Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milenka 26

który palec?? proszę o odpowiedź!!

Polecane posty

Gość milenka 26

na którym palcu nosi się pierścionek zaręczynowy???

Gość Wózeczek
Nie bede sie kłocic ale ja nosilam na prawej , na srodkowym, niektore moje znajome nosily na tym na ktory pozniej zakladaly obraczke. Ale na bank byla to prawa reka.

Gość milenka 26
a na który palec na lewą?????

Przed Slubem zaręczynowy nosi sie na lewej ręce a po na prawej na palcu środkowym,choć często noszą go razem z obrączką.Nie polecam gdyż złoto ściera się o złoto i szybciej niszczeje.

Gość natalkowamama
oj, to ja chyba źle noszę. Zaręczynowy mam na palcu serdecznym lewej ręki, a obroczkę na serdecznym prawej.

Ja zawsze nosiłam i nosze na tym paluchu co obrączka.Narazie nie zauwazyłam by się coś złoto ścierało

Gość justaaaaaaaaaaaa
a ja nosze na srodkowym palcu prawej reki , slyszalam wiele wersji ale na tym mi najbardziej odpowiada rozmiarowo:)

Kangurek a ile jesteś po slubie ? Mi zaczął się ścierać pierścionek który dostałam od męża na gwiazdkę w pierwszym roku pożycia

Gość niby się zgadza ... ale
tak zaslyszane: jesli kobieta nosi pierscionek zareczynowy na serdecznym palcu prawej reki - znaczy to tylko, ze jest zareczona jesli kobieta nosi obraczke na serdecznym palcu prawej reki - znaczy to tylko, ze jest zamezna jesli kobieta nosi i pierscionek zareczynowy, i obraczke na serdecznym palcu prawej reki - znaczy to tylko, ze .... to nic nie znaczy ;)

według tradycji, prawidłowo nosi się pierścionek zaręczynowy na lewej ręce (palec - niewiem jak się nazywa, ale to ten jak obrączka), po ślubie przekłada się go na ręke prawą, na palec gdzie obrączka (ja tak noszę, i większość znanych mi mężatek również) :)

Gość łączenie tematów
zaręczyny 14:59 17latka na którym palucu nosi się pierścionek zaręczynowy?? 15:02 yujyfhgf prawa dlon drugi palec liczc od malego palca, potem w to miejcse przychodzi obraczka a pierscionek przekladasz na ten sam palec ale na lewej rece 16:18 kangurek Masz 17-lat??? a po co Tobie to już wiedzieć kocham moich chłopaków - Adama i Kacperka http://ubrankadzieciece.szipszop.pl/tickers/2458.gif[/url 18:10 17latka jak by mi nie było potrzebne to bym się nie pytała....

SYLWKA-jestem 2,5 roku po ślubie.Odpukac narazie się nie ściera.Może dlatego że od czasu do czasu szyszcze obrączke i pierścionek płynem do złota

Słyszałam, że pierścionek nosi się na palcu serdecznym prawej ręki, po ślubie przekładamy na palec środkowy. Ja noszę go jednak na lewej ręce (serdeczny palec), bo na środkowy jest za maly.Na prtawej ręce - obrączka.

Ja nosiłam dokładnie tak jak jedna z was napisała: do czasu ślubu na tym co obrączkę, a potem przełożyłam go na ten sam palec lewej ręki (też nie pamiętam jego nazwy ;) )

Ja pierścionek od początku nosiłam na lewej ręce, obrączkę na prawej. Wiem, że tradycja jest, że nosi się na prawej, ale chciałam po stronie serce. Większość moich znajomych też tak nosi. Poza tym mam dość nietypową obrączkę: złoto żółte i białe oddzielone grawerem, a na środku brylancik. Głupio by wyglądało do takiej obrączki dołożyć jeszcze pierścionek, który też jest z białego i żółtego złota. Wyszedłby przerost formy nad treścią. Kiedyś na chwilę tak założyłam i wyglądało koszmarnie. Można tak łączyć tylko gładkie obrączki moim zdaniem.

Gość rodzynka77
chyba tak wogóle pomyliłaś miejsce gdzie pisać o pierścionkach:) Ale zaręczynowy nosi sie na prawej dłoni,na palcu 4(nie wiem jak się nazywa).Czyli tym,gdzie póxniej będziesz mmiec obrączkę.

TO PALEC SERDECZNY!!! Najpierw nosi się zaręczynowy na prawej dłoni na serdecznym (4 od kciuka), a po ślubie obrączka w to miejsce, a zaręczynowy na serdeczny na lewej dłoni. Proste.