Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość neeed help

Antybiotyki na trądzik

Polecane posty

Gość gość
Bez dermatologa jest ciężko, sama wiem coś o tym, bo próbowałam różnych metod domowych, na własną rękę i nic nie działało. W przychodni w Warszawie http://www.high-med.pl pani dermatolog przepisała mi preparaty secjalnie dla mojej skóry i się poprawia wiec warto isc do dobrej przychodni ktora najlepiej sie specjalizuje w dermtologii

Gość gość
Kupuję skuteczne i jednocześnie atrakcyjne cenowo antybiotyki z oferty http://aptekapultusk.pl . Dzięki ich produktom moja cera w pełni wróciła do normy. :)

Gość Agnieszka20347
Jeżeli chce się poprawy stanu skóry podatnej na zmiany trądzikowe, olej z konopi wydaje się obecnie najskuteczniejszym rozwiązaniem. Jego zaletą jest to, że nie wywołuje podrażnień skóry oraz zatykania się porów. Zawartość w oleju konopnym kwasu linolowego na poziomie 60 procent sprawia, że pomaga normalizować produkcję sebum, czyli naturalnego lubrykanta naszej skóry. Sebum ma skórę nawilżać, bez zatykania porów. Gdy w naszej diecie jest za mało kwasu linolowego, sebum jest bardziej klejące, twardsze, staje się wągrem lub inną zmianą. Regularne stosowanie oleju konopnego pozwala tego uniknąć. Jak stosować? Olej konopny można stosować wewnętrznie, czyli spożywać na łyżeczce, albo zewnętrznie, poprzez wcieranie w skórę. W pierwszym przypadku zaleca się spożywanie 1-2 łyżeczek dziennie. Ta dawka jest w zupełności wystarczająca. Jak długo stosować? Nie ma jednej odpowiedzi. Trzeba obserwować, w jakim tempie nasza skóra zmienia się na lepsze, u każdego czas trwania tego proces może się nieco różnić. Jeśli chodzi o zewnętrzne stosowanie oleju konopnego, najpierw należy zwilżyć twarz ciepłą wodą, nałożyć niewielką ilość oleju na twarz, wmasować go, a następnie osuszyć twarz ręcznikiem. Wystarczy wykonywać taki zabieg raz dziennie. Zaczerwienienia, swędzenie i inne dolegliwości skórne powinny stopniowo ustępować. Uwaga, olej przynosi ulgę również w przypadku ukąszeń owadów! olej konopny i inne produkty z konopi znajdziecie na www.konopiafarmacja.pl

Gość gość
Czy coś się stanie jeśli będę używać antybiotyk na trądzik bez osłony przez 5dni?