Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość neeed help

Antybiotyki na trądzik

Polecane posty

Gość neeed help

Może ktoś mi polecić dobre antybiotyki na trądzik i ile kosztowały ??? Chce odsunąć pomysł dermatologowi bo ten już chyba nie ma pomysłu, bo skinoren nic mi nie pomaga...

Gość neeed help
nikt nic nie stosował ??? mogą być jakieś maści , żele na recepte itp byle by pomogło...

Gość neeed help
eeee no prosze

Gość Tetralysal
mi pomógł Tetralysal ale brałam go naprawde dużo kuracja cała trwała 3 m-ce

Brałam Tetralysal długi czas, ale nie było rewelacji, poza tym po odstawieniu wróciło. Potem dostałam Supracyclinum i dopiero to mi pomogło :D Od pół rokuj uż nie biorę i jest o.k.

Gość acne derm
acnederm w kremie, rewelacja kilka miesiecy trzeba uzywac ale pomaga 22 zł

Gość neeed help
kasiulek a pamietasz może ceny ??? czym się różnia te dwa antybiotyki ?

Różnią się zapewne składem, ceną i działaniem. Na Tetralysal wydawałam dużo kasy, brałam po 2 tabletki dziennie, a na początku nawet 4 dziennie. Płaciłam 20 zł za opakowanie. Supracyklinę brałam 1-2 razy dziennie, potem nawet jedną tabletkę co drugi dzień i płaciłam za opakowanie niecałe 5 zł!!! Więc nie dość, że o wiele wiele taniej, to jeszcze o wiele wiele skuteczniej :D

Gość acne derm

Gość Magda-j
czy aby dostac dobre antybiotyki trzeba udac sie do prywatnego dermatologa..? bo od wielu wielu lat walcze ze zmora mojej twarzy i w zwyklej przychodni u dermatologa dostaje tylko masci i preparaty do smarowania a chcialabym to zaczac leczyc od wewnatrz... co radzicie?

Ja chodzę na NFZ i dostaje recepty na antybiotyki, to chyba zależy od lekarza. Najpier smarowałam skórę wyłącznie Skinorenem, który nic nie pomógł, więc zmieniłam dermatologa. Od 4 miesięcy biorę Tetralysal, jest poprawa.

Gość klara033
Witam wszystkich Ja brałam tetracykline przez pół roku - od 2 miesięcy juz nie biorę bo musiałam odstawić - miałam robionego fraksela. Mogę stwierdzić ze jest ogromna poprawa. Wcześniej na twarzy pojawiały mi sie wielkie ropne naciekowe krosty, teraz poza pojedynczymi krostkami mam piękną buzię.Piękną tzn bez krost ale z ogromnymi bliznami. Mam 33 lata i z trądzikiem walczę prawie od połowy swojego życia. Przerobiłam już: neodrme, mikrodermabrazję, kwasy, wszelkie kremy wybielające i środki naturalne i niewielkie efekty zauważyłam.Teraz cała moja nadzieja we frakselu Pozdrawiam

Gość megiiiiiiiiiiii
mnie zaden nie pomogl;p mecze sie juz z syfami lata a niedlugo dojda jeszcze pierwsze zmarszczki.do dermatologa juz przestalam chodzic bo to zwyczajnie bezsensu 150 oczyszczanie i recepty a chocby POWOLNYCH efektow-BRAK!!!!!!!

Gość mexa87
Walka z trądzikiem tymbardziej długotrwałym najlepiej zacząć od pozadnego złuszczenia skóry: -Zorak -> Totalny hardcore!!!!!! użyjesz 2xtyg przez miesiąć i będziesz miała skóre jak pupka niemowlaczka!!! -Locacid -> do używania potem na strupki i zmiany trądzikowe Potem polecam zastanowienie się nad stanem skóry, jak mamy tłustą cerę to inaczej będą na nas kosmetyki działać niż gdybyśmy mieli suchą. Ja osobiście mam łojotokową(Zaje*****e tłustą) i jedynym środkiem dzięki którym nie muszę pudrować się co 5 minut jest Diana 35. A teraz używam kosmetyków Tialo(mydło tonik i krem), mi pasują są tanie i dobre. Tylko krem lekko za mało nawilżający. Jeśli chodzi o antybiotyki to POLECAM!!! Używałam przez pół roku i efekt był BOSKI!!! po przestaniu brania Tetralysalu wszystko wróciło ale w mniejszym stopniu,ale to przez moją skórę łojotokową którą nie potrafiłam się wtedy zająć. Dlatego teraz jak jestem na Diance to chce jeszcze raz brać antybiotyki i zobacze co wyjdzie z połączenia tych dwóch cud. Taka uwaga Tetracykle mogą powodować szybsze opalanie(nawet 60 mi nie pomagała!!) i żółkniecie zebów(u mnie niedostrzegalnie, ale coś tam niby kolor zmieniły, może mi sie wydawało)

Gość mexa87
mi wogóle Differin nie pomógł Brevoksyl plecam miejscowo PO wyciskaniu, zmniejsza zaognienie i czerwone ślady Zinieryt można używac 1,5miecha, ja używalam rok i tak przesuszył mi skóre że mnie lekarka zje***a jak psa:) Clindacne w połączeniu z Locacidem jest fajne choć straciło swą moc po2gim opakowaniu.

