Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doma567

Czym myć noworodka??Mydełkiem czy lepiej jakims płynem?Doradźcie

Polecane posty

Gość doma567

Jak w temacie,czyli czego używać do mycia takiego małego nowonarodzonego szkraba.

ja myłąm mydełkiem bambino i smarowałam oliwka wiem ze dodaje sie tez oliwki do kapieli płynu zaczełam uzywac od 4 miesiaca tak jak i szmponu ale to chyba nie wazne czy płynem czy mydłem zeby tylko nie było uczulenia

Gość bardzo dobre
jest Oilatum...myje i od razu natłuszcza i potem nie trzeba oliwki:)

Myłam mydełkiem bambino - oliwką smarowałam tylko pachwiny, paszki i \"zagięcia\" skóry. Zupełnie wystarczyło. Szapmponu do włosów używamy dopiero od niedawna jak zgęstniała czuprynka bąbla - wcześniej również mydełkiem. Od czasu do czasu stosujemy płyny do kąpieli, a kiedy miał przez jakiś czas suche miejsca na ciele dolewaliśmy Oliatum.

Gość PŁYNEM LUDWIK

oilatum jest zajebiste ale ja uzywałm jak mały miał problemy z eskóra tzn sucha maiła bardzo .

Gość NO MOWIE ZE PLYNEM LUDWIK

Gość doma567
ACE najlepiej.Inteligentna wypowiedź :P

eee co tam będziemy się rozdrabniać - od razu do zmywarki ;) Żarty, żartami, ale obecnie faktycznie są różne możliwości :)

ja kapie mala w plynie do kapieli. Tak wykapala ja polozna w szpitalu pierwszy raz i od tego czasu boje sie przejsc na co innego, zeby jej nie uczulic. Wlasciwie to chyba za bardzo boje sie tego uczulenia, ale lepiej dmuchac na zimne prawda?

Gość aniarec
Ja kąpałam mojego syna - alergika w wodzie z dodatkiem nadmanganianu potasu i namydlałam go mustelą. Jak miał jakąś wysypkę lub podrażnioną skóre albo potówki to tylko w samej wodzie z tym środkiem, po nocy nie było ani jednej potówki. Polecam ten tani środek na wszelkie wysypki i podrażnienia, wystarczy go dać tyle żeby zafarbować wodę na różowo.

nadmangamian potasu to fajna rzecz polecam kobieta po nacinaniu trzeba to na wate albo na chysteczke i przemywac ja po po 4 dniach normalnie siedziałam w potocznej nazwie \'kali-pomagali\' dobre na potówki tez

Gość klinka
ja kąpałam w czystej wodzie, do mycia używałam mydełka; gdy pojawiły się potówki to do wody dolewałam troszeczkę krochmalu (zagotowana woda z mąką ziemniaczaną), to bardzo ładnie wysuszało i wygładzało skórę; chciałam używać nadmanganianu, ale w aptece powiedzieli, że to już zostało wycofane, gdyż było wykorzystywane do nie tych celów co potrzeba, nie smarowałam dziecka oliwką, czy innymi kremami, gdyż wyszłam z założenia, że nie ma takiej potrzeby teraz ma 7 m i jest wszystko ok

Gość uuuffppllkoj
.............

Ja proponuję żel do kąpania. z hippa jest najlepszy bo nie ma żadnych ulepszaczy ani substancji zapachowych. Skóra malucha nie będzie podrażniona. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.

Gość Karmelkowa Panna
Najlepsze będą emolinty na początek wystarczy emulsja do kąpieli np. świetna jest z Elodermu, dzięki niej skóra maluszka jest nawilżona i nie trzeba już niczym jej smarować.

Gość gość
Emolienty mądra Pani używa się przy problemach skórnych,nie na zdrową skórę dziecka.