Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zonkil

Czemu dziecko tak czesto sie budzi w nocy

Polecane posty

Gość Zonkil

Od siedmiu m.cy nie przespalam ani jednej nocy bez budzenia sie.Moje piersi czasem sa tak wyssane ze nic w nich prawie nie ma i wtedy dzidzia sie denerwuje i nie chce spac a raczej nie moze zasnac jak nic z nich nie leci.ma dwa zabki na dole i w zlosci gryzie mnie a to nie jest mile.

Zaraz mnie odsadza od czci i wiary, ale ja bym wieczorem dala mieszanke mleczna....W koncu maluszek ma juz 7 mcy, sa szanse, ze jest glodny....

Gość Zonkil
raz dalam mieszanke i bylo to samo.

Moze sie juz przyzwyczail/a ze w nocy ja dopieszczasz? Pisze zupelnie serio! Jak ja usypiasz? Ile trwa zanim zasnie jak sie obudzi w nocy? Czy ssa porzadnie, ze widac ze jest glodna, czy tylko pociamka i idzie spac? Czy zaczelas juz wprowadzac pokarmy stale?

Gość Zonkil
z usypianiem mam tez problem.Najlepiej zasypia kiedy jest bardzo zmeczona.Na rekach u babci albo u meza.ewentualnie przy piersi.Karmilam ja kaszkami i zupkami i budzila sie co godz.lub dwie.Teraz jest troche lepiej ale za to budzi sie z krzykiem nawt nie otwirajac oczu.Moze to przez to ze ja sie denerwuje i ona to czuje.Nie na nia tylko z innych powodow.

Gość Zonkil
No i w tym sek ze ona possie troche i zsypia a czasami ciga tak czesto ze juz nie ma co ssac (chyba) i sie wkurza

moj kuba ssal do 2 lat. nie bylo nocy zeby nie \"dobieral sie\" do cyca:) jakbyl starszy to juz sam przychodzil:D ale po kilku mc nauczylam sie nie wybudzac, wiec przy karmieniu spalismy obydwoje i moze dlatego tyle wytrzymalam karmiac. zaczal przesypiac noce jak przestalam karmic. A co do mieszanki- ja raczejpolecilabym dawac na kolacje kaszke!!! ale jesli to tylko przyzwyczajeni do przytulania sie do cyca to wiele nie zrobisz. jak bardzo denerwuje cie to nocne jedzenie to mozesz odzwyczajac od karmienia nocnego a w dzien nadal karmic. pozdrawiam

Zonkil znam to;) jakub sam zaczal usypiac po odstawieniu od cyca. wczesniej to tylko przy cycu albo noszony:) a jak zabkowal to nie bylo mowy o cycu przy usnieciu- tylko noszenie!!! nie mialam problemu w odzwyczajaniu od noszenia i od karmienia

Proponowalabym Ci nauczyc corcie samodzielnego zasypiania - to moze chwile potrwac - a przynajmniej zasypiania w lozeczku a nie na rekach, bo moze byc sytuacja, ze budzi sie w nocy i czuje sie opuszczona, bo nikogo nie ma - w koncu zasypiala na rekach i przytulona...Najlepiej pomalutku przyzwyczajac do zasypiania w lozeczku, z glaskaniem, przytulaniem (nie wiem jak gleboko spi, dasz rade sie tak pochylic, zeby byla do Ciebie przytulona, ale w lozeczku? Wyrobic pozytywne skojarzenia z lozeczkiem - jakis pluszak, kocyk, cos do czego bedzie zasypiac przytulona, i jak sie obudzi to dalej tam bedzie?...I stopniowo, stopniowo przyzwyczajac do tego zaby zasypiala w lozeczku juz tylko przytulona do tego kocyka? To trwa chwile (nawet pare tygodni) ale naprawde sie oplaca...A dodatkowo probowac odzwyczaic od jedzenia w nocy, po pierwsze dajac wiecej jedzenia w dzien, po drugie sprawdzajac np woda, czy chodzi o glod, czy tylko o chec possania...

Zonkil, znowu ja ;)))) moja Hania tez jeszcze zadnej nocy nie przespała, budzi sie srednio co 2 godziny, dostaje cyca i zasypia. A kaszka na kolacja tez nic nie dała, budziła sie tak samo czesto jak po piersi. Niedobre jest wydaje mi sie to usypianie dziecka na rękach (w koncu jest coraz cięższa) , lub z piersia w buzi. Moja dostaje smoka w dziubek (tez niedobrze, wiem), klade sie obok niej i tak zasypia. Spróbuj.

Gość Zonkil
Dziekuje za rade,skorzystam.Tak sobie mysle,ze nie tyle meczy mnie to budzenie co jej placz.nawet to nie jest placz.Gabrysia najp.zaczyna sie krecic,prezyc aprzy tym tak jakby na sile chciala plakac.Probowalismy tulic,glaskac ale to jeszcze pogarszalo sprawe.A wody nie chce,sok tak.

