Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tinki łinki

Bardzo ,bardzo ładnie prosze ----poroniłam

Polecane posty

Gość tinki łinki

potrzebuje waszej pomocy otoz miesiac temu poroniłam lekarz twierdzi ze nie ma na to wytłumaczenie Twierdzi ze mam odczekac i spróbowac ponownie Na moje pytania dotyczace jakis leków które mogłabym teraz brac aby kiedys uniknac kolejnej tragedii odpowiada "NIE trzeba nic brac tylko kwas foliowy i witaminki dla kobiet" Ale spotkałam sie z opinia ze lekarze po poronieniu przepisuja pigułki antykoncepcyjne aby pomóc szczesciu Tzn: łyka sie je rok a po tym czasie nalezy starc sie o dziecko Czy któras z was była na takiej anty kuracji by potem bezpiecznie donosic ciąze??

Gość tak tak dziecko
a jesli ktoras powie, ze tak, to zarzucisz wszelkie konsultacje z lekarzem i zaczniesz sie leczyc na wlasna reke? jesli nie ufasz swojemu lekarzowi, to idz do innego. a poki co rob to, co ci kaze obecny. kwas foliowy na pewno nie zaszkodzi. powodzenia w zaciążeniu.

idz na konsultacje do innego lekarza. sama sie nie lecz. wiem ze trzeba troszke poczekac po poronieniu. zycze ci powodzenie i trzymaj sie[ kwiat]❤️

Gość tinki łinki
jesli któras tak powie, potwierdzi to, wtedy zapytam mojego ginekologa nic nie bede robic na własna reke NIC A NIC! po prostu chce wiedziec czy komus w ten sposób było dane miec dziecko Moj gin ma własnie wyłaczona komórke a ja przed chwila sie dowiedziłam dlatego pytam o to tu gdzie sa kobiety które wiedza jak mi zle!

dzis najwyrazniej dzien na takie tematy...juz trzeci raz to pisze...poronilam, a potem bez zadnego dodatkowego leczenia dwie (odpukac) zdrowe ciaze. poniekad wiec zgadzam sie z Twoim lekarzem...

gdy ja poroniłam (ponad dwa lata temu) moja pani dr też zaleciła tylko kwas foliowy i 3miesięczne wstrzymanie się od starań o kolejne dziecko... dokładnie 3 miesiące później zaszłam w ciążę i równo rok od poronienia urodziłam zdrowego synka :) do mojej pani dr ginekolog miałam pełne zaufanie!

Gość dipsi_po
ja poroniłam dwie ciąże i mój ginekolog po tych poronieniach na 3 miesiące przepisał mi hormony żeby wyłączyć prace jajników. To miało pomóc dojść im do formy. Oczywiście zaraz po zabiegu czyszczącym musiałam brac witaminy i kwas foliowy i antybiotyki.Ale to tylko prze 10 dni. Witaminy trzba brać cały czas i pzrede wszystkim poczekać jakieś pół roku. Ja ci radze iść na konsultacje do innego lekarza i zobaczyć co ci powie. Ja brałam hormony...

Gość tinki łinki
dziekuje Wam jestescie kochane

Gość gogo31
Też byłam w takiej sytuacji,poroniłam,ale o takim sposobie nie słyszałam.Też nie udało się wyjaśnic przyczynę.Zmieniłam lekarza i po 3 miesiącach udało mi się zajść w ciążę teraz jestem w 34 tygodniu i odpukać wszystko w porządku.Od samego początu duphaston i luteina i odpoczek.Jeżeli masz regularny cykl,żadnych torbieli to chyba nie ryzykowałabym rozregulowania cyklu przez hormony.Lepiej monitorować cykl i próbować.

Gość tinki łinki
do dipsi rozumiem ze byłas potem w ciazy i wszystko było w porzadku?

Gość tinki łinki
gogo a jak wygladał cykl u ciebie? nie był regularny?

Gość dipsi_po
potem zaszłam w ciążę i teraz mam śliczną córcię już ponad dwuletnią:)) ale też była od początku luteina i leżenie przez pierwsze trzy miesiące potem było oki wszystko i pracowąłam do odstatniego dnia:)):D

Gość dipsi_po
zapomniałam dodać że u mnie dopiero po drugim poronieniu zostały zrobione badania. I dopiero potem wiedziaąłm co było przyczyną - a była to toksoplazmoza...Z pierwsza ciązą nie miałam problemów żadnych potem poszły dziw kolejne no a czwarta już spokojna:)

Gość tinki łinki
czy powinnam sobie zrobic jakies badania poziomu hormonów? Po prostu pytam dmucham na zimne

Gość tinki łinki
moze tez mam te toksoplazmoze

Gość dipsi_po
żadnych badan na ppziomy hormonów nie rób. Przyczyny poronień są różne. U mniebyło to. A masz kontakt ze zwierzakami??? bo to od nich się bierze. Ale nie jest to groźne tylko trzeba wziąść serie antybiotyków. A na to mo.żna zrobić badanuia. Pójdź do lekarza i poproś go o skierowanie na badania na obecnośc toksoplazmozy. lepiej to wykluczyć.

Gość tinki łinki
tak zrobie dziekuje

Gość ike
a moja przyjaciolka zaszla w ciaze niecale dwia miesiace po poronieniu i ma zdrowiutkiego 2 letniego synka..

Gość kokoszka domowniczka
musisz byc cierpliwa