Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 15 latki

Pozwoliłam mojej 15 letniej córce iśc na dyskotekę...

Polecane posty

Gość mama 15 latki

Moja córka dobrze sie uczy i nie mam z nia żadnych kłopotów.Niedawno poprosiła mnie o pozwolenie pójscia na dyskotekę z koleżanka z klasy...pozwoliłam a teraz ona sie tam bawi a ja siedze tu i się zamartwiam czy dobrze zrobiłam...może to jeszcze za wczesnie??umówiłysmy sie ze o 1 w nocy ma być w domu

Gość hehehe świetna decyzja
Nie zdziw się tylko jak wróci z tej dyskoteki w ciąży.

Gość prosze cie
jakiej ciazy?? dziewczyna dobrze sie uczy i mialaby nie pojsc na dyskoteke skoro na to zasluzyla??gdzie ty zyjesz?:O

Gość no o 1
to troche późno jak dla 15 latki ja do 18 miałam do 12

Gość no o 1
ale spoko przynajmiej nie będzie kłamać że nocuje u koleżanki;)

Gość to po co
ja puszczalas i teraz sie zamartwiasz? BTW To, ze sie dobrze uczy, nic nie znaczy.

Gość mama 15 latki
i ja właśnie o to życie z innej strony sie boję...martwię się, mimo że ufam swojej córce.martwię się,że wpadnie w złe towarzystwo, opusci sie w nauce, ze ...zacznie brac narkotyki...pewnie to normalne obawy bo każdy rodzic je ma...ale jak sobie z tym poradzić?jak sie nie zadręczac? przeciez tak na dobrą sprawe nie moge zabronic jej wychodzić bo wychowam pustelnika ...

Gość nie przejmuj sie.........
głupimi komentami ... szkoda ze corka nie ma telefonu moglabys zadzwonic i zapytac jak sie bawi i czy wszystko w porządku ... mogłas tez zapytac czy nie idzie nikt starszy z nimi np. jakis kolega którego juz dlugo znasz i np. ty tez go znasz ... ale spokojnie bedzie dobrze :)

Gość zadaj sobie jedno pytanie...
.. czy nie zawczesnie, aby Twoje dziecko zaszlo w ciaze i/lub bralo dragi? :p

Gość mama 15 latki
za pozno do 1 w nocy? nie mam doswiadczenia z tym , teraz sa inne czasy...ale tez mi sie tak wydaje ze do 1 jest za pozno..dlatego prosze piszcie , radźcie i pomóżcie mi to jakoś przetrwać

Gość ślivka
To wszystko zależy od charakteru. Jeśli jest podatna na wpływ innych ludzi, a wpadnie w złe towarzystwo, to takie wypady mogą się kiepsko skończyć. Ale jedna dyskoteka chyba nie zaszkodzi, tak więc nie martw się, będzie ok.

Gość dmlajda
dobra nauka nie ma tu nic do rzeczy, najbezpieczniej jest z większą grupą osób. Rozmawiaj z nią, tłumacz, ostrzegaj np żeby samotnie nie spacerowała z nowo poznanym chłopakiem, gdzieś poza dyskotekę, nie piła alkoholu ani niczego innego czego sama nie zakupiła itp. Jeśli będzie mądra i rozsądna nic złego ją nie spotka. Sama wcześnie zaczęłam chodzić na dyskoteki i miło wspominam tamte czasy :)

moze dlatego ze jej pozwolilas córka nie bedzie klamac i jak bedzie miała problem albo będzie chciala cos zrobić bedzie przychodzila z tym do ciebie :) i nie bedzie kłamać ze spi u kolezanki tjw:) bo bedzie wiedziala ze masz do niej zaufaie i nie bedzie chciala cie zawiesc :) do 1 akurat :)

Gość Myshhhka
ej no sorry, ja mam 14 lat i co sobotę jeżdze na protector a ucze sie dobrze, przesadzasz. daj jej trochę wolności. nie sama nauka czlowiek zyje. niech sie rozerwie od wszystkich komórek, budow liści czy atomów żelaza. Łee. szkoła - bue. nareszcie weekend. a ja żyje "byle do piątku". Takie sa nastolatki (normalne, of course xD twoja piętnastka jest trochę nie teges)

