Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana mama

ZNOWU DOSTAŁAM OKRES !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość załamana mama

Mam synka 6 lat ale o drugie staram się już 2 lata ?????????? Dlaczego znowu dostałam okres ?????????????????/

Gość załamana mama
Cześć wszystkim - powoli mam dosyć - zawsze wiedziałam że mam tyłozgięcie macicy, ale piewrwszego synka (6lat) urodziłam i nosiłam bez problemu. teraz chcę drugie dziecko a tu nic. W ubiegłym roku poroniłam. Staramy się już prawie 1,5 roku bez zabezpieczeń i wogóle na maxa i NIC. MOŻE SĄ JAKIEŚ SPECJALNE POZYCJE CZY CO Czy któraś z Was ZNA JAKIEŚ POZYCJE PRZY TYŁOZGIĘCIU MACICY. Spytałam lekaża a on na to trzeba poczytać - debil

Gość załamana mama
- pozycja do zajścia przy tyłozgięciu najlepsza taka : już po, nóżki do góry i na ścianę, taka świeca jak na WF, i tak 15 minut. - Zawsze badanie robisz podczas prysznica, jedna noga wyżej dwa palce wskazujący i serdeczny... wkładasz jak najgłębiej Az poczujesz napór... i gładką powierzchnie, owal, takie jakby jajko... to jest szyjka. Jeśli wyczuwasz malutkie wgłębienie, i macica jest nisko i szyjkę super dobrze wyczujesz to masz dni płodne... Jeśli szyjka jest słabo wyczuwalna, masz kłopot ze "znalezieniem" to dni niepłodne... Ale żeby dojść do wprawy musisz to robić codziennie, zaraz po skończeniu miesiączki do kolejnej.. zapisuj sobie to! W następnym cyklu juz będziesz miała obraz tego jak zachowuje Sie szyjka, macica podczas cyklu - poduszka pod pupę - albo na brzuszku poleżeć po sexie z jakieś 15-20 minut

Gość kleineee
hejka nie poddawaj sie! ja czekalam na druga dzidzie prawie 3 lata!!!! tzn jeszcze ona jest u mnie w brzuszku ale juz za niedluga bedzie ze mna!!! a tobie zycze dalszych prob i nie poddawaj sie! czasami maly luz moze duzo zdzialac,ja sie juz "fiksowalam" na sana mysl o kolejnym nietrafionym miesiacu! i w tym momencie co niebyloprawdopodobne ze moge zajsc w ciaze-udalo sie!!!! wiec glowa do gory i powodzenia! wiem ,wiem ,ciezko sie wyluzic jak sie czegos chce! ale ja biorac 11 tabletek dziennie tez nie moglam o tym zapomniec po co je biore i dlaczego to robie!!!! ....ale czasami sie poplaca! i niepoddawaj sie! polecam zrobic sobie badanie na tarczyce ona moze czasami tyle namieszac ze sobie nawet sprawy nie zdajemy!!!!!!!!! trzymam kciuki!!!

Gość załamana mama
już wszystkiego próbuję jak wyżej KTÓRA Z WAS MA PROBLEMY Z ZAJŚCIEM

Gość załamana mama
kleineee DZIĘKI

Gość kleineee
zalamana mama! ja chyba wszystko "robilam co bylo mozliwe!!! i tak jak czasami w filmach ...ze na czas-kochanie chodz bo mam owulacje......tak i bylo u nas! mam kochanego meza ktory mi dodawal otuchy! i nigdy mi nic nie powiedzial w stylu..nie jestes prawdziwa kobieta bo mie mozesz zajsc w ciaze! ........nigdy!... a co do tylozgiecia macicy ..ponoc tez to mialam .-u dwoch ginekologow! a puznije zniknelo!!!hiihih dobre nie?! ja mam juz tez 1 dziecko kochana corcie ma 5 latek! i cieszy sie teraz na babyka!! co do pozycji............to nie ma okreslonych..ponoc jesli nie ma u kobiety orgaz....u to tez nic nie zadziala bo ponoc plemniczki musza byc przepychane w trakcie skurczy nacicy...........czy to prawda..nie wiem! ale najwazniejsze jest to by jeszcze s.e.x sprawial przyjemnosc obu stronom!!!!!!!!!!!!

