Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hanysza

Piecze i boli

Polecane posty

Gość dohanyszy
dziewczyno! myśl - tak bezkrytycznie robisz co Ci ktoś radzi podpuszczając Cię odstaw mydło, ktoś sobie zrobił jaja!!!! myśl!!!

ja mialam kiedys bardzo czesto infekcje...teraz nigdy nie uzywam mydla ani nawet plynu do higieny intymmnej-tylko ciepla wode i nie mam problemow.nawet gdy namydlam cialo to pilnuje,zeby jak najszybciej wyplukac to co sie dostanie do cipki.

Gość hanysza
no ale sama wodą się nie umyjesz, należy przeciez stosowac jakis srodek do higieny

Gość hanysza
przeczytalam gdzies zeby podmyc się wodą z cytryną....

ja myje sama woda. za to dlugo,dlugo plucze,pomagam sobie reka,zeby dojsc do wszystkich zakamarkow. robie to prysznice,.z bliska,duzym strumieniem. mozna wymyc i to bardzo dokladnie,bez chemikaliow.

Gość hanysza
chciałabym żeby to zaczerwienienie, swędzenie i pieczenie minęło, bo już mam dość....pojde jeszcze na badania moczu, bo dość często chodze do wc.....nigdy nie miałam problemów, może kiedys jedynie zapalenie pęcherza, ale byłam wtedy dzieckiem

tak,ta masc jest dobra,ale najlepiej dziala razem z globulkami na noc,a to juz na recepte. ale ja polecam zestaw(globulki+masc) pevaryl niestety w polsce jest chyba na recepte:-(

Gość hanysza
na płynie do higieny intymnej napisane jest że zawiera odpowiednią flore bakteryjna i kwas mlekowy, ze zapobiega infekcja, lagodzi stany zapalne...zatem jesgo stosowanie jest chyba jak najbardziej wskazane??? Faktycznie po zastosowaniu nie swędzi....postaram się korzystać z Waszych wskazówek. Mam nadzieje, że zioła takie jak ruminek i szałwia, które łagodzą zapalenia, nie zaszkodzą

te ziola na pewno nie zaszkodza. co do plynu,to moze ja mam faktycznie obsesje na punkcie nie tykania mojej malej ZADNYMI chemikaliami odkad mialam takie czeste zapalenia i zupelnie sie wyjalowilam z naturalnej flory... jeszcze raz polecam Ci jogurt naturalny,slyszalam od wielu dziewczyn,ze dziala cuda,a raz nawet od ginekologa,gdy skarzylam sie,ze nie wiem juz co mam robic...

Gość hanysza
dziękuje za rady :)

Gość slawwwka
moze masz uczulenie na lateks a prezerwatywy sa z lateksu.

Gość hanysza
....ale gdyby to było uczulenie na lateks to już pewnie by minęło samo....1,5 tyg temu się kochałam i pewnie prędzej na środek plemnikobójczy ztej prezerwatywy, bo na lateks podobno znikoma część osób jest tylko uczulona.

Gość hanysza
a gdybym chciała się kochać? nie powinnam?

Gość judith_
najważniejsze w płynie do higieny intymnej jest to, żeby nie był antybakteryjny, bo wybija pożyteczne lactobacillusy i żeby zawierał kwas mlekowy, bo wtedy pH pochwy jest utrzymane na odpowiednim poziomie. dobre sa teraz płyny do higieny bez środków zapachowych i podrażniających jak ziaja, lactacyd femina itp.... w aptece bez recepty dostępna jest maść clotrimazolum, ale też bardzo dobry probiotyk lacibios femina, zawierający bakterie kwasu mlekowego i utrzymujący pH na własciwym poziomie. działa również na pęcherz moczowy. ma działanie komplesowe. warto się zaopatrzyc profilaktycznie. polecam hanysza, jeśli to uczulenie na lateks albo na płyn plemnikobójczy to tak średnio... a tym bardziej jeśli to grzybica jest (czesto się od środków plemnikobójczych dostaje), to radze iść do lekarza, zrobić posiew i wyleczyc, bo możesz zarazić tez partnera i potem możecie się w kółko zarazac...

Gość hanysza
dzięki judith_ a płyn do higieny mam właśnie z ziaja

Gość hanysza
Miałam w domu Lacidofil....mam nadzieje, że pomoże chociaż na tą chwile

Gość hanysza
chyba jest już lepiej niż kilka dni temu mam nadzieje, że będzie w porządku, tylko nie wiem czy powinnam się kochać

nie powinnas az bedzie w 100% w porzadku,bo znowu podraznisz poza tym lepiej najpierw sie przekonac u lekarza czy to nie grzybica,bo zarazisz chlopaka

Gość hanysza
jest w porządku tylko czasem swędzi....w sumie nie mam ochoty nawet na seks.