Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiecie może.....

jest jakaś psychologiczna nazwa na mimowolne gnebienie innych

Polecane posty

Gość wiecie może.....

nie licząc sadyzmu. bo nie chodzi mi o sadyzm. tylko mimowolne sparwianie przykrości bliskim osobom....

Gość KACHULA
O takich osobach mówi się TOKSYCZNI LUDZIE. To oni znajdują wielką przyjemność w dręczeniu innych.

Gość exklusive
to sie nazywa...gnebikocholia

Gość wiecie może.....
to nie jest tak. a przynajmniej nie o to pytam. mi chodzi o ludzi którzy to robia mimowolnie...a potem żałuja. nie odczuwaja przyjemności. trudno to opisqać....

Gość gruboskórni są

Gość Exklusive
chyba chodzi o akromegalie...

Gość KACHULA
To może są zbyt impulsywni,nerwowi - tacy "cholerycy".

Gość wiecie może.....
niezupełnie o to mi chodzi..kurcze...nie mogę sobie przypomnieć ale zdajne mi się że jest taka nazwa...chodzi o ludzi kochających a zarazem krzywdzących bliskich...móiwacych przykre rzeczy i w zasadzie nie panujących nad tym. i nie chodzi mi tu o zespół Toureta;)

mimowolne gnębienie innych- z opisu trochę przypomina mi to molestowanie psychiczne? Przechodziłam coś takiego:)

Gość szkoda gadać
osobowośc bordeline

ja bym to chętniej podciągnęła pod molestowanie psychiczne niż borderline, ale ja tam się nie znam ;)

Gość a.teista
I w jaki sposób poradziłaś sobie 'Listek', masz teraz luz , czy nadal jesteś dręczona wspomnieniami ?

jestem teraz pod dobrymi skrzydłami ;) które starają się jak mogą by chronić mnie od wspomnień :), czasami się zdarza, że coś wpadnie mi do głowy, ale teraz może sobie wpadać, bo patrzę na to wszystko z perspektywy czasu, z dystansem:) teraz jest lepiej, nawet powiem, że bardzo dobrze:) trwało to trochę, bywało ciężko, a teraz...ach...co za ulga:)

mam osobowośc bordeline jak sobie o tym poczyatłam to jakbym czytała o sobie....dziwne uczucie:|

ja sobie również:) tak właśnie podejrzewałam ze z główką nie do konca u mnie ok...teraz mam na to naukowa nazwę:)

Gość tu z pewnoscia chodzi o
borderline, czyli pograniczne zaburzenie osobowosci, bylam z chlopakiem, ktory to mial, nie da sie tego na dluzsza mete wytrzymac.

no niestety się nie da. nie raz juz to słyszałam do ludzi;)

Gość tu z pewnoscia chodzi o
ale to trzeba leczyc i cos z tym robic, jak sie zdaje sobie z tego sprawe, moj byly zdal sobie sprawe, ale za pozno, a podobno da sie to leczyc.

no ja też właśnie byłam z kimś takim, straciłam mnóstwo czasu, energii i szacunku do samej siebie... ach...jak dobrze, że to już za mną :)

Gość szkoda gadać
nieprawda jak sie o tym wie mozna nad soba zapanować i oczywiscie pracowac nad osobwooscia nifsy nie jest za póżno

no niestety mój były do tego pił więc w momencie takiego ataku agresji wobec mnie (totalnie nieuzasadnionego) nie był w stanie myśleć ani się ograniczać w tym co robił :(

ja się własnie staram..ale to się wszytsko dzieje niezaleznie ode mnie.Trudno to opisac....dlatego tak mnie zaskoczyło gdy zaczęłam czytać o tej chorobie...w życiu nie byłabym wstanie tak precyzyjnie się okreslić:) to jest strasznie męczące...nie tyle dla mnie co dla moich bliskich...mimo ze próbuje to zdusic w sobie Listek wspołczuje.... na szescie ja nie miewam ataków agresji. wiec moze jest jakaś nadzieja.