot cake...chrupki o smaku vinegar-octowe-pycha;)....pastry..zwlaszcza z serkiem mascarpone i malinami...oraz muffinki.

Gość marmite custard yumyum

Z angielskich serow to masz bardzo szeroki wybor, a mianowicie: cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar, cheddar,

Gość Esprit.de
Tak sobie przeczytałam o tych mashed potatoes i mi się coś przypomniało: POjechałam kiedyś do kolegi do Londynu - rodowity Londyńczyk. Jednego wieczora on chciał zrobić mi przyjemność i sam coś upichcić. ZAczęliśmy od zakupów. Jak mnie zawiózł do Tesco to myślałam, że padne. Mówię do niego, że u nas w Tesco to mało kto kupuje bo tam nie ma dobrych rzeczy i oszukują itp. , że moim rodzicom zabroniłam robić tam zakupy. On ździwiony. jak podjechaliśmy to mówię, że jakieś małe to ich tesco bo u nas to wręcz hangar. Nie mógł uwierzyć bo on mnie zawiózł do największego :D hi...hi...Ale nie o to chodzi. Zrobił jakieś tam zakupy, m.in. kupił jakąś paczkowaną kiełbasę która wyglądała jak nasza biała. Przyjechaliśmy do domu i zabronił mi wchodzić do kuchni bo teraz on tu rządzi. Po jakiejś godzinie wychodzi cały czerwony na buzi i mowi, ze juz. Stawia na stole ten ich ciemny sos ( nie pamiętam nazwy) i talerz z ziemniakami pure i do tego te kiełbaski zasmażone. Żebyście wiedziały jaki on był dumny z tego. I cały czas pytał czy mi smakuje. Ja udawałam, ze byłam zadowolona, choć wolałabym iść do tajskiej :) Jak odniosłam talerze i zobaczyłam stan kuchni po jego gotowaniu to myślałam, ze się przeżegnam lewą nogą! A on dumny z czerwonymi polikami stał i się cieszył. Smieszni ci Angole są. Tak mi się przypomniało i chciałam to napisać :)