Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Izunia1979

Bol brzucha

Polecane posty

Gość 8jsaujk
Hiena, dzieki!! u mnie bol zlokalizowany jest po srodku brzucha, pod pepkiem. przy tym mam wydety brzuch...... bol nie jest ostry, skurczowy ani "punktowy". jest raczej "rozlany", ciagly i "srednio-uciazliwy" (daje rade bez przeciwbolwych lekow). nie ustepuje po nocy. do jakiego lekarza z tym pojsc?..

Gość Izunia1979
No jeszce wyjasnionej spr nie mam zobaczymy co sie bedzie dzialo w najblizysz dniach. Lekarz stwierdzil ze to nie prze tabletki zreszta jak szukalam na forach czy tabaletki moga tak "robic" to wszedzie pisze ze nie.

Zwykle powinien pomoc lekarz rodzinny- powinien przeprowadzic wywiad, ew. dac skierowanie na USG, rentgena lub badanie laboratoryjne. Jesli nie ma pojecia, to powinien ci dac skierowanie do specjalisty. Nie daj sie zbyc! Idz jeszcze raz do lekarza i zadaj, zeby ci dal skierowanie do fachowca. Moja siostra zawsze mowi, ze w takich przypadkach trzeba troche podramatyzowac, zeby lekarz wzial pacjenta na powaznie, a nie odeslal do domu ze srodkiem przeciwbolowym ;)

Gość 8jsaujk
hej Izunia!! jak tam? jak sie dzis czujesz?? bylas u lekarza?

Gość a czy takie cos
moze powodowac obnizona skutecznosc tab anty?tez mnie brzuch bolal i mialam czesto rozwolnienie ale tak po 10 godzinach od przyjecia tabletki to chyba nie musze sie obawiac ze skutecznosc obnizona co? z jednej strony nie wiem czy cos z jelitami mam czy to moze przez nerwice

Gość Izunia1979
Podobnie jak wczoraj nie ma dnia zeby mnie nie bolal brzuch tyle tylko ze raz slabiutko raz deczko mocniej. A jak u Was??

Gość 8jsaujk
mnie tez wciaz tak samo boli.... dzis wieczorem poza tym dziwnym uciskajacym bolem, doszly takie szczypania, jakby ktos szpilki mi wbijal w rozne miejsca podbrzusza... Izunia, jak z twoim apetytem? zalatwiasz sie normalnie?

Gość Izunia1979
Zalatwiam sie normalnie tzn. codzienei na apetyt nie narzekam:)Jajuz nie wiem co robic gdzie isc mam wrazenie ze wszyscy do ktorych ide z tym problemem mysla ze sie uparlam i w glwoei mi siedzi a nie ma powodu zeby bolec...

Gość Izunia1979
aha zamierzam sobie kupic melise i pic moze to cos pomoze moze to jakas nerwica9lekazr sugerowal:)

Gość 8jsaujk
moze nerwica, moze jelito nadwrazliwe... ja juz nie wiem... mam nadzieje tylko, ze to nic powaznego... tez pije ziola: melisa+rumianek+dziurawiec. nie wiem, czy to cos daje.. dzis znow obudzuilam sie z bolacym podbrzuszem...nawet troche mdlosci mialam... zjadlam sniadanie i wciaz to samo.... ....

8jsaujk-witam w klubie:) dokładnie opisałas moje dolegliwości:) bóle w brzuchu,zazwyczaj podbrzusze,nie za bardzo mocne ale meczace bo trwajace ciągle,ostatnio mam tez kłucia,czasami czuje sie jakbym miała kolke,wczoraj np byłam na imprezie,poszalałam godzinke i złapał mnie taki skurcze że ledwo na nogach ustałam:/ skurcz dokładnie w okolicach po zew stronach brzucha,przeszedł po pewnym czasie kierujac sie w strone pepka i zniknoł:/ brzuchol tez mam wydęty:/ jem równiez normalnie.aha jak wciagam brzuch to raz po lewej raz po prawej stronie podbrzusza ból sie nasila:/ jak ugniatam brzuch to samo:/ wszystko trwa juz 3 miesiace,byłam u wielu lekarzy nikt nic nie wykrył:/ męcze sie niemiłosiernie,tylko w tym miesiacu objawy sie nasiliły i sa bardziej uciazliwe:/ do lekarza sie wybieram,tym razem zbyc sie nie dam tak łatwo. Przyznam sie że boję się że to może byc ciąża,nie jestem na to jeszcze gotowa,niby okres dostałam normalny jakies 2 tygodnie temu,ale wiecie jak to jest,może być okres nawet do 3 miesiacey ciaży:/ z tego co wiem,to może być również nadżerka na żoładku,wtedy to by sie jednym antybiotykiem wyleczyło:) trzymam kiciukole za Ciebie i za siebie;) daj znać jak tam twój brzucholek sie trzyma:)