Gość taka jedna ...........
Moje oba szkraby zaczęły przesypiać calutką noc dopiero wtedy gdy przestałam im dawać cysia. Jakby wiedziały że nie ma po co się już budzić. Poważnie :) A jeżeli nie chcesz jszcze przestać karmić to w nocy nie dawaj mu już cycka tylko podrzucaj butelkę ze zwykłą wodą, po trzech dniach powinno również stwierdzić że nie ma po co się już budzić ;)

Gość Zonkil
jakis czas smok pomagal.Jak nauczyla sie chwytac raczkami smok laduje gdzies za poduszka.Traktuje go jak zabawke,obce cialo w buzi ktore trzeba usunac.A ciezka to jest.ostatnio usypiam ja bujajac sie w fotelu na biegunach.Kaszka i sztuczne mleko nic nie dalo.No i wiem ze zasyp.z czyms w buzi 9mleko,sok) powoduje prochnice.

proponuję zastosować to co mówi szanta, a ściślej mówiąc chodzi o to że dziecko usypiając przy piersi, na rękach , głaskane kojarzy sen właśnie z tymi czynnościamy. Podobno dorosły człowiek również budzi się w nocy, widzi że wszystko ok i zasypia, na następny dzień tego nie pamięta. Niemowlęta mają podobnie, przebudzają się a tu nie ma piersi i śpią w innym miejscu tak więc zaczyna płakać. Dla mnie najlepszy sposób to jest samodzielne usypiani w łóżeczku, zastosowałam się do książki \"usnij wreszcie\" i od dwóch tygodni moje dziecko tylk raz przebudza się na karmienie :) . Wcześniej potrafiła obudzić się nawet 6 razy w ciągu jednej nocy. Jeżeli chcsz tą książkę podaj adres to przyślę ci w pdf pozdrawiam

Chimero jak długo wprowadzałaś metody z \"Uśnij wreszcie\" bo ja jestem trochę przerażóna tą konsekwencją w działaniu, wstaję do pracy o 5 i nie dam rady zawalić kilku nocek żeby ją przyuczyć do spania. Może tylko króciutki urlop wystarczy.....oni niby tam piszą, że w 10 dni się każde dziecko naprawi...tylko 10 dni to dla mnie za dużo stanowczo...

no u mnie to poszło ekspresowo, zaczynam podejrzewać że ze mną było coś nie tak :P bo ostatni raz położyłam ją samą do łóżeczka jak miała 3 tygodne :P stwierdziłam ze nie umie sama spać i spała ze mną do 6 miesiąca :) . Pierwszy raz położyłam małą na drzemkę i darła się ok 40 minut i zasneła, za to jak położyłam ją na noc wogóle nie płakała i po 10 minutach skubania sobie w ochraniacz zasneła. Od tej pory nie mamy problemów ze spaniem i zasypianiem. Oczywiście nie zmieniłam pór karmienia, do lóżeczka podchodziłam wg własnego uznania. NO ,... czasami pobuczy ale wkońcu zaśnie :)

U nas problem jest chyba taki, że Mała tęskni. Od 6 tyg przesypiała całe noc,ki, nie budziła się nawet na karmienie, wszystko się rypło jak do pracy wróciłam, dodam, że ciągle karmię cyckiem i nie wiem czy tutaj nie jest problem. Z usypianiem nie ma żadnego problemu, po wieczornej kąpieli i jedzonku położona do łóżeczka zasypia w ciągu 5 minut bez marudzenia tylko te pobudki w nocy, koszmar, trochę nietomna chodzę ostatnio....

Śłonko całkiem możliwe, skoro mówisz że miałaś przespane już 6 tygodni, a może nadrabia jedzenie do którego cały dzień nie miało dostępu ? czy twoje dziecko dostaje w ciągu dnia twój odciągnięty pokarm czy może te posiłki zastępujesz obiadkami i kaszkami. Jeśli tak to moze zostaw trochę twojego pokarmu ...

Slonko - a nie jest glodna czasem? Bo jak zasypia ladnie, to nie powinna budzic sie w nocy z protestem bez powodu? Moj maly jak budzi sie w nocy, to powod jest zawsze: zimno, goraco, przemoczona pielucha, albo glod. Teraz juz luzik, bo wola o co chodzi, ale kiedys trzeba bylo wyczuc co jest...Glownie chodzilo o glod albo o temperature...

Chimera - możesz mi przesłać tę książkę? Moja piękna córa jak zaśnie, to już śpi, ale przy zasypianiu cholera mnie bierze, bo tu kurde 3 w nocy, a dziecię świeże jak skowronek. Może zmądrzeję po lekturze? :)

Dzięki :) ściągam na dysk i będę się dokształcać. Może ten nocny upiór przestanie fikać do rana...

Chimero zostawiam jej ściągnięty pokarm ale to Mały niejadek jest. Szanto chyba nie jest głodna bo ona posssie tego cycka 3 minutki i już śpi i tak w kółko Macieju, żeby chociaż jadła to bym wiedziała po co wstaję a tak...... Ale fakt faktem że kiepsko przybiera, miałam dziś mieć ważenie i mierzenie ale france w przychodni mnie źle zarejestrowały i dopiero za tydziń mamy wizytę:(

No to jak 3 min possie i dosc to raczej chodzi o bliskosc a nie o jedzonko...Pomysl o tym uczeniu samodzielnego spania, mysle ze naprawde warto (my mielismy w pewnym momencie problem, ze co 2h trzeba bylo wstac i podac smoczka. Niby nic, trwa minute, ale....odzwyczajenie zajelo....2 dni....)

A może dasz mu mleko ze specjalnym zagęszczaczem. Odciągnij swój pokarm i dodaj zagęszczacz.Maluch będzie spał kilka godzin. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.