Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
*Dora*

ZAKŁADAM STAŁY APARAT ORTODONTYCZNY - KTO JESZCZE?

Polecane posty

peppa, klamaja - dzięki:) fajnie że wam się podobają:) nockę przespałam i przeszedł mi pierwszy kryzys z powodu posiadania aparatu:) ale wczoraj np robiłam karpatkę bo mam dzis gości i mnie wkurzało to że tak cięzko mi jest skosztować ciasto albo masę, ja się nie muszę uczyć mówić ale musze się nauczyć jeść...

a moje gumeczki zrobiły furorę na forum hehehe widzę:P chciałąbym zobaczyć ja wyglądają jakieś rózowe - to chyba do ciebie tairaa, chyba że ktos jeszcze ma takie;) jak ja pokzałam swoje zabki to cała reszta - pokazywac natychmiast:) tairaa- jak zagryzę zeby to czuję że mi pierścienie dotykają dolnych zębów ale tak normalnie to tego nie czuję bo jak mam zamkniętą normalnie buzię i jej nie zaciskam to nie zuje tych obręczy na dolnych zębach, mozesz zapytac o to orto to ci powie ale skoro takie założyła to pewnie są dobre i odpowiednie dla twoich ząbków:)

tairaa --> poprzyglądałam sie moim ząbkom i te pierścienie co mam na szóstkach one jednak mi poza ząbki nie wystają, jedyne co wystaje to od srodka kawałek żelastwa który czasem rani język jak nie uważam:(

m___ kiedys dziewczynom na emaila wysyłałam zdjecia aparacików z kolorywymi gumeczkami (które zebrałam na necie) jak dasz emaila to tez ci wysle :) bedziesz miała duuuuzó przykładów :)

klamaja takie dwa kolorki naraz zakladasz?? mojego maila masz wyżej:) wiesz co wczoraj był luz z ząbkami ale dziś mnie już bardziej bolą a jak dużo mówię to jeszcze bardziej, no bolą po prostu i już a dziś jadłam parówki - pycha, i się dało spoko je zjeść bo są mięciutkie więc naprawdę polecam jako jeden z konkretniejszych chyba posiłków chyba jakie możemy jeść:) a do tego chlebek bez skórki, bolało troszke ale pomalutku zjadłam wreszcie normalny posiłek:)

m_arta jak ktoś lubi parówki, ja studiowałam zarządzanie produkcja zywności i widziałam jak sie robi parówki i ich nie jem :) a zdjatka juz wysyłam :)

na stronie 5 tego co mi wysłałaś jest takie zdjęcie z numerkami z turkusowymi i rózowymi gumeczkami, właśnie takie turkusowe bym też chciała ale nie widziałam ich u mojej orto:( może muszę głębiej pobuszować w jej kolekcji...albo wydrukuje zdjecie i jej powiem żeby mi takie znalazła dzięki:)

tak ten turkusik jest bardzo ładny :) z reszta wszystkie sa ładne :) kurcze ja sie troche boje tego mojego oranżu z czerwienia ale raz sie żyje hehe a nastepne bedzie jakies trio

ja chyba nie chcę tak kolorowo;) ale wiesz jak patrze na niektóre te zdjęcia to myślę że ja mam całkiem zęby, tzn jeśli chodzi o kształt zębów bo nad ułozeniem własnie pracuje moja orto:) a parówki - ja też ich kiedyś nie jadłam jak słyszałam jak są produkowane ale już zapomniałam:) a smakują naprawdę dobrze;) a ty masz w domu te gumeczki czy u orto zrobiłaś zdjęcie? auaaaaaaa jak mnie zęby bolą:( a jak się jeszcze zaczną ruszać to ojojoj

chodziło mi o to że mam całkiem ładne zęby:) coś mi tam wcięło jedno słowo

aaaale wstyd i hanba! nie dojechalam dzisiaj na wizyte na czas (powody niezalezne), zadzwonilam i mam dopiero za tydzien:( jak mi glupio ze nie dalo rady, orto mowi ze no problem, a mi taaaak glupio:( no i bede miala wizyte we wtorek a w sobote na wesele (nie chce boluuuuuuuuu :( ) pierwsza wizyta ze musialam odwolac w dniu (fakt ze nie ja zawinilam nie umniejsza fakty ze czuje sie ble:( eh zlosliwosc rzeczy martwych..;/ Sathis

sathis -> a my to się jeszcze nie znamy:) pokazuj aparacik ale już:P

czesc wam:)mam juz aparacik tzn tylko te kwadraciki na zeby a drut bedzie mi dawac za tydzien:)aha i nie dala mi tylko tych kwadracikow na dwojki bo powiedziala ze najpoierw sie jedynkami trzeba zajac......wiec na wszystkich mam tylko na dwojkach nie:/nie wiem czemu to tak:Pale uczucie jest okropne tak mi dziwnie z tym metalem w buzi:(

