Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żabka z ptaszkiem

wakacje dziecka a bielizna?

Polecane posty

Gość żabka z ptaszkiem

Dziecko powiedzmy ma 2 lata czy 3 latka czy nawet 6 latek. Jedzie na wakacje do babci dlaeko na wieś. Babcia oczywiście nie ma 80 lat tylko z 60pare powiedzmy. Teraz pytanie czy dziecku do plecaczka nalezy zapakowac na miesiąc 30 par majteczek, z 20 par rajstopek i kilkanaście bluzeczke, podkoszuleczek na zmiane? Bo zakładam ,że dziecko codziennie musi miec zmienianą bieliznę prawda? więc babacia wyciaga i zakłada świeże dziecku. gdyby dziecko wzieło tylko 5 par majteczek to w szóstym dniu co babacia załozy? wezmie i będzie prała? pomysli sobie a czemu mamusia nie dała ci wiecej majteczek i teraz co? w czym będziesz chodzić? czy babcie musza prac ? czy to w naszym obowiązku lezy dac tyle ubrań by babcia niemusiała męczyc się jeszcze z praniem majtek. I kolejna sprawa czy powiedziec babci- daje 5 par majtek a jak się wybrudza uierzesz? jakos nie wiem jakbym mogła swojej tesciowej to powiedziec. Prosze jak jest u was?

A myslisz ze jak Ty bylas mala, to babcia nie prala? Wzglednie ze dla siebie babcia bierze tez 30 par majtek????

Gość żabka z ptaszkiem
nierozumiem ciebie, odpisz dokładniej o co chodzi

Gość żabka z ptaszkiem
o to chodzi ze babcia nie prała bo ja zawsze jeżdziłam do babci z rodzicami na dwa tygodnie czy miesiąc, (mama nie pracowała w tedy a tata pracował).

Albo babcia bedzie miec dla siebie 30 par majtek, albo swoje tez bedzie prac. Tow czym problem zeby uprala i dziecka?

Gość żabka z ptaszkiem
ale w obowiązku matki jest dac tyle majtek by dziecko nie chodziło brudne bo nie wiadomo czy babci upierze. Babcie stare to nie zmieniają tak często majtek sobie.

Moja mama, nawet jak córka idzie na jedną noc i ja daję majtki na zmianę, to z nich nie korzysta, tylko pierze majtki zdjęte wieczorem i wiesza je na kaloryfer. Zwykle oddaje mi dziecko w majtkach z dnia poprzedniego, co nie znaczy brudnych:-) Babcie, jeżeli nie są niedołężne i są w stanie zająć się wnukiem przez miesiąc, na pewno są też w stanie wyprać mu majtki, bo to należy do zwykłych obowiązków przy opiece nad dzieckiem. Obiadki też dajesz zawekowane na trzydzieści dni? A teściowej najlepiej się spytaj, ile majtek dać (w zależności, jak często robi pranie).

Gość a masz
30 par majtek i 20 par rajstopek? jak zaczniesz to wszystko pakować to z plecaczka zrobi ci się wielka torba. Faktycznie, temat dziwny i dziwny sposób myślenia

Gość Bez przesady no
A nie możesz się po prostu dogadać z babcią jak to widzi?

No ja też się chciałam zapytać dlaczego nie pogadasz z babcią? Dziwny ten temat. Jak na dłuższy wyjazd jadą to chyba będą musieli prać. Skoro babcia będzie prała swoje rzeczy to dlaczego nie miałaby wyprać i wnukowi? Trzeba babcię zapytać.