Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emi251

moj problem z pigułkami- poradzcie

Polecane posty

Gość emi251

witam Zazywam pigułki Logest, zapomniałam jednej w trzecim tygodniu ich brania wiec zgodnie z zaleceniami w ulotce zrobiłam przerwe w ich braniu. Trwała ona cztery dni, w pierwszym dniu okresu(tzn, w czwartym dniu przerwy) wziełam kolejna pigułke z nowego opakowania. Czy okres z odstawienia jest rownoznaczny z okresem naturalnym ? czy jestem nadal zabezpieczona?

zrobiłas przerwę od razu z miejsca bo zapomniałaś tabletki???chyba źle zrozumiałaś zalecenia na ulotce. kiedy zapomnisz jednej tabletki i minęło wiecej niż 12 godzin to się zabezpieczasz po prostu przez 7 dni. to co ty zrobiłaś jest dla mnie po prostu nielogiczne. zapomniałaś tabletki wiec zrobiłaś z miejsca przerwę 4 dniową. to bezsensu

Zaraz, zaraz... Zapomnialas tabletki w trzecim tygodniu? Jezeli to byla ktoras po 16stej pigulce, to dobrze postapilas robiac przerwe. To jest jedno z dwoch mozliwych wyjsc. Drugie jest takie, ze bierzesz dalej, nie robisz przerwy po skonczonym opakowaniu, zaczynasz kolejne. Od czasu zapomnianej tabletki zabezpieczasz sie dodatkowo przez 7 dni. Te dwa wyjscia sa mozliwe tylko wtedy, jezeli zapomni sie pigulki w trzecim tygodniu. Natomiast nie rozumiem czemu skrocilas przerwe z 7 do 4 dni? Nie musialas tak robic. Teraz troszke namieszalas, ale nie rob tak wiecej. Jezeli przyjmuesz tabletki teraz regularnie, to jestes zabezpieczona.

Gość emi251
tak wiem, namieszałam. chciałam poprostu dostac wczesniej okres bo bałam sie wpadki.