Gość mama 15 latki
ma komorke, wlasnie dzwonilam.wszystko ok.do domku wróci taksówka.wolalam dac jej pare groszy wiecej niz zamartwiac sie ze beda same wracac nocą.

mi sie wydaje ze zle nie zrobilas puszczajac ja na dyskoteke i 1 to jest dobra pora, przynajmniej wg mnie:) ja pierwszy raz poszlam jak mialam 16 lat i ciazy nie przynioslam, nie zaczelam cpac ani nic z tych rzeczy...bywam na dyskotekach i jakos narazie ze mna wszystko ok;)

To Ty musisz wiedziec to jest Twoje dziecko i Ty je najlepiej znasz.Ja nie mogłam być tak długo w jej wieku,nawet jak sonczyłam 18 lat mam sie ciągle mnie czepiałą o której wracam i mnie pilnowała.

Gość hehehe świetna decyzja
Autorko topiku, zastanów się czy chcesz żeby Twoja córka wyrosła na taką kretynkę jak Myshhhka.

Gość uważaj kobiecino...
­ ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ x@x.xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx bo jutro twoja córka może powiesić się na skakance :o

Gość dmlajda
jeśli tak bardzo sie martwisz w przyszłości, daj jej tel. byś miała z nią kontakt, zawoź ja pod dyskoteke i jeździj po nią

Gość mama 15 latki
Rozmowę miałaysmy juz wczoraj.uczulilam ja,ze ma nie chodzic z obcymi, trzymac sie kolezanki, nie zostawiac coli bez nadzoru a jesli zostai na stoliku i pojdzie tanczyc to ma juz jej nie pic.mowilam tez zeby nie przyjmowala zadnych poczestunkow..gumy do zcia itp i ze w tym wsystkim moga byc narkotyki i opowiedzialam jej jakie niebezpieczenstwa sie za tym kryją. Oczywiscie jesli poczuje od niej alkohol albo cos bedzie nie tak, juz wicej nie pojdzie na zadna dyskoteke az do ukonczenia przynajmniej 17 lat.

Gość BBC
A pozniej takie malolaty ZACZEPIAJA facetow, ktorzy mogliby byc ich ojcami. I to wszystko za przyzwoleniem rodzicow.

Gość hggjlhbjk
ja bylam na swojej pierwszej dyskotece jak mialam 14 lat co prawda bylam z kuzynka o 7 lat starsza ktora sie mna opiekowala,na nastepna powazna dyskoteke(bo nie chodzi mi o te szkolne)poszlam dopiero w 1 liceum i jak do tej pory mnie to nie zepsulo:)

bedzie dobrze jestesmy z tobą :) dopierwszej to akurat bedzie starsza to troche dłuzej pozwól:) następnym razem jak sie tak denerwujesz to zapytaj córki czy nie ma starszego dobrego kolegi lub kolegów których ona dobrze zna i którzy by z nią i kolezanką poszli na to dyskoteke :) albo np. starszy brat kolezanki czy cos takiego bedziesz spokojniejsza :):):)

Gość jednak szkoda że nie poczekała
ś z tą decyzją - za kilka miesięcy podałabyś dziwusze szczepionke i już mogłaby śmiało rozpocząć współżycie

Gość bedzie dobrze
mamo bardzo rozsadna z ciebie mama :) bardzo dobrze ze postawilas sprawe jasno, wyjasnilas corce jakie sa zagrozenia i konsekwencje itd. jedna dyskoteka raz na jakis czas ( w tym wieku mysle ze raz na 2-3 miesiace) to jest normalny etap dojrzewania. wydaje mi sie ze powinna wracac troche wczesniej, o 1200 na przyklad. bo zwykle na takich imprezach okolo polnocy wiekszosc nastolatkow jest juz kompletnie pijana i robi sie nieprzyjemnie... oczywiscie martwisz sie bo za dojrzewaniem kryje sie wiele niebezpieczenstw. ale ufasz swojej corce i wierze ze ona odplaci tobie tym samym. Jesli zauwazysz ze cos jest nie tak (np. corka pila alkohol) jasno postawisz szlaban :) jestes bardzo rozsadna kobieta. Dlatego czekaj na nia i sprawdz czy nie pila alkoholu zapytaj czy sie dobrze bawila kto byl itd... spokojnej nocy :)