Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaraz umrę...................

Dlaczego nikt mi nie chce powiedzieć, jak zrobic pierogi??????

Polecane posty

:( )Proszę, jak ktoś wie, czy z mrożonego szpinaku Bonduelle 450g da się zrobic pierogi i jak?:O Podsmażę sobie szpinak na czosnku, takż , żeby był juz "suchy"... Ale jak mam zrobić cisto na pierogi?:(

Gość wysypać
mąke na stolnice, zalać ją po wierzchu wrzącą wodą rozgnieść widelcem....wygnieść dadać jajko i zimnej wody ile trzeba i juz :O

No juz pytałam na tym forum,a le nikt nic nie odpisał już ponad 30 minut, a ja musze iść obiad dla rodzinki zrobić:O

pamelka, spieprzaj z tym spamem, bo nudna jesteś:o🖐️ zaraz zobacze przpepisy. Ale mam nadzieję, że łatwo sie je robi, bo nigdy czegos takiego nie robiłam:( A co jeszcze można zrobić ze szpinaku?:(

bez jajka, moja droga...bez jajka to ciasto. tylko mąka, gorąca, przegotowana woda, trochę oleju i zagnieść z tego ciasto. jak żyje nie udało mi się zrobić dobrego, delikatnego ciasta na pierogi jeśli dodawałam jajko. zawsze wychodziły tak pancerne, że można było nimi okna wybijać.

a jak nie mam stolnicy?:) A w ytym przepisie na górze jest jeszcze olej... To co trzeba zrobić, żeby wyszły piergi?

o, dzięki!:) No właśnie. Czyli ten olej tez trzeba dodać? TO tak z jedną łyżeczkę??? Bo ja chyba będe robic tylko z dwóch szklanek mąki.... Bo mam 450 g szpinaku, to niedużo... A ile tej wody mniej więcej? Jakie to ma byc ciasto? Takie gładkie? Żeby się od wałka odklejało?:)

A ja? To mam nie dodawac jajka? Bo po nim faktycznie wszystko robi się bardziej "zbite". W końcu ma wiązać:p

ciasto ma sie odklejać łatwo od rąk i być elastyczne, oleju dajesz niedużo, na 2 szklanki mąki daj ze 2 łyżki. niania Ogg - słyszałam, że są tacy czarodzieje, którzy umieją zrobić z jajkiem. mi to nigdy nie wychodziło, nawet, jeśli robiłam ze sprawdzonego przepisu. diabeł tkwi w szczegółach - może chodzi o temperaturę jajka, długość wyrabiania ciasta czy cokolwiek. tak czy inaczej początkującym polecam robić bez jajka, coby się boleśnie nie przejechac i nie zniechęcić do gotowania ;)

A ile mam je potem gotować?:) Wystarczy az wypłyną, czy dłużej???

Dzieki!:) To idę zrobic coś, mam nadzieję, że wyjdzie:D 🖐️

Nawet nie wiedziałam, że jajko to problem :D Szczerze mówiąc, nie zastanawiam się jak robię, a zawsze mi wychodzi :). I oleju też nie dodaję :)

ja daje tylko make, wode przegotowana i troche soli, zawsze na oko, a raczej na wyczucie w dloniach:D no i wychadza mi super, az nabralam ochoty a co do pierogow ze szpinakiem to kiedys robilam ale dodawalam do nich jeszcz bialy ser,wiecej nie pamietam bo to bylo dawno, przewaznie robie ruskie

Gość Baba-Jadzia
zaraz umrę................... zrob risotto szpinakowe

niestety nie jestem w domu i nie moge sprawdzic w ksiazce,ale bylo tam jeszcze jajko, proporcji nie znam, zreszta ja wszystko robie na oko, zle sie je sklejalo bo farsz byl troche wodnisty jezeli ktos nie ma wprawy w sklejaniu pierogow to moze miec problemy pierwsz co zrobie po powrocie do kraju to beda ruskie pierogi tzn jakjuz troche odpoczne:)