Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ambra200

wywolac okres!!!!

Polecane posty

Gość ambra200

witam wszystkich..wiem, ze ten temat juz sie pojawial..ale chcialam zapytac dziewczyny ktore "przyspieszaly" miesiaczke poprzez picie herbatki z czarna malwa..otoz..czy jak juz wywolalyscie okres to trwal on tyle co zwykle?? ile trzeba tej herbatki wypic, jak dlugo?? ja mam dostac okres ok 10.. mam zamiar jutro pic napar..ile bede musiala czekac?? prosze pomozcie!!

Gość do wywolania okresu potrzebna
jest tabliczka quija i czarna swieca.

Gość jagoo
mi wystarczy piwo albo jakikolwiek alkohol...

Gość ja zawsze
jak nie bralam jeszcze tab anty to jak chcialam okres dostac tak 2-3 dni wczesniej kilka razy dziennie polewalam sie prysznicem goracym praktycznie wrzatkiem po jajnikach i pomagalo i moim kolezankom tez

Gość ja zawsze
ale to tak masakra wrzatek ze az czerwona skora, bralam sluchawke od prysznica i tak blisko prosto w jajniki woda lalam bolalo ale prawie zawsze dzialalo i rano wstawalam z okresem

Gość ja zawsze
nie tak czesnie to napewno nie pomoze, bo dwa dni przed okresem to tak juz sa napiete jajniki i brzuch taki twardy i wtedy pojewac wrzadkiem i jajeczko szybciej peka

Gość chryste panie niektórzy
to pojęcia nie mają o własnej fizjologii. Jakie jajeczko pęka do cholery, nie pęka żadne jajeczko a najwyżej pęcherzyk Graffa, który uwalnia komórkę jajową i dzieje się to ok.14 dni przed końcem cyklu. I to jest jajeczkowanie!!! A nie że przed miesiączką coś pęka! Miesiączka to jest złuszczanie przerośniętego nabłonka macicy, który nie przyjął zapłodnionej komórki jajowej! Tym samym staje się zbędny i organizm go wydala! I to jest miesiączka, do cholery!!!! Wysoka temperatura może najwyżej wpłynąć na większe przekrwienie błony śluzowej i nieco szybsze i silniejsze krwawienie. Do szkoły matolice durne! Żeby baba nie wiedziała nic o własnym cyklu - beznadziejny obciach!!!!!!!

Zróbcie sobie notatki z zagadnień: macica jajnik pęcherzyk Graffa komórka jajowa owulacja jajowód estrogen progesteron menstruacja cykl miesięczny i nie kompromitujcie się tak beznadziejnie. Aż mnie skręca z zażenowania jak czytam coś takiego " bo dwa dni przed okresem to tak juz sa napiete jajniki i brzuch taki twardy i wtedy pojewac wrzadkiem i jajeczko szybciej peka" - w XXI wieku żeby takie glupoty wypisywać... a potem dziewczyny się oburzają jak ktoś je nazwie niedouczonymi idiotkami

chryste panie niektórzy 15 latki tak mają... a potem pytają o to czy mogą zajść przez petting w ciąże ... :O szkoda zachodu... 🖐️

Podstawowe wiadomości o budowie i czynnościach układu rozrodczego kobiety znajdują się w książkach do biologii na poziomie obecnie gimnazjum, a poprzednio podstawówki. Nieco bardziej szczegółowe - poziom liceum. To samo można znaleźć w sieci. Beznadziejna tępota i ignorancja - oto co możecie w lustrze zobaczyć, młodzieży XXI wieku.

Gość ALE POSZŁA WIĄZANKA Z JADEM
:D 🖐️

Gość ja zawsze
przepraszam dziewczeta ale ja mam 23lata i 15-latkami to chyba Wy jestescie i chyba Wy jestescie pokrecone jesli myslicie ze mozna tak wrzadkiem sie lac ze poparzyc!!!!!!poparzenie to obrazenie skory i pecherze a ja napisalam ze goraco woda prawie wrzadkiem ze skora sie tylko czerwona robi wiec nauczcie sie czytac. a czy to jajeczko peka czy nie to mnie nie interesuje dla mnie wazne ze okres byl szybciej ja mam inne sprawy na glowie a od znajomosci fachowych pojec jest ginekolog jak Was nie stac by chodzic do ginekologa to uczcie sie wszystkich pojec na pamiec i leczcie sie same ja jak mam problem to ide do ginekologa i nie potrzebuje znajomosci szczegolowych fizjologii bo od tego jest lekarz.dowidzenia

