Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eh glupia glupia

NIE POJECHAŁAM NA GROBY

Polecane posty

Gość eh glupia glupia

Starzy byli wsciekli bo to kolejny raz kiedy wykrecam taki numer i nie jade do rodziny na Święto. Mam wyrzuty sumienia ale nienawidzę tych rodzinnych spędów. Moge wreszcie spokojnie zapalic fajke i siedzieć na allegro długie godziny ;)

Gość korzystaj z fajki i spokoju
poki zyjesz...pozniej bedziesz sie w grobie przewracac jak nikt nie zapali Ci znicza....no comment. to 1 dzien w roku, nawet tego joie mozesz zrobic dla ludzi dzieki ktorym znalazlas sie na tym swiecie?

Gość bez fotki
ja tez dzis nie wybieram sie na groby...zrobie to jutro bo beda ZADUSZKI a to jest wlasnie ten dzien kiedy powinno sie odwiedzac groby.Nie wiem czemu utarlo sie ze robi sie to 1-go a nie 2-go

a tam głupia;) ja np. na groby nie jeżdżę 1.11 tylko wcześniej albo później, ludzie odstawiają szopkę w ten dzień, zamiast przez cały rok dbać o groby bliskich.. :O Ja też nie cierpię tych rodzinnych spędów, dostaję gęsiej skórki jak pomyślę o tych nasiadówach. Na szczęście(?) :O moja rodzina mieszka daleko,a ta która mieszka w tym samym mieście, cóż :O pogorszyły się nam stosunki, więc mogę sobie siedzieć w domciu:D

poza tym co nam po śmierci po tym zniczu?? życie nam wróci?? :O nie sądzę poza tym na cmentarzach kradną:O więc po co wydawać kasę:P;)

Gość coz...
dzie jest swieto radosne a ludzie zrobili z niego wystawe nagrobkow, kwaitkow i swieczek....modlitwy tam jest niewiele

Gość to wiadomo od dawna
Umarli nigdzie nie uciekna mozna isc innego dnia

Gość des des
jesteś wstrętną egoistką, która nie ma za grosz przyzwoitości. pewnie siedzisz jeszcze u rodzicow na garnuszku, udajesz ze studiujesz i dupy sama do niczego nie ruszysz. Bo jesteś ZEREM. kiedys los ci się odpłaci, odczujesz na własnej skórze jakie są konsekwencje twojej postawy...

Gość pewnie dlatego nie jedziecie
bo chcecie sobie na kafe posiedziec :P

Gość des des coz za jad
w twojej wypowiedzi :) widac rasowego katolika ;) ksiadz pewnie dumny z Ciebie proboszcz

1 listopada - cmentarna rewia mody. Panie ubrane w nowe zimowe kreacje paradują z mężami pod rękę obserwując inne kobiety. Obowiązuje trend: dużo i drogo. Ten grób, który jest jak najbardziej oświetlony zwraca uwagę. Jakoś nigdy nie mogłem zaobserwować, żeby zaduma i modlitwa były w tym dniu ważniejsze niż konieczność manifestacji.

buahahahaha rozpierdziela mnie takie gadanie, des daj sobie na wstrzymanie:O traktujesz autorkę topiku jak zbrodniarkę:O \"odczuje na własnej skórze\" :O?? niby kiedy?? O Maaatko. Ludzie, myślcie, co piszecie.

Gość des des
Ahmed, widać , że ty najmniej nad grobem rodzinnym się pochylasz, skoro tyle rzeczy widzisz dookoła. chyba sam masz problemy z chwilą refleksji w tym dniu .

Gość bez fotki
wyobraz sobie ze wcale nie dlatego ze chcemy na kafeterii posiedziec--ja na przyklad siedze w pracy a ze nic sie nie dziejej wiec przy okazji korzystam z kafe

Gość des des
makellos, pisząc ,że autorka topiku odczuje to na wlasnej skorze, mam na mysli, że kiedys nadejdzie taka sytyuacja, gdy on będzie potrzebowala wsparacia rodziny, a wtedy nie wiadomo jak bedzie, skoro ta gowniara ma wszystkich gdzieś ....

