Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hanysza

Piecze i boli

Polecane posty

Gość hanysza

Może zaczne od początku. Ostatnio kochałam się tydzień temu, podczas stosunku odczuwałam ból przy wprowadzaniu członka..później było już w porządku, miałam dni płodne więc używaliśmy prezerwatywy ze środkiem plemnikobójczym (po raz pierwszy robiliśmy to zpezerwatywą. Od tamtej pory wejście do pochwy piecze i czasem swędzi...zaczęłam sie obawiać, że to jakaś infekcja, a może grzybica...mam duże upławy, są raczej kwaśne, czasem ciągnące innym razem nie o jasnym zabarwieniu, zapach mają normalny - mam dni płodne, zatem może dlatego jest ich więcej. Boli mnie również w podbrzuszu....jajniki...czasem prawy, albo oba na raz....panikuje strasznie...bo mimo iż jestem w trakcie cyklu to nie ejst normalne by tam piekło....boje się kochać z moim chłopakiem....bo nie wiem co się dzieje, dlaczego boli, piecze czy może ktoś ma jakieś przypuszczenia? Pojde do ginekologa dopiero po miesiączce...to jest za jakieś 2 tyg :-/ Bolą mnie też z tyłu plecy, kiedyś miałam problemy z korzonkami, ale to I na pewno nie ejst od tego. POmocy :(

dlaczego kochalas sie pomimo bolu przy wprowadzaniu czlonka??????? na bank masz infekcje poczwy,nie martw sie latwo to wyleczyc. ale nigdy przenigdy nie daj sobie \"wprowadzic\" czlonka jak Cie to boli czy piecze!!! zreszta po co skoro i tak potem nie czuje sie przyjemnosci

Gość hmhmhmmhmhmmhmmmh
a boli cie przy oddawaniu moczu? mlode dzieczyny czesto maja zapalenie pecherza po stosunku

Gość alekxx
Moim zdaniem jesteś uczulona na środek plemnikobójczy, ja miałam to samo. U niektórych kobiet wszelkiego rodzaju środki nawilżające i plemnikobójcze mogą wywołać właśnie uczulenie, a także przyczynić się do wywołania stanu grzybicznego. Jeżeli kochacie się przy użyciu prezerwatywy to używajcie takich, które nie mają żadnych środków.

Gość alekxx
Uważam też, że możesz być spokojna co do bólu w dole pleców wg. mnie to typowy przed miesiączkowy objaw, ja też tak mam. A pieczenie wywołał środek plemnikobójczy z prezerwatywy, możesz mi wierzyć. Zanim pójdziesz do lekarza objawy same nie miną, kup sobie w aptece jakieś czopki, przedstaw sprawę farmaceutce ona ci na pewno coś dobierze odpowiedniego żebyś nie musiała się męczyć

Gość hanysza
teraz juz nie, ale piekło przy oddawaniu moczu, gdyż tam wszystko było podrażnine chyba..... Kochałam się, bo bolało tylko podczas wprowadzania, na wizyte u ginekologa jesczez trochę poczekam. Sama już nie weim od czego to może być staram się przeanalizować wszyustko, korzystałam też z publicznych toalet.... okolice pochwy sa podrażnione boli gdy dotknę i czasem swędzi.

Gość hanysza
nie chce brać niepotrzebnych leków...jestem przed miesiączką, ale te bóle pleców to na pewno nie jej objaw, bo to inny ból raczej od korzonków. Kochałam się tydzień temu, nie mam dużego doświadczenia, współżyjemy od niedawna, ale nigdy jescze nie było takiej sytuacji.

Gość 2
nigdy nie siadaj w publicznej toalecie! jesli już naprawdę musisz to układaj sobie na desce poczwórnie złozony papier lub kup specjalne podkładki. po miesiączce i tak idź do lekarza. grzybice i stany zapalne mają to do siebie, że często bywa tak, że objawy nasilają się tuż przed miesiączką a potem znów nie są dotkliwe.

Gość 2
jeśli Ci nic nie będzie, to lekarz nie da Ci żadnych niepotrzebnych leków.

