Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyjazna

PRZESTROGA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość bidortaa
PRZYJAZNA jak mozesz mowic ze lekarze klamia - to TY NIE DOINFORMOWALAS SIE nikt cie nie oszukiwal kiedy polazlas ze swoim problemem i kazalas sobie wstrzyknac - masz takich lekarzy jacy sa - a ty masz podejscie do lekarzy rodem baby ze wsi z poprzedniego wieku - zly lekarz nie rozni sie niczym od zlego murarza , zlego elektryka czy zlego hydraulika - sa dobrzy w swoim zawodzie, lepsi i ci ktorych nalezy OMIJAC SZEROKIM KREGIEM - to twoj interes zeby sprawdzic jego kompetencje - doinformowac sie - skonczyly sie czasy ze moglas sie obetrzec wymowka ze nie umiesz czytac pisac - chcialas luksusu to masz taki na jaki ciebie bylo stac i nie truj - bo sama wiesz teraz ze to twoja wina ze sie niedoinformowalas!!!!! no kurcze rzodkiewke na rynku ogladasz kilka razy zanim ja kupisz a tu nie poswiecilas wiecej czasu i teraz paszczysz w nieboglosy jak to cie skrzywdzono - bidulko jedna

Gość bidortaa
o ! i to jest podejscie bo za te 4 lata to beda nastepne produkty ktore beda i lepsze i tansze :))) ale uslugi beda drozsze - no coz niektorzy zbieraja kase na kolekcje olowianych zolnierzykow, czy kolekcje waz chinskich , a niektorzy na zabegi kosmetyczne - i kazdy ma swoja zabawke i swoja satysfakcje - a reszta to jak napisalam powyzej

Gość Przyjazna
Do "pelno tego" Owszem, fajnie jest tak sobie "wstrzyknąć" coś, nawet na te 6 lat... Ale tu nie o to się rozchodzi, po pierwsze na to trzeba miec kasę-owszem , zdobyłam ją, ale z myślą ze to na cale z ycie jest-nie stać mnie, żeby co pare lat brac kredyt i spłacac usta... Po drugie - to do nieszczęsnej/snego bidortaa - kupując rzodkiewk na rynku jestem konsumentem i kupuję ja (tę rzodkiewkę) często, znam sie na wyborze, ktyóra lepsza, która gorsza, choć nie sprawdze czy ekolog..., ale do rzeczy-a płacąc za zasrzyk aquamidu robię to u specjalisty-jakby nie było w tej dziedzinie, nie robię tego na codzień (przytyk do rzodkiewki ;))) ) i oczekuję , że ktos kto sie tym zajmuje szczerze mnie uswiadomi, w końcu lekarz od tego jest !!!! A nie od oklamywania i od brania kasy... A swoją drogą , tak sie złozylo , że paru lekarzy z innych klinik mnie informowalo, ze aquamid jest na stale... Gdzie tu granica I jakie tępe porównanie z ta rzodkiewka .... :(

Gość Macho Men
Nieźle autorko topiku !!! Brawo !!!! jestem coprawda facetem, ale jeśli tak jest to precz z klamstwami i oszustwami Drogie Panie, nie dajcie sie !!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam ;)))

Gość mamteżczarnynick
Hmmm z jednej strony to nie za fajnie, że tyle kasy trzeba wywalić i efekt nie jest stały, ale moim zdaniem jest to bezpieczniejsze - zdarzają się przypadki, że różne wypełnienia wstrzykiwane do ust zmieniają kształt, położenie, mogą stwardnieć, zgrudkować się etc. więc wydaje mi się bezpieczniejsze takie wypełnienie czasowe. Też zauważyłam, że dr Skupin na stronach wizażu poleca aquamid jako wypełnienie trwałe - niezbyt to ładnie, ale cóż... ja raczej nie zdecydowałabym się na zastrzyki "permanentne", a na 6 lat - kto wie, chciałabym... to naprawdę kupa czasu. :) A można spytać, gdzie robiłaś i czy ładnie wyszło? 4ml, to wydawało mi się bardzo dużo, czy różnica jest znacząca?

