Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powiedzcie ludzie

powiedzcie ludzie

Polecane posty

Gość powiedzcie ludzie

słuchajcie mam takie pytanko,dzisiaj ma mi listonosz przynieść duży przekaz pieniążków i w związku z tym zastanawiam się czy ja mam mu dać jakieś pieniądze za to tzn.napiwek?

Gość powiedzcie ludzie
powiedzcie mi prosze bo on znowu będzie namnie zło patrzył...

:) jeśli bedzie to np 455 zł 50 groszy....to jak Ci poda te 45 w papierku to mu pwoiedz żeby sobie reszte wziął na piwo;)

Gość powiedzcie ludzie
hienko ale czy jest właśnie taki zwyczaj? wiem że babcie dają listonoszowi takzwaną końcówkę z renty...

napiwki daja babcie dostające renty:) to taka stara babcina tradycja chyba :) ja nie daje nigdy jak mi przynosi jakis przekaz, bo........przecież dostaje za to wypłatę nie wyswiadcza mi przysługi przychodząc do mnie płacąc listonoszowi , musiałabym dawac napiwki każdej pani w sklepie za przyniesienie bluzki np.

Gość na ogół daje się
napiwek w postaci tej końcówki, żeby dał tylko papierki. Ale jeśli nie chcesz dać, to nikt cie do tego nie zmusi. Musi ci dać całość. Jest jeszcze inne wyjście, czekasz na awizo udając że nie ma cię w domu i sama idziesz na pocztę odebrać co do grosika

Gość przestroga
dla mnie to glupie napatrzylismy sie na filmy i mamy problem dac czy nie ja mysle ze nie chyba ze ci sie przelewa

Gość powiedzcie ludzie
przez pół roku uczyłam go mówić Dzień dobry,prowadze firmę i właśnie tutaj te pieniążki przynosi.To ma być równe 5000,nie ma końcówy:(

słowa i muzyka: Jakub Sienkiewicz { powiedzcie mi ludzie powiedzcie mi wszyscy czy lepiej żyć brudnym czy lepiej żyć czystym no powiedzcie mi ludzie powiedzcie mi wszyscy czy lepiej żyć brudnym czy lepiej żyć czystym pytałem matki pytałem żony a one mówią włóż kalesony } :o

Gość na ogół daje się
no to nie dawaj i już. Chyba że wyjmiesz z kieszeni 5 zł i dasz swoje. Nie ma takiego obowiązku, tyle że jest zwyczaj

Gość powiedzcie ludzie
w restauracji zawsze zostawiam napiwek,pewnie dlatego że kiedy studiowałam to pracowałam jako kelnerka hahaha!

w restauracji zostawiam płómykówko :) i to mnie nie zaskakuje , ani nic..chyba ,że mnie kelner wkurzy lub jest niemiły :) pewnie to dziwaczne , ale nie dziwi mnie napiwek dla kelnera , a dziwi dla listonosza :)

Gość powiedzcie ludzie
dzięki ludzie wiedziałam że można na was liczyć! miłego dnia dla wszystkich.Buźka!

Gość na ogół daje się
czyli cokolwiek zrobisz - dasz czy nie, to już zależy od twojego "widzimisię". Zrób tak, żebyś ty się dobrze z tym czuła

Gość powiedzcie ludzie
no to dam tylko od 5000 ile myślicie? dam mu nagrode za to że się wkońcu nauczył mówić dzień dobry:)

Gość na ogół daje się
dałam propozycję już wczesniej - 5zl wystarczy nawet na to "lepsze piwo"

Gość powiedzcie ludzie
na ogół dzięki:)

Gość na ogół daje się
Nie ma za co. Ja też dostaje w ten sposób pieniądze więc dzielę sie moim doświadczeniem :-) Miłego dnia życzę