Gość słoniuu
Z antybiotykami zabawy nie ma, nawet pod kontrolą lekarza można sobie krzywde zrobić. Mnie po wynikach wątrobowych lekarz antybiotyków nie przepisał, innych lekarstw też zresztą nie. Męczyłem się więc z z tymi wszystkimi wynalazkami do smarowania. Raz było gorzej, raz lepiej, czasamo to nawet siebie w lustrze nie poznawałem.Tak miałem masakrycznie zniszczoną twarz, że dermatolog się przeraziła. Od jakiś trzech miesięcy używam Eliciny, to jest krem ze śluzu ślimaka i (pfu, pfu na psa urok), jest dobrze, ba nawet lepiej niż dobrze :) Polecam

Gość Puussycatdoll
nie truj się antybiotykami dziewczyno, zamów sobie lepiej tabletki derminax z internetu, mi pomogły, w ciągu miesiąca zapomniałam co to pryszcze, tu masz linka: http://skocz.pl/derminax

Gość siuśki są suuuuper polecam

Gość powoli wiosna.....
ja bralam tabletki antykonc. jeanine 4 miesiace (40zł) do tego smarowalam buzie zinerytem (kolejne 40 zł) i jadlam belisse. mowie ogolnie co mi pomoglo na tradzik, od grudnia wyskoczy mi moze 1 pryszcz cco 3 tyg. niestety wagry dalej mam.. Ale naprawde zineryt to sntidoyum dla mojej buzi..mialam ogromne pryszcze, i bardzo duzo, policzki, czolo no masakra. popytaj w aptece bo czasem mozna tez kupic bez recepty :)

Gość ferolka
ja osobiście polecam zineryt, aktualnie używam clindacne i acne derm, beznadzieja, tylko pogarszają sprawe... ;/ bez sensu są te leki, drogi i 0 efektu . . polecam naturalnie i dietę. .

Gość Ona78596
Hej ;] Ja zaczęłam stosować w wieku 13 lat duac żel. Rewelacja !!! Nie pamietam ile kosztował.. Ale według mnie był rewelacyjny i warty każdych pieniędzy. Trądzik zniknął mi przez zaledwie tydzien ! Jak pojawiały się jakieś pryszcze, to dopunktowo i na nastepny dzien zero zaczerwien ^^ Do dzisiaj stosuje; mydło do mycia twarzy ( myje nim także trądzik na ramionach itp. ) SEBA MED " clear face" Cleansing bar. Po 2,3 umyciach jest duuuuuuuza roznica !

Gość ziomex
duac z klindamycyną efekty po 2-3 dniach

Gość ziomex
duac 40 zł za 15 gram był swego czasu na allegro 25 gram za 56 zł więc się opłacało nowy nie odpakowany długi okres ważności po 2 dniach stosowania ropne pryszcze zaczęły się megastycznie goić, normalnie goiły się 2 tygodnie a po stosowaniu duac 2 dni i po nich, cera po tygodniu była zajebista, polecam na pryszcze ropne wywołane gronkowcem i innymi bakteriami

Gość gość
Na tradzik najlepsza jest wizyta u lekarza, wueirzcie, bo sama tak zwalczylam te chorobe. Bylam tutaj www.one-med.pl

Gość Amelka7773
Stosowałam różne środki, ale żaden nie był tak skuteczny jak ten: http://www.natradzik.info.pl/ Dzięki niemu pozbyłam się trądziku, działa już po 2 tygodniach stosowania. Warto!!!

Gość gość
Ja miałam spory problem z trądzikiem właśnie. Ważne jest, żeby tradzik odpowiednio leczyć u specjalisty. Potem niestety zostały mi brzydkie blizny na czole i policzkach. Na to to juz tylko laser frakcyjny zadziała. Polecam Klinike Urody na Bolkowskiej, koło apteki. Oni współpracują ze świetnym lekarzem medycyny estetycznej, takie zabiegi można śmiało u nich robić.

Gość gość
Różne rzeczy różnie na ludzi działają. Mi bardzo pomógł mój dermatolog - dr. Maciej Krajewski. Wyleczył mnie skutecznie z trądziku, a teraz zajmujemy się bliznami, muszę sie ich raz na zawsze pozbyć.

Dobrym środkiem na trądzik jest emulsja do mycia twarzy Cetaphil - jest delikatna a jednocześnie skutecznie oczyszcza skórę. Dzieje się tak dlatego, że substancji myjącej uwalnia się tylko tyle ile potrzeba do oczyszczenia skóry, przez co nie uszkadza naturalnej bariery ochronnej skóry.

Gość gość
Lepiej skorzystaj z porady dobrego dermatologa. Polecam świetna klinikę - Wellderm. Oni się specjalizują w leczeniu trądziku.