Gość Animka
>>Ja zawsze i Ty mając 23 lata twierdzisz, ze "coś pęka"...hmmm i się wrzątkiem polewasz? No to ładnie:). >>chryste panie niektórzy w zupełnosci się się z Tobą zgadzam:) Pozdrówki

Spóźniał mi się okres wczasy już tuż tuż a okresu ani ani. wyczytałam że napar z czarnej malwy może przyspieszyć spóźniający się okres.Przez dwa dni piłam napar i zadziałało, nie wiem czy to przypadek czy to faktycznie ta malwa mi pomogła ale dostałam upragniony okres. Na wczasy polecę ze spokojną \"głową\" hurrrrra.

Gość głowa mała
wiecie co dziewczyny czy sie ma 15 lat czy 23 lata jest to obojetne czy coś peka czy nie pęka tematem forum jest jak wywołać okres a nie spór o pękanie!!! wiec nie ma sie co denerwować i niepotrzebnie kogoś stresować choć w pewnych kwestiach sie zgadzam że trzeba coś wiedzieć lecz w klasie na lekcji biologi są nie tylko dziewczyny czy przy chłopakach którzy dojrzewają później jakaś dziewczyna odwarzyła by sie zapytac co zrobić ze swoim problemem z miesiączką?? choć nawet idąc do ginekologa gdy sie nic nie wie a on ci rzuca nazwami nie z tej ziemi to nawet ze szczerymi checiami ginekologa by pomuc to i tak wam nie pomorze... wiec dziewczyny kształcą sie same czasami z pomocą mamy lub kolerzanki która też duzo nie wie i wymieniają sie swoimi obserwacjami... WIEC NIKT NIE POWINIEN MIEC DO NIKOGO PRETENSJ ZE SIE CZEGOŚ NIE WIE!! zamiast sie droczyć lepiej na spokojnie wytłumaczyć by dziewczyna zrozumiała a nie wysmiewać ją że nic nie wie!! ja też potrzebuje pomocy wiec pytam by sie czegoś dowiedzieć: wyjerzdzam 29 lipca nad jezioro na tydzień moje miesiączki płataja mi różne figle raz są przed 20 a raz po 20 wiec co mam zrobić zeby miesiączka wystąpiła pare dni wczećniej przed 20?? Informacja: Jeśli ktoś ma komętować że jestem niedoświadczoną idiotką niewiedzącą nic o swoich cyklach to niech wogóle nie odpisuje!!

Gość Marta1983
ale się uśmiałam z tego pęknietego jajeczka uahahahahaha... dobre... To wy chcecie wywołać okres czy owulacje???

Gość Sarka
Dziewczyny pomóżcie mi mam problem za pare dni wyjezdzam do grecji własnie w tych dniach wyjazdu mam dostac okres jak mam przyspieszyć?? I zeby to było najskuteczniejsze.

Gość asia2000w
zytka0012 mam tak samo pomóżcie musze już mieś bo moja młodsza kuzynka już ma

Gość Put96
co mam zrobic .... mam okres co 2 miesiace i w tym 2 miesiacu jeszcze mi sie spóżnia

Gość Put96
no tak ale współżyje z moim chłopakiem od nie dawna w grudniu miałam okres w styczniu nie w lutym tak ale póżniej niż zawsze w marcu nie i teraz jeszcze czekam a zawsze był normalnie

Do 18. roku życia może być nieregularny. I nie ma znaczenia, że do tej pory był normalnie. Jeśli współżyjesz bez zabezpieczenia to musisz liczyć się z tym, że możesz zajść w ciążę.

Gość Put96
zabezpieczam się. słyszałam,że jak uprawia sie seks ale jakieś różne inne zabawy to okres może się przesunąc albo wgl go nie by czy to prawda?

A niby z jakiego powodu miałby się przesunąć? W jaki sposób seks wpływa na gospodarkę hormonalną?