Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fotograf artysta

zdjecia zaleza od pary

Polecane posty

Gość fotograf artysta

wymagacie aby zdjecia były ładne ? ale coz ja moge zrobic jak para jest sztywna spieta- nic! na pokazowych zdjeciach pokazuje sie super fotogieniczne pary zrozumcie ze z gówna bata sie nie ukreci zamiast krytykowac fotografów spojrzcie w lustra

to prawda! ja np. jestem bardzo niefotogeniczna :) i zgadzam się, że nie z każdego da się zrobić modela jesli ten ktoś jest spięty, zestresowany, zakompleksiony no i zbyt wymagający...

Gość ghmfjhf
marny z pana fotograf, i artysta pewnie tez, skoro mowi pan, ze jesli para jest spieta, to fotograf nic zrobic nie moze.. nie prawda. jesli jest sie dobrym fotografem, wie sie, jak taka pare wyluzowac.

Gość ghmfjhf
zaliczam sie do osob tak zwanych niefotogenicznych, ale zdjecia ze slubu mamy przepiekne. kwestia pomyslow i osobowosci fotografa.

Gość fotograf artysta
ALE SA TAKIE MŁOTY KTÓRE SIE NIE WYLUZOWUJA MIMO WIELU STARAN!!!!!!!!!!!!

Gość fotograf artysta
PIEKNO TO RZECZ WZGLEDNA! nie to jest l;adne co jest ładne ale to co sie komu podoba

Gość fotograf artysta
im brzydszy ryj yum wiecej wymaga a coz ja moge ? jestem fotografem a nie malarzxem pretensje odnosnie krzywych nosów do matki i ojca a nie do mnie

Gość buziaczek159
ale się facio wyraża...."ryj" itd. Jakiś porypany jesteś. O co tyle złości? Może się minąłeś z powołaniem i teraz wyzywasz innych?;-) Zazwyczaj jak ktoś jest dobry w swoim zawodzie nie krzyczy, nie zlości się i z uśmiechem wykonuje to czy owo. Taka prawda człowieczku.

Gość afro
ja myśke że ten "artysta" ma problem sam ze sobą. sam pewnie gościu masz jakieś kompleksy i krzywy ryj a fotografem zostałeś pewnie dlatego aby pocieszać się za każdym razem że są inni tak paskudni jak ty!!!!

Gość Kiniaa..
Co to znaczy fotograf artysta?? co takiego artystycznego fotografujesz? Na czym polega ten twój artyzm?

Gość gościu
Ty się lepiej lecz. Najpierw marudzi, że płacą mało a teraz modele Mu nie pasują:( Masz jakieś kompleksy i dupa jesteś nie fotograf :P

Znałem kiedyś pewną pannę. Była absolutnie, koszmarnie, ekstremalnie brzydka (choć charakter miała fajny). Pokazała mi kiedyś swoje zdjęcia, zrobione u dobrego fotografa. Nie miała za dużo makijażu, ubrana była zwyczajnie. Na te zdjęcia patrzyło się z przyjemnością. Fotografia to sztuka. Nie polega na tym, że byle kiep kupi se lustrzankie i parę lamp poustawia w kanciapie :-)

Gość Urwis mały
E tam. Nie macie racji. Można kupić lustrzankę cyfrową potem obrobić zdjęcia i efekt jest cudowny. W przyszłym roku sam tak będę robił. Co za problem ogłosić się i robić zdjęcia aparatem cyfrowym. Technika robi cuda.

Gdybyś miała talent i znał się na swojej pracy zrobiłbyś tak, że tego krzywego nosa wcale nie byloby widać. Odpowiednie oświetlenie, drobny retusz i wszelkie defekty są zakryte. Ale skoro z ciebie dupa wolowa, to nawet się nie dziwię, że zdjęcia ci nie wychodzą. Podaj na siebie namiary, żebym wiedziala kogo unikać.