Gość mamteżczarnynick
Kopiuję opinię doktora: Aquamid jest preparatem permanentnym - nie ulega wchłonięciu www.aquamid.pl Preparat na stałe jakikolwiek nie gwarantuje, że nasze ciało z czasem w tym miejscu nie ulegnie zmianie. należy sie liczyć z tym, ze z czasem tkanki traca sprężystość, ulegają inwolucji - zwłaszcza kiedy stosuje sie na nie ucisk. A tak jest w przypadku np. aquamidu. Poprzez swoja obecność dodaje objętości ale równiez równocześnie uciska na tkanki. Inna przyczyna moze być przyjmowanie zbyt małej ilości płynów, ilości należnej organizmowi w zależności od wieku i masy ciała. Jest to związane z tym, że Aquamid w preparacie to tylko 2,5 %, reszta to woda. Jej objętość, a więc i preparatu, pośrednio wiąze się z objętością wody organizmu. Jeżeli w przyszłości ma być podawany w tą samą okolicę ciała preparat to musi on mieć tą sama budowę chemiczną, czyli obecnie jest to Aquamid. Mam nadzieję, że jest tem wywód choć trochę zrozumiały Hmm, trochę pierniczy... :o Gdzieś na forum wizażu jakaś laska się użalała, że ma migracje aquamidu :o - uciekł jej gdzieś pod nos :P przyczyną były kanaliki w tkankach jakichśtam. Lekarze zalecili na to jakieś masaże no i niby jakoś pomogło...

Gość mamteżczarnynick
Ba - to na tym linku ta historia, tylko troche niżej ;)

Gość Przyjazna
Powiem tak-robilam to w renomowanej klinice, nie mogę powiedzieć że wyszło nieladnie, róznica nie jest aż tak duża, chociaż usta są jakby bardziej "napięte" , ale różnicy aż tak znaczącej nie ma... Ja robiłam w Szczecinie... Przed kol.zabiegiem wstrzyknięcia (bo na pocz. myślalam, ze jedna ampułka-zastrzyk starczy, jednak za kolejnymi razami wracalam i tak 3 razy, bo za trzecim to dwie od razu wziełam (ampulki) no i przed tym przedost.zabiegiem, jak czekalam na swoją kolej, to porozmawialam z b.miłą dziewczyna (sekretarka w tejże klinice) i pokazała mi zdjęcie dziewczyny z wypelnionymi ustami (zdjęcie "przed"i "po") i ja sie jej zapytała ile ta dziewczyna miała ampułek, że u niej tak widać, że te usta sa rzeczywiscie pelniejsze. A ona na to , ze ta pani wzięła9 ampulek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nogi się pode mną ugięły, wiec nast.razem przyjechalam od razu po dwie, na więcej nie byloby mnie stać... :(((

Gość Przyjazna
Dodam jeszcze, ze moj usta troszke-nieznacznie zmieniaja ksztalt, sa jakby nierówne i pod dotykiem wyczuwa sie grudki... A ten lekarz to rzeczywiście pierniczy ;))) Wstydu nie mają 😡

Gość Przyjazna
Dodam , że ta dziewczyna ze zdjęcia nie wyglądala jakby miala nie wiadomo jak duze "wary" tylko takie pelniejsze usta, nie wielkie broń Boze ///

Gość mamteżczarnynick
Heh jestem dokładnie na drugim końcu Polski :) Wiesz co, mnie interesuje taki efekt, żeby wargi były szersze, ale nie takie "żabie", tzn żeby nie odstawały od twarzy jak oponka (patrząc z profilu), tylko żeby były większe, jak patrzyć prosto w twarz. Nie wiem, czy dobrze wytłumaczyłam. :) Czy da się taki efekt osiągnąć za pomocą wypełniacza?

Gość Przyjazna
Wiesz, trudno powiedzień , one są jakby opuchnięte(zależy ile tego auamidu) ... Szersze też pewnie mozna zrobić, tylko ważne jest, zeby dobry lekarz to zrobil (troszke artysta :))) ) Tak mówil ten m oj doktor , bo bardzo ważne jest wymodelowanie (doktor rękami masuje i rozprowadza ten aquamid) bezpośrednio po zabiegu i to ma dec.efekt w tym, jaki ksztalt przybiorą usta :)))

Gość ciekawe oj ciekawe
ciekawe to, jak dobrze, że jest internet, czlowiek przynajmniej wiecej wie :))))