masz same zamki przyklejone a drut ci dopiero zamontuje za tydzień??????????? dziwnie chyba tak jakoś, pierwsze słyszę, ale się nie znam na tym, ja miałam odrazu wcozraj załozony cały aparat a ze wrażenie jest dziwne to normalne, ja się już przyzwyczaiłam że coś mam w buzi:P ale czuję cały czas, a prawy policzek mi jakby delikatnie cały czas obciera o tę obręcz co mam na szóstce utrzymującej cały aparat, czy nie wiem może o jakiś drucik to tam obciera ale obciera:(

hejo Natalia :D (to ja, S. :P ) widzę że przybywa nowych apratek.. fajoskie gumki niebieściutkie Marta :) (a druciki macie powyginane z powodu wady - widać tak muszą być żeby się ząbki prostowały jak trzeba) też będę miał aparat - hehe mówiłam że metalik też jest fajny :P:) no i jak nie musisz wyrywać ząbków to super, szkoda że moja orto nie zaproponowała mi takiego rozwiązana.. teraz już bym się nie dała ale było, minęło :) Natala - gumeczki kolorowe bierz, już ci pisałam że wyglądają ładniej niż przezroczyste (które po kilku dniach będą zażółknięte nieestetycznie, zwłaszcza jeśli palisz) czy te drugie szare które tylko \"pogłębiają\" ciemny kolor zamków aparatu..

no che gumki ale nie ma takich ladnych jak chce:(chcialam takie niebeskie jak ma ktoras z dziewczyn ale moja orto takich nie ma:(:(a mi sie zadne za bardzoi nie podobaly:/

dziewczyny tutaj same sobie kupowały kolorowe ligaturki w sklepach stomatologicznych, nie wiem czy w twoim mieście jest takowy, ale może na allegro czy gdzieś w necie by były.. możesz samodzielnie kupić i nosić na wizyty, żeby ci zakładała takie jakie chcesz (sama w domu to raczej z nimi nie kombinuj..)

poważnie można samemu kupić gumki???? wow, nie wiedziałam:) fajnie, jak wykończę kolekcję mojej orto i nic u niej nie znajdę to sobie sama coś kupię, a drogi taki biznes? ile jeden komplecik kosztuje? aparatka z większym... ---> wiem wiem że mam fajne gumki:P już to słyszałam;)

no właśnie - > klamaja!!!! gdzie ty kupujesz ligaturki? znalazłam w necie jeden sklep ale jakiś słaby mają wybór kolorów:(

Gość pitero
hej wlasnie dzwonilem do orto zeby sie umowic na zalozenie gumek separacyjnych na 2 pazdziernika a on mi powiedzial ze tego dnia moze mi juz aparat zalozyc??? czy ktos z was tez tak mial? cha i bede mial zakladany na dolna szczenke bo na goze trzeba wyrwac a na to bede mial czes dopiero po zalozeniu na dol :)

Fantazyo..wydaje mi się, że będę miała hyrax..ale orto podawała inną nazwę coś na \"t\" o ile sobie przypominam. Tylko najgorsze jest to, że właśnie zapomniałam nazwy... Jeśli ktoś wie to plz o odp. Moja orto wspominała coś o tym, ze moje tylnie zeby beda rozpierane czy coś nie wiem już sama co mam myśleć za tydzień w poniedziałek się dowiem więc wam powiem :)

ja te gumki kupiłam w sklepie stomatologicznym w pozniu (to jest ten sam co jest na necie, ale do wyboru były tylko te co sa na tej stronie z firmy Dentalastisc http://www.sklep.mikran.pl/go/_category/?idc=62_12459_437&__utma=104704770.778611078.1189434234.1189434234.1189525512.2&__utmz=104704770.1189525512.2.2.utmccn%253D%2528organic%2529%257Cutmcsr%253Dgoogle%257Cutmctr%253Dligatury+sklep+stomatologiczny%257Cutmcmd%253Dorganic&__utmb=104704770&__utmc=104704770&page=3 ) za ponad 3 zł ale nie było tam za duzego wyboru :/ i tak było wiecej kolorów niz ma moja orto :) nadal poszukuje innych, kiedys gostek wystawiał fuuuul kolorków mam jego niestety juz przeterminowana aukcje aukcje :( a jak do niego napisałam to sie nie odezwał http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=225227396 zobaczcie sobie, napaliłam sie na te świecace w nocy hehe :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się