Gość hanysza
zawsze kłade papier, staram się nie siadać...po prostu teraz analizuje wszystko i szukam przyczyny. Zaczęłam przecierać tam rumiankiem z szałwią może to coś pomoże w końcu to na stany zapalne, a kłucie w jajnikach....to się co meisiąc zdarza, teraz po prostu jestem przewrażliwiona, bo nie wiem co to za pieczenie i obawiam się stosunków z moim partnerem. Wiem, że nie mogę i chciałabym znać przyczyne

nie martw sie,zadne powazne choroby nie daja tak intensywnych objawow w tak krotkim czasie:-) masz infekcje lub w najgorszym wypadku grzybice. dostaniesz globulki na kilka nocy z rzedu,do tego masc i bedziesz zdrowa w ciagu kilku dni od wizyty u lekarza. kiedys czesto mnie lapaly podobne infekcje i wiem jakie to nieprzyjemne:-( glowa do gory i staraj sie nie drapac,podmywaj duza iloscia cieplej wody bez zadnych mydel

przyczyn moze byc 1000 i jeszcze jedna w kazdym razie nie polecam prezerwatyw bo sprzyjaja jesli ma sie sklonnosci i zawsze pilnuj aby Twoj chlopak sie porzadnie umyl zanim zacznie z Toba sie zabawiac-oni czesto myja sie niedokladnie

Gość hanysza
agais mój myje się bardzo dokładnie....i bardzo często...więc jeśli chodzi o higiene to na pewno nie przez to, ja też staram się dbac o nią jak najlepiej A czy mogą podmyć się tam tymi ziołami o których wspominałam, czytam różne artykuły w internecie i szukam odpowiedzi może faktycznie to od środka plemnikobójczego nie wiem....mam wrażliwą skóre, ale zabezpieczać się trzeba...a ja nie chce faszerować się tabletkami anty.

Gość hanysza
niedawno rozpoczęłam współżycie....i już mam problemy :(

mozesz zalozyc spirale dla nierodek-mirene. hormony dzialaja tylko miejscowo i z tego co wiem jest to najskuteczniejsza metoda antykoncepcyjna. mysle,ze rumianek Ci nie zaszkodzi...ale na pewno nie pomoze,bo objawy wskazuja na zapalenie w glebi pochwy. moze jest cos bez recepty? pomoze Ci tylko kuracja trwajaca kilka nocy z rzedu.

masz pecha,bidulko,ale uwierz mi,tak jak jest to nieprzyjemne,tak latwo to wyleczyc zaloz spodnice i wietrz sie czesto:-) w spodniach piecze jeszcze bardziej. i postaraj sie do lekarza pojsc jeszcze przed miesiaczka!

Gość hanysza
wolałabym iść po miesiączce...pieczenie nie jest teraz już tak uporczywe....ale swędzi czasem

Gość hanysza
...i faktycznie boli przy oddawaniu moczu....tzn. jak np sie podmyje i pozniej mam zalatwic od cewki moczowej az po dolna czesc boli......przy wprowadzaniu członka głównie bolało w dolnej częsci pochwy

Gość hanysza
dziękuje wszystkim za rozmowe, mam nadzieje, że to nic poważnego...chyba wolałabym wyzdrowieć do wizyty u ginekologa :)

Gość hanysza
a znacie może jakieś domowe sposoby na podleczenie takiego zapalenia?

Gość ojojojjjj
ja jestem uczulona na chrom.W latexie jest go dużo.Też tak mialam kilka lat temu i dlatego nie używam prezerwatyw.może to też być środek plemnikobojczy pozdrawiam aha.odstaw na chwile plyn do higieny int. i myj się mydłem w kostce.bedzie piekło ale pomoże.możesz też zrobić płukanke(irygacje) wodą z mydłem.to zabije kwas.wiem, że to nie brzmi profesjonalnie ale pomoże.pa.

Gość dohanyszy
nadmanganian potasu rozpuscic w wodzie, robic nasiadówki ew.rumianek lub Tantum Rosa mydla unikam

Gość ojojojjjj
aha, nie używaj wkładek chigienicznych.odpuść sobie majteczki żeby cię nic nie uwierało.jeśli nie przejdzie po kilku dniach to icdz do lekarza da ci antybiotyk i globulki.postaraj się załatwić to przed okresem, bo bakterie w połączeniu ze śluzem menstruacyjnym moą zaostrzyć stan, ponieważ jest brudny

Gość hanysza
myje plynem do higieny intym. przemywam rumiankiem.....moze minimalnie przeszlo...ale tylko troszke......zawsze uwazalam ze plyn jest lepszy od mydla...sama juz teraz nie wiem

Gość ojojojjjj
tak, płyn jest lepszy bo ma ph jak należy ale w tym wypadku chodzi o to żeby ph bylo inne

Gość hanysza
ok...chyba i tak juz nic nie ryzykuje

Gość hanysze
po mydle strasznie swędzi...

a ja slyszalam,ze mydlo wrecz pogarsza...moze nie mam racji,nie wiem. slyszalam tez,ze warto posmarowac sie jogurtem naturalnym,wspomaga odbudowe naturalnej flory bakteryjnej,ktora bedzie walczyc z infekcja.

ja bym tylko plukala ciepla woda i ew. posmarowala sie tym jogurtem. i jak najczesciej wietrzyla.