Gość mamteżczarnynick
No właśnie boję się trafić na kiepskiego lekarza, a opinie chodzą różne :o Hmm nie wiem, czy skojarzysz, ale np. strrrrrasznie podobają mi się usta Scarlett Johansson (mam też podobną do jej, trochę pucułowatą twarz), a osławionej wielkoustej Angeliny - ani trochę. Dziękuję bardzo za wszystkie wiadomości, jeszcze pożyję sobie z moimi ustami w rozmiarze M ;) póki co, mam jednak poważniejsze wydatki :)

Gość Przyjazna
Alez proszę bardzo :)))))))) Mnie też podobają sie usta Scarlet J., a Angeliny ani troche, masakra, dziewczyna wygląda zwyczajnie nieladnie-usta rozlane na calą twarz... Mnie nie o taki efekt chodzilo ;)Pozdrawiam :)))

Gość mamteżczarnynick
Właśnie ona ma nie tyle rozlane, co odstające, żabie - to wg mnie jeszcze gorsze... :o Zaraz się rozlegną krzyki że jej zazdrościmy ;) ale uprzedzam - my zazdrościmy Scarrlett, przynajmniej ja :P

Gość bidortaa
przeciez ten aquamid to kosmetyka a nie chirurgia - a dwa lepsze to niz botox - pociesze ciebie , ze tutaj chociaz 3 lata gwarancji - mam kolezanke po botoxie nawet roku nie wytrzymal ten zabieg - ona wypelniala zmarszczki dookola ust - a ja pitole poczekam jeszcze ze 3 lata :)))))) pewnie wymysla cos innego narazie pomagaja masaze u kosmetyczki

Gość Przyjazna
botox-to tez kosmetyla ;)))) poza tym jest na pół roku ;)))) a nie na rok !!!

Gość masz pecha.....
ja już nie raz słyszałam, że każde powiększanie ust jest na jakiś czas tylko.. jedno na dłużej, drugie krócej, to nie nowośc.. gdzie Ty żyjesz? poszłaś powiększyć usta bez jakiejkolwiek wiedzy na ten temat? tylko słysząć to co lekarz powiedział? brak słow..

Przyjazna, wstrzyknęłaś 4 ml aquamidu, a efekt jest mało widoczny?? DZIWNE:( Podobają mi się usta Adriany Limy. Czytałam kiedyś na forum chirurgicznym, że do takich ust potrzeba 6 ml aquamidu. Więc skoro Ty po czterech masz słaby efekt, po 6 pewnie wcale nie byłby lepszy. I wreszcie: ile w końcu potrzeba tego aquamidu, żeby uzyskać taki efekt: http://www.kmmod.net/alima/fashion/original/fashion069.jpg ??????? I ile to wszystko by razem kosztowalo??

Gość mamteżczarnynick
Powyższe zdjęcie znalazło się na stronie internetowej Awful Plastic Surgery jako tragiczny w skutkach przykład nadużycia kolagenu :P W ogóle to mi się Lima nie podoba, ma coś wrednego w twarzy

Gość hmmmmmmmmm to bylo
do przewidzenia - skoro silikony trzeba wymieniac co 5 lat, to tym bardziej mozna sie bylo domyslec, ze wypelnienie ust tez nie bedzie do konca zycia. Nic nie trwa wiecznie. Wspolczuje wydania ogromnej kasy 🖐️

Gość mamteżczarnynick
każdy wydaje, jak uważa. obejdzie się bez współczucia ;) to silikony trzeba wymieniać? takie jak u Pameli? :D :P

Gość ku przestrodze.....

Gość aquamid
No cóz jeżeli ktoś uważa, że 1200 - 1500 zł za Aquamid - 1ml to dużo - efekt jak same piszecie około2-3 lat to co dopiero mówić o rzeszach pacjentek wstrzykujących sobie kwas hialuronowy, który kosztuje ok. 1000 zł za ml i jego trwałośc wynosi - UWAGA!!! - 6 miesiecy to powodzenia życzę. Poza tym aquamid wcale się nie wchłania tylko grawitacja na nas działa drogie panie i skóra się starzeje i wiotczeje itd, itp. pozdrawiam

Gość demonisss
w ktorej klinice robilas te usta Przyjazna?