Gość Krak Jagna

Gość Krak Jagna
Z tą prośbą namiarów to raczej trzeba uważać. Kiedyś na będąc na forum dostałam liścik na pocztę oczerniający kilku fotografów. Liścik napisała wredna konkurencja a ja nie omieszkałam powiadomić o tym oczernianych fotografów. Sprawa trafiła do sądu ale nie znam jej zakończenia

Gość fotograf artysta
ja sie tu nie reklamuje maam swoja strone www ale nie podaje adresu na moje prace stac niewielu staram sie tylko uzmysłowic wam ze zdjecia zaleza od ryjków w duzej mierze jak ludzie umieja pozowac i maja ładne buzki efekt jest nieopisywalnie super dobry ale jak ktos jest niewyjsciowy a potem krytykuje fotografa no to wybaczcie

Gość fotograf artysta
come a kto ci powiedział ze mi zdjecia nie wychodza co ty wogóle wiesz o fotografii? zaskocz mnie czyms moze wiesz o czułosciach trojpodziale planu czy swietle odbitym ? pochwal sie moze komus ciebie polece jako krytyka zdjec których nie widziałas jestes jasnowidzem?

Gość Gula Bula
Artysto a jakim sprzętem fotografujesz? Jeśli chcesz to możemy podyskutować o czułościach trójpodziale planu czy świetle odbitym. - jakiej czułości używasz gdy masz bardzo jasny plan i nie chcesz mieć sporych kontrastów w drugim i trzecim planie? - Do jakiej wysokości odbijasz światło i czy stosujesz dyfuzory rozpraszające? - Czy w kościele na slubach oświetlasz plan światłem odbitym? - Jak rozumiesz trójpodział planu? Czy jest on symetryczny, rozbity lub asymetryczny?

Gość fotograf artysta
oooooo a ty skad sie zerwałes? egzamin mi robisz?masz zakład czy jestes z"garazu" jak masz zakład mozemy pogadac

Gość mistrz foto
sprzet canon 5 i 1 + kilka obiektywow 50/1,4 70/200 2,8 najczesciej , w kosciele nie uzywam lampy wiec dyfuzorów tez zapis w raw

skoro się określasz artystą to chyba to polega że w parze ślubnej widzisz to co najlepsze a nie co najgorsze już widze jak osoby których fotografujesz że są zestresowane - pewnie krzyszysz - Ty brzydulu - jestes tak wstrętny że aż klisza mi pęka - albo Ty paskudo - schowaj ten ryj bo mi się rzygać chce dla mnie jesteś fotografem od 7 boleści ... widać Twoje nastawienie do świata i do klientów - nie każdy facet jest tak \"przystojny\" jak TY i nie każda kobieta jest ta \"piękna\" jak Twoja żona i dziewczyna ... nie Tobie kwestionować urode Twoich chlebodawców - bo taka jest prawda - Ci są Twoimi chlebodawcami .... żal mi takich ludzi jak TY ..... fotografika to jest Twój zawód ale nie pasja

Gość Kiniaa..
Sylwunia24 super to napisałaś. Nic dodać i nic ująć. Bije przed tobą pokłony. Mistrzu foto jesteś taki fotograf jak z koziej du………….. Co kogo obchodzi jakim sprzętem ktoś robi zdjęcia. Mogą być robione nawet ,,denkiem od słoika” aby tylko były ładne i się młodej parze podobały. Akurat tak się składa że jestem po ASP i zagadnienia fotografii nie są mi obce. Na marginesie dodam że też czasami bawię się w fotki i robię zdjęcia D5. Sprzęt jak na cyfrę nawet dobrze układa się w zdjęciach jednak robienie zdjęć w ciemnych pomieszczeniach kościoła bez podniesienia temperatury barwnej to lekka przesada. Już widzę te ciemne oczodoły i nierównomiernie rozłożone światło na twarzach pary młodej. A w tle sporo wpuszczonego żółtego światła. Ach co za artyzm! Pewnie twoje zdjęcia nie mają efektu płaskości i wyostrzonych krawędzi pierwszego planu. Są o wiele lepsze niz. np. z analogowej 5. A szkółki to panowie jakieś kończyli czy to tylko były ,,garażowe” korepetycje? Całe szczęście że na rynku ofert jest naprawdę sporo sprawdzonych fotografów i nikt nie musi korzystać z usług takich osób jak nasz wspaniały artysta.

