Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaraz umrę...................

Dlaczego nikt mi nie chce powiedzieć, jak zrobic pierogi??????

Polecane posty

Gość zaraz umrę...................

:( )Proszę, jak ktoś wie, czy z mrożonego szpinaku Bonduelle 450g da się zrobic pierogi i jak?:O Podsmażę sobie szpinak na czosnku, takż , żeby był juz "suchy"... Ale jak mam zrobić cisto na pierogi?:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wysypać
mąke na stolnice, zalać ją po wierzchu wrzącą wodą rozgnieść widelcem....wygnieść dadać jajko i zimnej wody ile trzeba i juz :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zaraz umrę...................
No juz pytałam na tym forum,a le nikt nic nie odpisał już ponad 30 minut, a ja musze iść obiad dla rodzinki zrobić:O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zaraz umrę...................
pamelka, spieprzaj z tym spamem, bo nudna jesteś:o🖐️ zaraz zobacze przpepisy. Ale mam nadzieję, że łatwo sie je robi, bo nigdy czegos takiego nie robiłam:( A co jeszcze można zrobić ze szpinaku?:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bez jajka, moja droga...bez jajka to ciasto. tylko mąka, gorąca, przegotowana woda, trochę oleju i zagnieść z tego ciasto. jak żyje nie udało mi się zrobić dobrego, delikatnego ciasta na pierogi jeśli dodawałam jajko. zawsze wychodziły tak pancerne, że można było nimi okna wybijać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zaraz umrę...................
a jak nie mam stolnicy?:) A w ytym przepisie na górze jest jeszcze olej... To co trzeba zrobić, żeby wyszły piergi?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zaraz umrę...................
o, dzięki!:) No właśnie. Czyli ten olej tez trzeba dodać? TO tak z jedną łyżeczkę??? Bo ja chyba będe robic tylko z dwóch szklanek mąki.... Bo mam 450 g szpinaku, to niedużo... A ile tej wody mniej więcej? Jakie to ma byc ciasto? Takie gładkie? Żeby się od wałka odklejało?:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zaraz umrę...................
A ja? To mam nie dodawac jajka? Bo po nim faktycznie wszystko robi się bardziej "zbite". W końcu ma wiązać:p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ciasto ma sie odklejać łatwo od rąk i być elastyczne, oleju dajesz niedużo, na 2 szklanki mąki daj ze 2 łyżki. niania Ogg - słyszałam, że są tacy czarodzieje, którzy umieją zrobić z jajkiem. mi to nigdy nie wychodziło, nawet, jeśli robiłam ze sprawdzonego przepisu. diabeł tkwi w szczegółach - może chodzi o temperaturę jajka, długość wyrabiania ciasta czy cokolwiek. tak czy inaczej początkującym polecam robić bez jajka, coby się boleśnie nie przejechac i nie zniechęcić do gotowania ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zaraz umrę...................
A ile mam je potem gotować?:) Wystarczy az wypłyną, czy dłużej???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zaraz umrę...................
Dzieki!:) To idę zrobic coś, mam nadzieję, że wyjdzie:D 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nawet nie wiedziałam, że jajko to problem :D Szczerze mówiąc, nie zastanawiam się jak robię, a zawsze mi wychodzi :). I oleju też nie dodaję :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja daje tylko make, wode przegotowana i troche soli, zawsze na oko, a raczej na wyczucie w dloniach:D no i wychadza mi super, az nabralam ochoty a co do pierogow ze szpinakiem to kiedys robilam ale dodawalam do nich jeszcz bialy ser,wiecej nie pamietam bo to bylo dawno, przewaznie robie ruskie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Baba-Jadzia
zaraz umrę................... zrob risotto szpinakowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
niestety nie jestem w domu i nie moge sprawdzic w ksiazce,ale bylo tam jeszcze jajko, proporcji nie znam, zreszta ja wszystko robie na oko, zle sie je sklejalo bo farsz byl troche wodnisty jezeli ktos nie ma wprawy w sklejaniu pierogow to moze miec problemy pierwsz co zrobie po powrocie do kraju to beda ruskie pierogi tzn jakjuz troche odpoczne:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×