Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

moj nickus

rzucam tabsy anty dla swojego zdrowia!kto ze mną??

Polecane posty

ja tez rzucam tabsy i strasznie sie boje powrotu tradziku:(ale im bede dłuzej z tym zwlekac tym potem bedzie gorzej:O narazie uzbrajam się w pozytywne myslenie!! a tabsy koncze za 5 dni:D

ale ja tak ladnie wygladam!!!!! jak nigdy!i boje sie ze schrzanie sprawe! sa babko co biora latami pigulki,ja nie tyje ,czuje sie super znakomicie:) nic mnie nie boli wiec nie wiem juz co robic!!?? moze lepiej brac bo znow gnojki na plecach powroca! tam to chociaz mam spokoj i moge sie \"skupic na zyciu\" a jak skoncze z tabsami i problem wroci to znow bede zakompleksiona i bede schizowac-tu pryszcz,tam pryszcz,nie chce tego!!!:(:( i co tu zrobic? przesrane:(

Gość a moze akurat
masz silne geny i Tobie bedą długgo słuzyc pozdro hej ps.a chłopak to tez sie znajdzie

dzieki dobra duszyczko:):) mam nadzieje ze sie facet znajdzie bo szajba odbija powoli:):);) buziorki!!!:);)

ja sie sama dziwie ze pigulki mi sluza ,bo chorowalam na zoltaczje zalzna typu B wiec watrobka juz lekko zmeczona:( ale nie boli,jest wszystko ok! lepiej nie koncze z nimi,znow bede sie uzerac z syfami ! :(

Gość moj nikus
a czy ktos postanowił tabletki zastąpić tymi wkładkami(spiralami?) ? ps.nie rodziłam jeszcze

ja postanowiłam tez rzucić od przyszłego miesiąca! mam problemy z migrenami, zaparciami, infekcjami....jeśli po odstawieniu mi przejdzie to pomyślę co dalej...a jesli po paru miesiącach problemy nie znikną wróce do tabletek. głupio się przyznac ale ja się chyba trszkę uzalezniłam od tego \"komfortu\". trudno mi będzie zrezygnowac...ale czuję sie okropnie wiec spróbuje

Gość jak sie czujesz zle
to odstaw ! kazda z nas lubi taka wygode ,ale płacimy zdrowiem ja tez odstawiam ,niech odpocznie mi organizm! co myslicie o plasterkach?

dla mnie plasterki że tak powiem jeden pies. to i to hormony. to i to skutki uboczne tyle że dopłacasz i mniej atrakcyjnie to wygląda...ale jak bede zdesperowana to czemu nie. może chociaż zaparcia miną:(

Gość coo zroobic
mogą byc fajne,ale drogie...

Gość sylwiak99
A ja brałam tabletki przez 15 lat bez przerwy , różne , bo lekarze nie mogli mi nic dopasować . Kiedy moja waga powoli zbliżała się do 90 kg ! ( jak zaczęłam brać ważyłam 68 ), libido = zero , żylaki na nogach, postanowilam je odstawic. Po odstawieniu wróciła regularna miesiączka , libido , aż niemożliwe !!!! zaczełam dostrzegać w łóżku wlasnego męża, ale no właśnie tego to się zupełnie nie spodziewłam !!! ok 2 miesiące po ostawieniu zaczęły mi wypadać włosy , nie uwierzycie ale w ciągu miesiąca straciłam połowę włosów!!!! Jestem już prawie łysa ! Byłam u lekarza , okazało się ,że po odstawieniu tabletek drastycznie spada poziom żenskich chormonów , a męskie( wysoki poziom androgenów) w tej sytuacji powodują ,że łysieję jak mężczyzna. Lekarz ginekolog po raz drugi przepisał mi tabletki tym razem YASMIN , który ma ponoć między innymi działanie antyandrogenowe . Jestem w rozterce gdyż z jednej strony chciałam raz na zawsze pozbyć się tabletek , a z drugiej nie chcę kompletnie wyłysieć .

