Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedząca

termometr - prosze wejdźcie

Polecane posty

Gość niewiedząca

dziewczyny proszę poradźcie mi, mam pytanie do tych które mierzą regularnie temperature, jakim termometrem mierzycie ja czy takim normalnym z trecią czy jakimś elektroniczyn? ogladałam własnie na allegro termometr elektroniczny pod język na stronie dla dzieci, czy dorśli też mogą używać takiego termometru. wiem że głupio pytame ale jestem w tym zielona a staram sie juz długo o dziecko i postanoiłam zaczać miefzyć tempertaurke. dzięki z góry, pozdrawiam

witam! ja mierze temper. zwykłym rtęciowym termometrem w ustach-pod językiem :) wyczytałam gdzieś ze ważne jest aby CAŁY CZAS używac tego samego termometru! natomiat rtęciowy czy elektoniczny- kwestia wyboru- na pewno elektroniczny jest dokładniejszy ale tu nie chodzi o \"wagę aptekarską\" tylko aby zauważyć ten skok temp. któy ja na rtęciowym zauważam :) pozdrawiam i życze wytrwałości w mierzeniu tempki

Gość niewiedząca
dzięki bardzo

Gość niewiedząca
jeszcze Gabonik jak mozesz to napisz mi ile czasu trwa pomiar tej temp. czy 5 minut wystarczy?

ja mierze 8 min.- tak wyczytałam, natomiast przy elektronicznym wystarczy mniej (czyba 3-4 min.)

Gość _Allison
Elektroniczny nie jest dokładniejszy. Zawsze dokładniejszy jest sprzęt rtęciowy, czy to termometr czy np. aparat do mierzenia cisnienia.

no tak elektronika często zawodzi - z tym się zgodzę, ale mi bardziej chodziło że tam jest wynik podany z barzdiej dokładnie typu 36,65 itd. na rtęciowym to raczej \'na oko\" określasz taką dokładność wyniku

Gość _Allison
No tak, zgadzam sie. Przy rteciowym jest jeszcze kwestia dokładności odczytu.

ja osobiscie zawiodlam sie i na termometrach paskowych i elektronicznych- elektroniczne czesto sie psuja a paskowe zle pokazuja jestem za rteciowymi

ja osobiscie zawiodlam sie i na termometrach paskowych i elektronicznych- elektroniczne czesto sie psuja a paskowe zle pokazuja jestem za rteciowymi