Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Persymona Salak

zasady panujące w domu

Polecane posty

Gość Persymona Salak

czy macie jakieś? 1.To że duzo ci nie wolno- nie znaczy że wszystkiego. 2.Za każdy wybry i złe zachowanie jest kara np 3 min w kącie, 3 min zamknięcie w pokoju, nie przytulanie dziecka, nie ma np kieszonkowego dla starszego, nie ma zabawki nowej......wyjśc do kolegów , imprezy itp. 3.Dzieci słuchają rodziców 4. Rozmowy , okazywanie uczyć i jeszcze raz rozmowy z dziećmi 5.Rodzice oiekują sie dziećmi i to oni decydują. 6.Codzienne godzine czytanie i nauka. 7.Nie ma krzyków, i agresji- jest spokój, szacunek i rozmowa. macie jakies swoje inne?

Gość przestań zakładać temty
!!!

na mlodsze dzieci dziala odwracanie ich uwagi - np gdy marudza w sklepie, ze chca jakas zabawke - wystarczy je czyms zainteresowac - opowiedziec jakas historie czy cos tam - na mojego brata to zawsze dzialalo i juz potem nic nie chcial, tylko sobie gadalismy

Gość Persymona Salak
a niby czemu mam nie zakłądac tematów , są Ok, celowe, pomocne i wnoszące coś , nie podoba sie nie czytaj.

Gość ...//
co do 3 min ut to nie tak wg tej zasady odseparowania. to nie musi byc kat tylko po prostu odosobnienie np w jego pokoju i minut ma byc tyle ile dziecko ma lat.

Gość hihi kiki
Czyżbyś oglądała wczoraj Super Nianię w TVN??????

Gość Persymona Salak
oglądałam:P bardzo mi pomogło, bo ja to reaguje na płacz a tu bym poprostu cierpliwa była, ach te dzieciaki podpuszczacze:P. a najgorzej z małeństwem jak płacze, niechciaabym by noworodek histeryzował, tez mamy nie reagowac

Gość Persymona Salak
A jezeli dziecko przeszkadza rodzicom jak rozmawiają z gośćmi ?co wtedy ? powiedziec nie przeszkadzaj idz bawic się, czy jednak posłuchac czego dziecko chce?

e - ja uwazam, ze najlepsze jest odwracanie uwagi dziecka od problemu - zwlaszcza malego. w czym pomoze takie ignorowanie? nie lepiej wziasc ciekawa ksiazke, zaczac rysowac smieszne rzeczy i wszystko zmienic w dobra zabawe?

Gość Persymona Salak
a co ze smoczkami? jak schowac i nie dac? co mówić? kiedy zabrac. czasami dziecko uprze się i nie daje spokoju

Gość okokokokokokokoko
z tego co wiem nawet jak sie buntuje to nie dawac. kiedys nawet w tej superniani bylo ze zabrala smoczki poopowiadala dziewczynkom historyjkize wrozka przyjdzie i zabierze. jak sie buntuje to nie oddawac samo przejdzie

Gość do persymona
Persymona: wyłącz kompa. Włącz TV. I siedź tam, gdzie twój świat.

Gość Persymona Salak
no własnie jestem w kompie bo tu mój świat ale jezeli w TV jest twój świat to ty włącz.