Gość hdushjuf
sylwak : zaniepokoilas mnie z tym lysieniem..:(

Gość elzbietka 30
pomimo tych zylaków przepisał nadal tabletki:O ja jasmin odradzam z własnego doswiadczenia ,kiedy miałam dusznosci i kobiet ktore od tych tabl zmarły

Gość paździochowa
a co to wam te gumy takl drogo wychodzą ?:) widać młode siksy jeszcze z was i dużo sie seksicie , hehe , mój mąż to taki ma ostatnio zapierdol w pracy , że jak wraca to nie ma siły na nic , a w weekendy śpi i wypada na miesiac 4-7 razy seks eh fajnie być młodym gówniarzem

Gość to zalezy ile ma
pani ma lat Pani Pazdziochowa ,bo jak po 45 to seks 7 razy w miesiacu to wcale nie mało pozdro

Gość J.K
Z wlasnego doswiadczenia odradzam plasterki.Po 3-4 dniach taki plasterek wyglada obrzydliwie.Klej wychodzi bokami.Bralam tabletki 5 lat non stop teraz zrobilam przerwe i nie biore od dwoch tygodni.Czekam na okres i nie wiem jak to bedzie?

Gość sylwiak99
Czytałam ,że różne są objawy po odstawieniu tabletek.Nieraz babki biorą 2-3 lata , i to wystarczy żeby miały problem z pojawieniem się okresu . Ja brałam przez 15 lat i u mnie okres pojawił się prawidłowo , i cały czs jest regularny miemal że jak w zegarku. Rzuciło mi się jednak na włosy . PS.pytam Pani pażdziochowej , jeśli używa Pani określenia młode siksy to według Pani ile mogę mieć lat ? skoro brałam tabletki przez 15 lat to przepraszam w jakim wieku zaczęłam je brać? będąc dzieckiem? mam 35 lat i jeśli jestem młodą siksą to zastanawiam się ileż lat może mieć pani pażdziochowa......?

Gość no pazdziochowa przepadla
ale po 15 latach chyba nie myslisz ,ze odrazu bedzieszz miała po nich czystą krew!!!:O

Gość Lorana
Witam ja też po czterech latach brania tabletek musiałam odstawić bo przez nie wylądowałam w szpitalu.Nie biorę już półtora roku i jest ok też się panicznie bałam ciąży ale są przecież inne metody co prawda nie takskuteczne jak tabletki ale musiałam coś wybrać i wybrałam zdrowia pa

Gość no pazdziochowa przepadla
a jak Twoja cera? pierwsze miesiące po odstawieniu? wypadały włosy? przypływ sił i humoru był?

hejka! nie biore tabletek od wrzesnia...dobrze mi z tym...libido wzroslo bo przy tabsach było już ujemne:/ pierwszy okres dostalam po 24 dniach(okres juz bez picia tabletek) wiec zadowalajaco...czekam na nastepny...szczerze powiem ze bardzo sie balam odstawienia taletek i nie chodzilo o ciąże ale o skutki zamieszania hormonalnego...a NIE TAKI DIABEł STRASZNY JAK GO MALUJą!!

Gość Lorana
nie zauważyłam nic szczególnego raczej nic z tych rzeczy

Gość nie bojcie sie
Organizm szybko wroci do normy! Ja po odstawieniu mialam od razu regularne cykle. Fakt, ze bole okresowe wrocily (zawsze mialam tylko pierwszego dnia i to dosc mocne), ale sa slabsze z miesiaca na miesiac. Poza tym wystarczy, ze lykne tylko jeden raz Ibuprom i po sprawie. Libido powoli wraca, tak sie ciesze! Moje nie wynosilo nawet zero, tylko -10!! A wczesniej bylam wulkanem seksu. Stan cery nie zmienil sie. Wlosy nie wypadaja. Wszystko jest ok. Terazy tylko szukam alternatywnej metody antykoncepcji, bo gumki do mnie nie przemawiaja :| Z kolei nie chce zadnych spiral, bo sa niebezpieczne.

no to macie szczęscie ja juz raz odstawiłam to miałam ropny tradzik..pod warstwą pudru sie tego nie ukryło.. humor wrócił fakt ,ale co z tego jak nie moglam nigdzie wyjsc przez buzie...wstydzilam sie siebie ale nie moge brac tabletek poprostu nie..jeszcze pare dni i ostatnia tabletka..

ja tez prezerwatyw nie lubie:| trą mnie bardza ble jakby przecierały..:( bolesnych miesiączek sie nie boje bo nigdy ich nie miałam:)