Gość des des coz za jad
po prostu dla neo pogan wazniejsze jest palenie swieczek niz modlitwa ;) takie tam poganskie zwyczaje, kwiatki itd...

Widzisz des, mam nadzwyczajną podzielność uwagi i zdolność wnikliwej obserwacji ludzi, więc nie muszę przez kilka godzin bić czołem w groby bliskich. Podobnie jak ktoś, kto wpisał się powyżej, chodzę na cmentarz wtedy, gdy odczuwam taką potrzebę wewnętrzną, nie tylko raz do roku, jak robi to przeogromna liczba katolików.

Gość ha ha hi hi klakli kliki
najlepsza jest rywalizacja kto ma większy znicz - wygrywa zawody kolejna konkurencja - kto ma najdorższy strój kolejna - kt jakim autem pod cmentarz podjedzie nie wystarczy juz doniczka hryzantemów - teraz są wieeeeeeeeeeelkie mutanty na pół grobu - co duże to lepsze dzisiaj widziałam nawet grób opleciony lampkami choinkowymi

Gość des des coz za jad
poganstwo w najczystrzej postaci... obyczaje poganskie tla sie mocno pod skorupa chrzescijanstwa

Gość nudddddddaaaaaaaaaa
to święto jest nudne jak flaki z olejem. stanie nad grobem w obecności 100 innych osób - do dupy. ja wolę iść sama, jak nikogo nie ma - pogadać ze zmarłym, wyciszyć się, spróbować poczuć jego obecność a nie stać na grobem ze schylona głową i czuć na sobie spojrzenie starych ciotek które zastanawiają się czy jestem w ciązy i skąd mam nowy samochód

Gość to jest chore
ludzie nie szanują się za życia, robią sobie przykrości, a 1 listopada, wcześniej czy później, święto hipokryzji... zapieprzają na cmentarze wypicować grób, przyozdobić, zeby wyglądał lepiej od sąsiedniego... Ja też nie pojechałam, mam 500km, rodzina to rozumie, pomodlę się, zadumam...wystarczy... Gdy byłam na miejscu zawsze w miare możliwości rodzicom pomagałam i nie mają mi nic do zarzucenia, ja sobie z resztą też...

Gość nudddddddaaaaaaaaaa
no przyozdabianie i zastawianie grobu bilionem kwiatów i zniczy jest naprawdę obrzydliwe

ja tez dzis nigdzie nie ide, od lat nie chodzimy. dzis chodzi rodzina. my bylismy 4dni temu,zeby przygotowac groby i pojdziemy za kilka dni,zeby posprzatac pozostałości. dzis nie mialabym nerwow na stanie w korkach,czy walke z zatłoczonymi autobusami. ale pojde wieczorem na pobliski cmentarz.. ładnie wtedy wyglada :)

Gość des des coz za jad
ludzie wierzacy naprawde chodza tam na kilka chwil w ciagu calego roku pomodlic sie /oczywiscie jesli maja niedaleko, nie mowie o setkach km/ a pseudo katolicy jada raz na rok i jeszcze maja pretensje do wszystkich ze nie robia tego co oni

Gość nudddddddaaaaaaaaaa
no walentynki i boże narodzenie tez jest dla mnie chore. szał zakupów, kto ma największą choinkę, kto jakie potrawy robi - ciążgły wyścig napędzany przez media.

Gość popieram madlena
te święto się zkomercjonalizowało, normalna parodia!!!!!!!!!

Gość des des
To wyście sie skomercjonalizowali, nie Święto Zmarłych. !!! Ono jest zawsze to samo od wiekow !!!! Do popieram madlena :Sam jesteś parodią!!!! Wlasne lenistwo i wygodę tłumaczycie komercjalizacją !!! Wstydu nie macie i za grosz normalności.. Dzikusy egoistyczne, single przebrzydłe..

Gość nie chce mi sie tego czytac
inaczej bedzie jak umra wam rodzice....

Gość des des
no wlasnie, i co wtedy to dopiero bedziecie plakac, że za życia nie mieliscie poszanowania ... opamiętajcie się wstrętni egoiści !!!