Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sabre

Czy to moze zaszkodzic dziecku????

Polecane posty

Jestem w 10 tygodniu ciazy, codziennie po kilka razy wymiotuje, czy to moze zaszkodzic dzieciaczkowi w jakims stopniu?????

Gość Ajajajajjj
nie - to normalny objaw ciąży

tak wiem ze to normalne ale po prostu sie boje ze jak tak dalej bede wymiotowac to w koncu z tego wysilku cos mu sie stanie. dzieki za odpowiedz.

Gość Ajajajajjj
nie, wiele kobiet wymiotuje w ciąży, ale poradź się dla pewności swojego lekarza. Ale myślę, że jak kichanie nie szkodzi dziecku to i wymioty też nie.

Częste wymioty w skrajnym przypadku moga doprowadzic do niebezpiecznego spadku elektrolitów, odwodnienia, anemii. Poza tym torsje uruchamiają tłocznię brzuszną, która może spowodować poronienie. Nie chodzi tu o wymioty kilka razy dziennie ale o zwracanie wszystkiego, co sie zje lub wypije

az tak zle ze mna nie jest na szczescie, dzieki dziewczyny uspokoilam sie troche. Milego dnia :)

Gdybyś jednak bardzo wymiotowała, to idz do lekarz, żeby przepisał ci lekarstwo. Pamietaj, że wymioty mogą spowodować anemię. Na anemie rewelacyjna jest zielona pietruszka.

Gość 11111111
mi gin przepisał czopki i problem wymiotów miałam z głowy :)

Ja jestem już w 8 misiącu ciąży ale do konca 5-tego dziennie kilka razy wymiotowałam. Z tego powodu odwodniłam organizm i miałam robione nawet specjalne USG genetyczne bo miałam tak odwodnione komorki. Polecam witamine B6 mi wreszcie pomogła i duzo pij by nie odwodnic organizmu