Gość Izunia1979
Czesc Dziołuszki!!!I co tam slychac u Was z tym brzuszkiem?Boli dalej?Ja zaczelam pic ziele dziurawca ale jakies znacznej poprawy nie zaobserwowalam.

Gość anetka199-0
Ja mam bardzo podobnie :( tyle ze ja nie mam od ok. 2 miesięcy miesiączki, bolą mnie piersi a moj brzuch jest taki dziwnie twardy i troche boli! Ale ciąza raczej odpada bo jeszcze nie uprawaialam seksu! pomocy! ;(

Gość anetka199-0
no i tak jak u Was wydęty, i nawet nie boli mnie tak bardzoo, bardziej pod pępkeimale takze i po calym brzuchu czuje bule! najgorsze jest to ze nie mam okresu, martwię się chociaz jak mogę byc w ciązy jak tego nie robilam :|? ;(

Gość anetka199-0
Jak ktoras z Was tu zajrzy to prośba napiszcie jak myslicie co znaczą moje objawy ;(

Gość Adka524
W takich przypadkach warto zasięgnąć porady innego lekarza, tu masz spis różnych chorób przy których występuje podobny ból brzucha http://www.no-spa.pl/bole-brzucha/podbrzusze więc jak sama widzisz przyczyn może być na prawdę dużo...

Gość gość
Często badanie gastroskopii wyjaśnia co jest przyczyną bólu brzucha. Jeżeli mieszkacie w okolicach Wrocławia to polecam wam wybrać się do gabinetu www.skopia.pl Zajmują się tam wykonywaniem badań endoskopowych.

Gość ventrula
Zgadzam się, że w takich przypadkach powinno się zgłosić do lekarza by wykonać niezbędne badania, ale warto również poczytać o tych dolegliwościach. Na stronie https://adamed.expert/ jest szereg artykułów, które mogą okazać się bardzo pomocne. Pozdrawiam!

Gość Moniee77
Hmm sama nie wiem co Ci może być, ale na sam ból mogę Ci polecić lek przeciwbólowy Gardan. Jest bardzo mocny, jak na lek bez recepty. Na mnie działa bardzo skutecznie, w przypadku praktycznie każdego rodzaju bólu.

Gość sama

Polecam kompresy Flex. Prosta tania rzecz a można sobie pomóc przy całej masie dolegliwości zdrowotnych. Kompres ma ten plus że jest metodą zupełnie naturalną, można zrezygnować dzięki niemu z jakiś tabletek przeciwbólowych proszków czy maści przeciwzapalnych bo po prostu taki zimny czy ciepły okład podziała dużo lepiej, przyniesienie większą i szybszą ulgę w bólu.

Gość dariusz

Też mogę dać zielone światło na kompresy Flex. Bardzo dobra polska jakość marki Sanity, szybkie przygotowanie okładu, no i okazuje się że takie kompresy mogą się przydać przy całej masie różnych problemow z bolami...od zęba, przez kręgosłup, na bolach brzucha i kolan zakańczając ;-)!

Gość Gość

Odkpuje temat 🙂 wyjaśniło się coś? 

Gość rrtt
Dnia 28.02.2019 o 13:12, Gość dariusz napisał:

Też mogę dać zielone światło na kompresy Flex. Bardzo dobra polska jakość marki Sanity, szybkie przygotowanie okładu, no i okazuje się że takie kompresy mogą się przydać przy całej masie różnych problemow z bolami...od zęba, przez kręgosłup, na bolach brzucha i kolan zakańczając ;-)!

Rowniez polecam te kompresy

Gość arek

Z mojej strony mogę polecić kompresy od Sanity, Flex w czterech rozmiarach. Bardzo fajna propozycja, która w praktyce dobrze się sprawdza, wygodne w użytkowaniu. Można je wykorzystywać na zimno jak i na ciepło.