Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

frania7096

nastolatka

Polecane posty

prosze o poradę, jak rozmawiac z nastolatką (córką), aby nie obawiała się powiedzieć o spotkaniach z kolegami czy nawet sympatią. czy 14- latki \\\"chodzą \\\" już na spotkania, randki? jestem w takiej sytuacji poraz pierwszy i nie wiem jak zacząć podobną rozmowę i jak ją kontynuować. Oby rezulat nie był odwrotny i ona zamknie się w sobie nic nie mówiąc. Pomóżcie - prosze.

moim zdaniem powinnaś dać jej poczucie że nawet gdy spotyka się z kims to nie jest nic złego, jeśli tylko ona wyczuje w tym co mówisz bądź robisz jakąkolwiek dezaprobate to zamknie sie w sobie.

Gość taka jedna kobieta
franiu, porozmawiaj z nia szczerze

Gość taka jedna kobieta
wez jednak pod uwage fakt ze niekoniecznie powie ci o wszystkim co sie działo na spotkaniu, bo kazdy ma prawo do swojej prywatnosci i musisz to uszanowac

dzieki - postaram sie dać jej wiecej zaufania. ale jak przełamać ten mur - i zacząć o tym mówic, aby nie zrazić ją już na początku rozmowy.

może zacznij: wiesz, ja w twoim wieku spotkałam się z jednym miłym kolegą czy coś w tym stylu, a później zapytaj czy ona jakos szczególnie darzy sympatią któregoś ze swoich kolegów?

Gość frania9076
proszę o więcej informacji

Frania---niechcę cię osądzać ale czy niezapożno zaczęłaś o tym myśleć?Moja córka ma dopiero 7 lat ale już zaczynam z nią rozmowy na temat sympati.Opowiedzialam jej np. jak na pierwszej szkolnej dyskotece(miałam 9lat)tanczylam z kolegą,który mi się bardzo podobał.Miałam kozaki z bardzo szeroką cholewką i moje nogi wyglądaly jak dwa wykruszone papierosy.Obydwie się z tego śmiałyśmy. Zacznij delikatnie,opowiedz jej coś o sobie,o tym jaka ty byłaś nastolatką,jakie były twoje relacje z mamą i powiedz,że chciałabyś byc dla niej matką ale też i przyjaciólką.Nieoceniaj jej zachowania,Nienarzucaj swojego zdania---doradzaj gdy o to poprosi.Musisz być bardzo delikatna.Powodzenia.

Gość jestem 14-latka
i wypowiem sie a wiec:zadna 14-latka nie chce rozmawiac na takie tematy z rodzcami.Moze za kilka lat ale nie teraz.My mamy od tego kolezanki wiec nie pytaj o to swojej corki bo bedzie czuła sie zawstydzona jak bedzie chciała to sama ci opowie.Pozdrawiam

Gość jestem 14-latka
ale mało jest dziewczyn które rozmawiaja na wszystkie tematy z mama i nie mozesz wiedziec jaka jest corka frani7096