Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nickas

ktora z was używa kosmetykow dziecięcych? I jakich?

Polecane posty

Gość nickas
A co to za krem?I czy nie boicie się krem dla dzieci może nie zawierać składników odpowiednich dola skóry doroslej osoby

Gość bonvoyage
A ile masz lat jeśli nie jest to tajemnica?

jesli cos mi wyskoczy na twarzy to smaruje to penatenem na noc i rano jest wygladzone czasem oliwke na nogi przy goleniu

Gość zgręzaXL
pampersy girls

Gość bonvoyage
Jest w tym trochę prawdy. Kiedyś mój brat nałożył sobie trochę penatenu do pustego pojemniczka chyba po maści cynkowej. Ja będąc święcie przekonana, że to na trądzik, posmarowałam się i efekt naprawdę był zaskakujacy. Osobiście nie wierzę w cudowną moc wszelkich kremów. Gdyby tak było chirurdzy plastczni nie zarabialiby takich kokosów.

Gość bonvoyage
Dodam tylko, ze te dla dzieci są chyba NAJMNIEJ INWAZYJNE.

Gość bonvoyage
Dlatego jestem jak najbardziej za!!! Nawet jak nie pomogą, to i nie zaszkodzą, w przeciwieństwie do całej gamy "cudownych" kosmetyków.

Gość zalezy jakiej firmy
skład trzeba zawsze czytać:) np. oliwka firmy BELLA ma na pierwszym miejscu w swoim składzie PARAFFINUM LIQUIDUM:(

dla mnie penaten to jedyny ratunek na przedmiesiaczkowy wysyp. gdy go nie zastosuje rano mam zwykle syfy,odstajace i ohydne. a gdy wieczorem pochodze troche z gruba warstwa,przed snem zetre tak aby nie brudzic poscieli i zostawie tylko troszke na cala noc-rano syfki sa zszuszone i plaskie,latwe do zamaskowania

Gość zależy jakiej firmy
J&J na pewno są do dupy bo: po oliwce J&J z rumiankiem dostałam uczulenia na całym ciele i dwie moje koleżanki też poza tym, gdy leczyłam jakieś cholerstwo na twarzy (jakiś rodzaj wysypki alergicznej) dermatolog radziła mi bym owo miejsce przemywała najlepiej oliwką i dodała: "tylko, na Boga niech to nie będzie oliwka J&J" - to chyba też o czymś świadczy tak czy siak ja po wcześniejszym doświadczeniu z oliwką rumiankową i tak bym po nią nie sięgnęła do przemywania twarzy:D

tego ciezkiego...innego nie widzialam.jak dla mnie nie capi,chociaz zalatuje apteka.no,ale to tylko ratunek na syfki,nie krem na codzien.

Bardzo polecam oliwkę HIPP. Jestem jej szczęśliwą posiadaczką od paru dni i jest świetna :) Zapach ma ładniejszy niż Babydream, choć też taki dzieciakowaty, ale miły. No i można ją używać na mokro czyli tak jak najbardziej lubię. Skład: Olej sezamowy, olej ze migdałów. parfum Co prawda nie wiadomo co się pod tym \"parfum\" kryje, ale napisane jest, że oliwka nie zawiera substancji zapachowych uznawanych za alergizujące... Pozdrawiam:)

Natia - nie to inna firma - szwajcarska bodajże, ale tez dostępna w Rossmanie. Takie różowiutkie opakowania. Nie wszystko mają takie spoko i składy trzeba czytać, bo np w Mleczku sa parabeny i trójglicerydy (mi one nie służą), ale oliwka jest naprawdę w porządku. Skład prościutki i zapach ładny. A tak jeszcze apropos J&J to też ciekła parafina - tak samo jak Bella. Pozdrawiam:)

Gość *platfus*
Oliwka Hipp 200 ml - w rossmanie zapłaciłam za nią 11 zł. Jest oddzielny topik o tej oliwce:)

Ja używam uniwersalnego żelu do mycia Babydream, kremu pielęgnacyjnego Hipp i oliwki Hipp.

ja w lecie sie samaruje czasem oliwka dżonsons bejbi:D a od czasu do czasu myje włosy szmponem dzonsons bejbi :D włosy sa po nim świetne takie miękkię i lekkie ja mam włosy długie geste i bardzo ciężkie a po tym szamponie są jak piórka :) polecam;]

Gość dzikizachod
ja uzywam tylko tych dla dzieci i jetsem bardzo zadowolona mam rossmannowy balsam i oliwke baby krem do twarzy i zel do myci atwarzy babydream

Gość kiii
ja się właśnie wyoliwkowałam bambino, jest spoko, ale chyba wypróbuję hipp skoro tyle o nim dobrego mówicie; mam jeszcze dzieciaczkowy krem j&j ale jest za tłuuusty więc czasem usta tylko smaruję

ja używam kremu do buzi bambino i oliwki po kapieli tej samej firmy. Uwielnbiam ten zapach...