Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anik81

Rozdwajające się paznokcie, co poradzicie

Polecane posty

bo rozdwajają się az do płytki paznokciowej i strasznie to boli, byłam już u dematologa wykluczyła grzybice, przepisał różne maści, niestety nic nie pomogły. Moczyłam już pazurki w ciepłym oleju, stosowałam różne lakiery wzmacniające paznokcie i na rozdwajające się i nic nie pomogło. Co mam robić, może znacie jakieś skuteczne inne sposoby???

Gość mialam ten sam
problem kup sobie w aptece tabletki silice sa rewelacyjne!

Gość ariola
Tez miałam problem z rozdwajającymi i kruchymi paznokciami . Zaczęłam łykać silice i stosować odżywkę do paznokci Nail Tek II, intensywna terapia zgodnie z zastosowaniem. Po kilku miesięcznej kuracji efekty są zaskakujące. Należy tylko być wytrwałym i systematycznym, a napewno to się opłaci.POWODZENIA.

Podpisuję się pod ariolą. Silice jest dobre, też zażywam. Odżywka Nail Tek też, ale uprzedzam że jest droga. Jeżeli wolisz coś tańszego to polecam Sally Hansen (w złotej buteleczce). I mocz pazurki codziennie w oliwie z oliwek, i wcieraj w nie wit. E. Powodzenia:)

Gość nikisialka
w jakich cenach sa te odżywki??

Gość wrakoczyk85
z sally hansen tak okolo 30 zł

Gość ...................../........
przez 5 lat zmagałam się z rozdwajającymi się paznokciami. NIC nie pomagało, okazało się że mam poważny niedobór cynku (występuje on często u kobiet stosujących tabletki antykoncepcyjne). Łykam zincteral i paznokcie mam super mocne. Jest to duża dawka cynku wiec powinnas iśc do lekarza po receptę. Silica nie pomogła mi na paznokcie za to włosy mam po niej super, zresztą cere tez:)

Gość wysokie obcasy26
odpowiednie witaminy...odpowiednie piłowanie paznokci i wzmacnianie ich odżywkami....

Gość loczek koczek
a moze ktos wie czy skrzyp polny mozna stosowac jesli karmi sie piersia??

Gość iwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
elo :) masz problem jak wiele dziewczyn Ja osobiście polecam Ci "balsam do paznokci " firmy Herba Studio jest rewelacyjny ale co bede pisać o nim... wejdź na wyszukiwarke i znajdż go ... przeczytaj opinie ... Ja używam go i moge z czystym sercem go polecić ... uprzedzam że ciężko jest go dostać ( szukaj w aptekach lub sklepach zielarskich bo w sklepie nie kupisz) kosztuje ok 9 zł za opakowanie 15 gram (starcza na rok) pozdrawiam jak zdecydujesz sie na kupno to napisz :) buźka

Gość żel z
firmy oriflame. mi pomógł

Gość mala Di
właśnie od jakiegoś czasu tez mam ten problem do tego jeszcze zauwazylam ze plytka paznokcia rosn ie mi pofalowana (poziome bruzdu-jak koleiny) w kazdym razie masakra i nie moglam sie tego pozbyc a zawsze mialam ladne i mocne paznokcie i zadnych problemow z zapuszczeniem. jakis czas tem,u zainwestowalam w odzywke Sally Hasen -Miracle Cure (niebieska buteleczka = na rozdwajajace sie paznokcie) koszt = 40 zl ale postanowialm sprobowac no i musze powiedziec ze mimo iz stosuje ja od niedawna to wydaje mi sie ze poprawa jest ... narazie scielam pazurki na krutko i czekam jak beda rosly ale narazie moge powiedziec ze sie jeszcze nie rozdwajaja i plytka jest jak by gladsza.... jedyne co zauwazylam to ze jak sie nalozy odzywki za duzo odchodzi pladkami i ogolnie krutko sie trzyma wiec chyba powinno sie ja nakladac co dziennie lub co drugi dzien(w koncu chyba jakos te witaminy musza sie wchlaniac w swiezych dawkach). mam jeszcze pytanie do innych uzytkowniczek tego fora: slyszalam ze dobrze jest moczyc paznokcie w oleju lub go wcierac , ale jakie oleje sie do tego najlepiej nadaja ? czy jest jakas roznica ? pozdrawjam ;]

Gość kasia345
ja tez mam odzywke saly hansen ale mam wrazenie ze po niej paznokcie rozdwajajom sie po bokach ale nie tylko czubki ale od połowy czy robie cos nie tak