Gość kamyk22 Napisano Grudzień 18, 2006 po ty opisie z osemkami az mnie zeby zaczely bolec :( chester byles u jakiegos ortodonty w łodzi prywatnie czy tylko stawiasz na AM ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aparatka z większym stażem Napisano Grudzień 18, 2006 no ja dostałam w sumie 6 - 7 zastrzyków, na pewno nie tyle osobnych dawek ale kłuł mnie tyle a i tak bolało:( ale dał chociaż zwolnienie z zajęć na tydzień:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
venlaa 0 Napisano Grudzień 18, 2006 no własnie, o co chodzi z dłutowaniem? bo brzmi straasznie chciałam was jeszcze zapytać które zabiegi warto wykonać przed założeniem aparatu, a ktore trzeba? skaling, stripping, usuwanie kamienia, wybielanie ? moja orto nie mowiła nic na ten temat . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MalutkaMałaJa 0 Napisano Grudzień 18, 2006 Za pierwszym razem dostałam na dwa dni, a potem chodziłam tydzień z opuchniętym uroczo policzkiem:). Teraz nie chciałam wcale zwolnienia. Różnie bywa, jednych boli, innych nie. Każdy przekona się na właśnej skórze. Mam 4 szwy, ale poważnie nie było źle. bardziej bolała mnie głowa, bo trzymałam ja na kraju fotela i wbijał mi się:). Jak mnie zabolało, mruczałam i dostałam trzeci zastrzyk. Za pierwszym razem zemdlałam, ale nie z bólu, tylko z nerówów, bo myślałam, że będzie boleć. Taka malota jak ja dała radę, to Wy też dacie;). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Grudzień 18, 2006 Idę spać! Bo rano do pracy nie wstanę :) Dobranoc dziewczynki i nasz rodzynku :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MalutkaMałaJa 0 Napisano Grudzień 18, 2006 Usuwam kamień przed założeniem aparatu, ale nie pytałam jak to jest w trakcie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Grudzień 18, 2006 Strpping to alternatywa dla wyrywania zębów. Jest to pionowe piłowanie ząbków na granicy szkliwa w celu zrobienia miejsca. Ja będę miała wykonywany stripping. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Grudzień 18, 2006 Dora, kamyk22, MalutkaMalaJa- wyslalam Wam fotki- jako pierwszym bo od was juz mam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aparatka z większym stażem Napisano Grudzień 18, 2006 przed aparatem trzeba wyleczyć zęby, ew. usunąć kamień, tyle dłutowanie - bo jeśli Ci się 8 nie wyrżnęła, to chirurg musi dziąsło rozciąć i takim jakby dłutkim podważyć, żeby ząbek wyszedł - to wygląda jak końcówka płaskiego śrubokrętu (ehh tak mi sie skojarzyło:) ) z taką okrągłą kamienną rączką (mój chirurg jak zrobiłam wieeelkie oczy na widok "tego sprzętu" powiedział, ze to taka tam, kulka którą zanalazł w sexshopie bo ktoś pewnie ją wyrzucił..:) i cały czas tak żartował:) w sumie dobrze, bo zagadywałi nie myślałam tak o tym wszystkim... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Grudzień 18, 2006 SUNSHINE23 moje jest w drodze, alebo już w Twojej skrzynce :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Grudzień 18, 2006 No i zagadałyście mnie :p Teraz juz naprawdę zmykam :) Ciao Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Grudzień 18, 2006 O której Wy chodzicie spać????? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
venlaa 0 Napisano Grudzień 18, 2006 kamyk22: jeszcze nie mam twojego zdjęcia.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aparatka z większym stażem Napisano Grudzień 18, 2006 przestraszyłam wszystkich i cisza...:) ale na dziś koniec, niestety jutro trzeba dotrzeć na ćwiczonka z mojej ukochanej statystyki i ne mniej kochanych ćwiczeń z teorii socjol... pozdrawiam studentów marzących o feriach zimowych... dobranoc:* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kamyk22 Napisano Grudzień 18, 2006 SUNSHINE23 dziekuje za zdjecia - naprawde ładna z ciebie dziewczyna ( do tego moja imiennniczka) :) Dora ja chodze spac ok 3 - jetsem typem sowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kamyk22 Napisano Grudzień 18, 2006 aparatka z wiejszym stazem - powodzenia na tej stytystyce - mecze sie z tym przedmotem juz 4 rok niestety ;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Grudzień 18, 2006 dziekuje