Gość mantis
nasz artysta został zgromiony:):) bidulek:)

nie nie skończyłam ASP , cyfrówkę mam zwyczajną do robienia takich domowych zdjęć ale para jest zestresowana i nie może być inaczej , u mojej kuzynki para młoda pojechała na sesje zaraz po ślubie w kościele - i to nie jest powód do stresów? całe te dni przed śl;ubem i kilka po ślubie są stresowe \"fotografie artysto\" co by było gdyby lekarz tak ocenial .... po operacji na otwartym sercu powiedział by : nie udalo mi się go uratować bo pacjent był brzydki zdjęcia są na całe życie i Twoim zasranym obowiązkiem jest zrobienie ich tak że parze szczęki opadną z podziwu ... ale to jest normalne .... jeśli się czegoś nie umie zrzuca się na wszystko inne - bo aparat zły, bo za ciemno, bo zły kościól wybrali, bo panna młoda ma krzywy nos, bo pan młody ma piegi..... no ale jak WIELKI ARTYSTA jestem the best - przeciez on nie może sobie nic zarzucić może warto iść na kurs photoshopa , zatrudnić wisażystkę jak oglądałam często sesje zdjęciowe to fotograf strzela komplementy na prawo i lewo do modelki ... że jest piękna, że ślicznie wygląda ... a modelka jest rozpromieniona i zdjęcia od razu są o niebo lepsze , a Ty jak robisz fotki pewnie w myśli sobie zadajesz pytania : jak ta dziewczyna mogla wyjści za takiego brzydala albo jak on mógl zwrócić uwagę na taką taką paskude złe emocje przekazujesz swemu aparatowi i efekty masz jakie masz..... para młoda Ci daje kase i jej zadaniem jest się tylko uśmiechać a Twoim obowiązkiem jest zrobić takie fotki i tak je obrobić żeby byli oni zadowoleni ... w dobie kosmetyków XXI w można zrobić taki makijaż że nie będzie widać krzywego nosa, piegów .... ale trzeba chcieć .... Ty natomiast lubisz obrażać ludzi ....

Gość eeeeeeeetam..
fotograf? pokaz mi swoje porace ocenimy jaki z ciebie fotosik

Gość fotograf artysta
sylwunia o jakich efektach piszesz? nie odrózniasz pojecia fotograf od fotgrafik

Gość fotograf artysta
photoshopa mam w jednym palcu a wizazem zajmuje sie moja zona

Gość fotograf artysta
moi klienci sa zawsze zadowoleni piszac ryjki nie miełem ich na mysli ale was !sylwunia24 odchudzaj sie odchudzaj abys zmiesciła sie w kadrze!hihi

fotograf artysta----> to może wywieś szyld na drzwich \"fotografuję tylko pięknych i fotogenicznych\". Nie znam się na fotografii, ale mam dobry aparat cyfrowy i program do obróbki zdjęć i nawet niefotogeniczne koleżanki potrafię sfotografować tak, że są z tego zadowolone. Skoro zajmujesz się retuszem, a Twoja szanowna małżona wizażem, w takim razie czemu kraczesz i twierdzisz, że jak ktoś jest brzydki i niefotogeniczny, to Ty nic na to nie poradzisz?? Własną niewiedzę i nieuctwo najlepiej zwalić na wygląd innych. Nie każdy rodzi się z piękną twarzą i boską figurą, a zadaniem fotografa jest wyeksponowanie tego co piękne i ukrycie tego co brzydkie. Ciekawe jak Ty wyglądasz, że tak śmiało piszesz o cudzych \"ryjkach\". Jesteś chociaż Misterem World??