Gość kleineee
przepraszam za byki ort.ale nie mam okzji duzo pisania po polsku..:)):):)

Gość załamana mama
🌻dzięki🌻 🖐️

Gość kleineee
daj znac .......jak cos sie "trafi""" :):):):):):):)

załamana mama - a może poprostu pojawiły się o ciebie cykle bezowulacyjne? i trzeba organizm pobudzić ... - najlepiej udaj się na USG - 13-14 dc i niech gin zobaczy czy są pęchęrzyki gotowe do pęknięcia a może? ... poprostu tak bardzo chcesz, że blokujesz coś tam w przysadce mózgowej (słyszałam i taką wersję) wymądrzać się nie będę bo sama "walcze" już od półtora roku i jeszcze ani razu "nie było mi dane" trzymaj się :) będzie ok - tylko wrzuć na luz (heh wiem wiem łatwo gadać ;) - spox, sama tak mam ;) )

Gość załamana mama
nie wiem co jest grane:( ale popatrzcie jak to jest, tak teraz myślę - że inne wpadają nawet nie widzą czemu i kiedy a ja tu wypisuję że okres dostałam znowu, ktoś by pomyślał zdrowo walnięta :) 🖐️

Gość kleineee
tez tak dlugo mylslalam!!!! I BYLAM WKURW:::::ONA!!!GDY SLYSZALAM OD ZNAJOMYCH ZE ONE ZACZYNAJA SIE STARAC O DRUGIEGO DZIECIACZKA ::I PO MIESIACU JUZ BYLY W CIAZY A JA DZIENNIE !! TABLETEK DO GINA LECIALAM CO TYDZIEN!i nic przez 3 lata!to wkurzajace ,a jak ostatnio mi szwagierka oznajmila ze jest w ciazy i ze sie jeszcze w tym momencie zastanawiaja ...czy chca miec! to myslslsmze ja rozwale! na stojaco!!!! albo ze ta usunela bo cos tam....! to juz dostawalam schizy!!!!!!!! i naprawde w momencie gdzie wyluzowalam ,ze bedziemy miec chyba tylko jedno dziecko! trafilo sie i nam!!!!! z jednej strony stwierdzam ze chyba dobra bedzie taka roznica w wieku miedzy dzieciakami bo teraz bedzie mi lepiej wytlumaczyc mojej corce ...sprawy zwiazane z nowym czlonkiem naszej rodziny!!! a jak patrze na niektore znajome co maja roznice 2 lata to chyba bym cala w nerwach chodzila! i w sumie raz slyszalam ze my nie decydujemy tak naprawde kiedy ma dzidzia zawitac u nas ..tylkok sama sobie wybiera odpowiedni moment!!!!!!!! SAMA! i chyba to prawda w tym czasie mjojego oczekiwania na nia moglam do duzo spraw "dorosnac" pomomo ze nie jestem malolata! ale okrele to zbieraniem doswiadczen -myslac ze juz je posiadam... wiem wiem jeszcze duzo przede mna! ale chyba dzidzia sobie dobry czas wybrala!!!!!!!! WIEC NIEPODDAWAJ SIE!!!!!! i "oliwa zawsze jest sprawiedliwa! tzn..jak ma byc dziddzia to i bedzie..kiedy

Gość załamana mama
dokładnie mam tak samo wiesz nie mieszkam w polsce i jak dostaję wiadomości od rodziny że Iwonka w ciązy a ania już w 6 tygodniu.To e-mail od koleżanek wiesz "jestem w ciąży" też mnie trafia. Normalnie im zazdroszczę i nie o to chodzi że nie chcę żeby one były tylko ja eż chcę się już tym cieszyć. No ale czekam i joba dostaję KOLEJNY MIESIĄC PRZEDEMNĄ

Gość ja i mój świat
będzie dobrze jestem z Tobą i w akiej samej sytuacji

Gość kleineee
zalamana mama-a jesli mozesz napisac w ktorej czesi europy sie znajdujesz.....moze niedaleko siebie mieszkamy hiiihih moj tytul -nik -podpowie gdzie ja moge sie znajdywac....

Gość załamana mama
I in the England

Gość strzyga__
a może zainteresujesz się? www.lmm.pl, klikasz na czerwonym pasku forum pomocy i zakładkę "jak zaplanować poczęcie?" tam znajdziesz dużo info. A jeśli chodzi o tą szyjkę to zdaje mi się jest zupełnie inaczej niż napisałaś. Tam Cię dziewczyny pokierują :) pozdr i powodzenia!