Kamyku ale sie zrobie różowa zaraz:P nie mam zadnego porzadnego zdjecia, musicie sie na razie tym zadowolic... nie przypuszczalam ze takie laski jak Wy tyle czasu przed kompem spedzaja:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kamyk22 Napisano Grudzień 18, 2006 to juz jest prawie uzaleznienie - jak prze z24 godz nie mialam internetu to czułam sie jakby mi reke ucieli ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MalutkaMałaJa 0 Napisano Grudzień 18, 2006 Też musze kończyć, bo przypomniałam sobie, że muszę coś na jutro poprawić. A jutro mam na rano. Dziękuję za zdjęcia. Po co nam aparaty? Jak my takie piękne jesteśmy ;) i przystojny rodzynek. Aparat i proste zęby to moja obsesja, jak i Wasza pewnie. Do jutra. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Grudzień 18, 2006 i jeszcze jedno moje drogie panie- te wszystkie zdjecia mają conajmniej 2 lata wiec teraz jestem inszejsze- przede wszystkim mam wlosy do ramion:P ale na akcje pokaz sie na razie wystarczy dopoki nie uaktulanie:P? dora, jakiegos spota w realu moze kiedys zorganizujemy:* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Grudzień 18, 2006 zapomniałam o najważniejszym- dzisiaj na ulicy zaczepił mnie taki paskudny nacpany dres i powiedział- \"gdyby nie to żelastwo w ryju to chetnie bym Cie zerżnął\" dziekujmy Bogu za aparaty:)))))) i tym optymistycznym akcentem żegnam Was- do juta:* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Grudzień 19, 2006 No i nie mogę zasnąć :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kamyk22 Napisano Grudzień 19, 2006 Cala mam nadzieje ze to nie nasz wina dobranoc :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kewcia 0 Napisano Grudzień 19, 2006 witam wszystkich uzaleznionych:) przesylam zdjecie tym od ktorych tez dostalam:):) po swietach przesle cos z aparatem:) mam propozycje!oprocz pokazywnia siebie pokazmy nasze aparaty!:) pomoze nam to wybrac nastepne gumeczki a tym ktorzy nie maja aparatu tez pomoze:):) ale moj aparacik dotrze do was po nowym roku! propo statystyki....mam to juz za soba! teraz mecze sie z ekonometria....!gorzej....! dobra biore sie za nauke!pozdrawiam i milego dnia wszystkim! z jakich miejscowosci pochodzicie? ja mieszkam w pomorskim :)ok 70km od morza a studiuje jeszcze blizej morza bo koszalinie!pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kewcia 0 Napisano Grudzień 19, 2006 no i dorka do ciebei tez wysylam:) z racji przewodniczacej AIA:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Grudzień 19, 2006 Mam zdjęcia od Kewcia i od Kamilki :) Dziękuję dziewczyny! Ale nie wiem kto to Kamila? ;) Fajne z Was laseczki! No i znowu nie widzę krzywych ząbków!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Grudzień 19, 2006 Fajnie mieszkać nado morzem... Ja mieszkam w woj. lubelskim, bliżej Zamościa :) Studiowałam w Zamościu i w Rzeszowie. Ekonomię i Merketing i Zarządzanie :) Teraz pracuję w Wydziale Fiansowym... Chciałabym dostac stałą umowę... :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość io-io Napisano Grudzień 19, 2006 Dora, zaraz dostaniesz zdjęcia od najstarszej tutaj aparatki :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agaga23 0 Napisano Grudzień 19, 2006 Dorcia - zdjęcie mi doszło, bardzo sympatyczna z Ciebie \"lusesitka\"... i od Kamyka tez, przy pierwszym zdjeciu- myslalam ze ktos je wyslal przez pomylke - bo zobaczylam piekny usmiech, przy drugim zrozumialam, ale i tak masz piekne ząbki, troszke pochodzisz w aparatku i usmiech bedzie a\'la Hollywood... a poczta to dziala ze pożal się Boże... dwa dni juz idzie do mnie piosenka od kolezanki. katastrofa... pozdrawiam wszystkie aparatki buzka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hiruni 0 Napisano Grudzień 19, 2006 Emma dzięki za odpowiedz :-D Bardzo was przepraszam że ciagle nie wysłałam zdjęć ale przedświąteczna gorączka i brak czasu na dojście do kompa. Sorki postaram się to jak najszybciej naprawić. Ale się rozpisałyście wieczorem, jeszcze nie wszystko przeczytałam. I bardzo dziękuję za zdjęcia które do tej pory dostałam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach