Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sandi-16

Owulacja, bóle piersi? czy tak moze być?

Polecane posty

Witam, mam takie pytanie bo bola mnie piersi jest 14 dzien cyklu czyli owulacja bo mam cykle 28 dniowe, i z kazdym miesiacem przed okresem mam bole [iersi ale ok 4-7 dni przed miesiaczka, potem ustaja, a teraz jest owulacja i zaczely mnie bolec , czy to normalne? w ciazy nie jestem bo wspolzylam bez zabezpieczenia (s.przerywany) miesiac temu przed poprzednim okresem 4 dni pred miesiaczka i wtedy czulam ze mam nieplodne bole podbrzusza , bole piersi, jajnikow no czulam ze okres jest tuz tuzzz i to byl 25 dzien cyklu cyzli okresla sie na niplodny ui dostalam okres regularnie i taki jak mial byc i potem wszystkie objawy ustaly wiec brak ciazy na 100% tylko te piersi czy mogla bolec 2 tygdnie przed okresem? to jest straszne przez 2 tyygdnie nie spac na brzuszku nie moge sie do nich dotknac, jeszcze rok temu wcale mnie nie bolaly ggdzies pol roku temu bola mnie z kazda miesiaczka. Prosze napsizcie co wy o tym myslicie, pozdrawiam

ja jak mam owulację to do razu mam ból piersi- wg mnie to narmalne- jak pojawia się okres to ból mija...może u Ciebie to się zmienia bo (sądząc po nicku) jestes młoda i okres a co za tym idzie objawy przed okresem tez się zmieniają z wiekiem :) -dorastasz i wszystko się "normuje" takie jest moje zdanie...

heh tak naprawde to nie mam 16 lat jak w nicku tlyko 17,5 no ale dziwny ten bol piersi ze tak wqczesnie a propo mam temp. ciala az 37, gdzie zawsze w owulacji mialam ok 36,8 moze naprawde jeszcze moje cialo sie zmienia i wszystkie objawy moga byc coraz rozniejsze, a ten poziom pro... cos tam to dokladnie o co z tym chodzi?? czy jesli jest on podwyzszony mogla wysetepywac takie bole i to wlasnie w owulacji? pozdrawiam

eee to u mnie chyba w normie, okresy są w porządku, czasem jak bola mnie abrdzo jajniki to wtedy mam takie jakby skrzepy krwi . ale mam standardowo 4 dni nie sa skape czasem wrecz mam duzo krwi i zawsze mam regularnie, wiec raczej dobrze z tym hormonem, wiec jednak zostane przy tym ze po prsotu sie zmieniam i widocznie objawy tez sie zmieniaja i byc moze teraz podczas owulacji bede miala podwyzszana temp. do 37 wiecej niz wczesniej i biole piersi, jjj tudno ale to tkaie meczace 2 tygodnie zeby tak bolay ze dotknac sie nie moge :(( chlip, przezyje :) pozdrawiam , uznaje to jako nrmalne zjawisko

Gość Ewan
Witam .poczytałam sobie i tak myślę,że wiele ostatnio kobiet ma podobne dolegliwości.Ja mam 36 lat od jakiegoś czasu bolą mnie piersi ,potem opózniający sie okres,obfity bolesny i ze skrzepami.Cykle co mc przedłużaja sie ,myśle że to wina hormonów,konserwantów i solarium!!Przetworzona żywnośc, solaria niezdrowe odżywianie.To sa powody problemów z okresem hormonami i tarczyc.Chodzimy po lekarzach jak ja wydajemy kase a sa jednak bezradni,przestrzegam same obserwujmy siebie lekarze to tylko dodatek na potwierdzenie naszych przypuszczeń.Dbajmy o to co jemy,kontrolujmy badania okresowe, chodzimy do ginekologa .pozdrawiam

Gość Ewan

Dziewczyno stosunek przerywany to nie jest metoda anty metoda NMR to jest metoda a nie stosunek przerywanya podwyższona temperatura może świadczyć o dzidzi jak się utrzymując dłuży okres czasu i ból piersi w pierwszych miesiącach tez, ale hm mnie tez kilka dni przed okresem bolą piersi więc nie wiem test najlepiej a jak nie to do gina mu to powiedzieć

Mam pytanie...po ponad dwóch latach zrobiłam sobie przerwę o tabletek antykoncepcyjnych i pierwszy okres bez tabletek powinnam dostać w piątek lub w sobotę. Bolą mnie piersi jak ich dotykam i jak kładę się spać to mi "przeszkadzają". Chciałabym też zaznaczyć, że odkąd miesiączkuję, czyli około 10 lat, nigdy nie odczuwałam bólu piersi. Czym może to być spowodowane??? A i miesiąc temu ginekolog wykryła u mnie mięśniaka, może to ma związek??

Gość 13579
Witam.....właśnie szukałam takiego forum ale widzę że wpisy są niewielkie......ja mam taki problem że zawsze miesiączkuje co 29,30 czasem 32 dni...mam 34 lata i odkąd 12 lat temu urodziłam syna to pomimo bolesnych okresów i koszmarnych skrzepów nie miałam innych dolegliwości.....lecz ostatnio po zakończonym okresie gdy minęło kilka dni zaczęły mnie boleć obie piersi i to okropnie!! zastanawiam się czy podczas owulacji może wystąpić tak duży ból...zawsze bolały mnie 3 dni przed miesiączką ,,,a teraz kilka dni po? może znowu jestem w ciąży mimo że miałam dwa tygodnie temu okres- w końcu zdarza się że niektóre kobiety są w ciąży a maja te dni....sama nie wiem ...idę jutro po test....:)

Gość gość
Ból piersi powoduje nie tylko ciąża! Przyczyny mogą być różne.

Gość gość
13579 przeczytalam teraz Wasza rozmowe.Pytanie do 13579. Jak zakonczyl sie temat bolu piersi? Jestem w identycznej sytuacji.

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)