Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tarafa

III dojrzałości łożyska, pozycja I.O co chodzi???

Polecane posty

Gość tarafa

Ktoś mi wytłumaczy??Jestem w 40 tygodniu ciąży.III stopień dojrzałości łożyska i pozycja dzidzi 1.Co to znaczy??

To znaczy że poród już tuż tuż. To nic złego nie bój się.Gorzej gdybys była w 35 tc z tą dojrzałośćią łożyska.

prawidłowa dojrzałość na ten tydzień ciąży. Norma.

Dokładnie tak jak przedmówczyniepowiedziały . Stopien łozyska adekwatny do wieku ciąży . Pozycja I oznacza,że Dzidzia lezy po prawej stronie brzuszka. Poród tuż....tuż....no i siłami natury,poniewaz Dzidzia jest odpowiednio ułozona. Życzę mało bolesnego i szybkiego porodu. Przed TOBA czas magii....Eh,zreszta sama sie przekonasz ! 🌻 Zdrówka dla Bobaska,pochwal się jak urodzisz 🌻

Gość mama Zuzi2500
III stopień dojrzałości łożyska nie jest za ciekawy.To znaczy ,że łożysko jest już stare i przez to dostarcza dzidzi mniej tlenu.I są z tego powodu zagrożenia... Ja miałam tez 3 stopien łożyska ,i lekarz mówił ,ze jest juz bardzo dojrzałe i ,że to zle. A jak urodziłam łożysko to lekarz był w szoku.Stwierdzili,że urodziłam ochłapy tegoż łożyska.Było rozerwane i i nie całe wyszło.Wiec miałam łyżeczkowanie,czyli skrobali mi resztki łozyska specjalna łyzką wewnątrz macicy.Nie było to przyjmne:(

Gość mama Zuzi2500
i nie zgadzam sie z przedmowczyniami,ze 3 stop.łożyska jest adekwatny do wieku ciązy,i ,ze 3 stopin jest dobry...

Gość no mamo zusi
bardziej dobitnie nie mogłaś przecież ta dziewczyna za niedługo rodzi .... ja jak miałam III st. łozyska to też sie dowiedziałam że poród tuż tuż

Gość uleńka178
kurcze przecież III stopień to poprostu koniec ciąży. Dzidzia już za chwilkę. Ja na ostatni USG też mialam III stopień i tego samego dnia urodzilam synka. Życzę Ci takiego porodu jaki ja mialam-ekspresowy i bezstresowy

Gość Luzklarita
Mama Zuzi ma racje

przy III stopniu łożyska należy monitorować częściej kobietę oznacza on, że łożysko jest stare i może nie spełniac funkcji, dlatego warto byłoby żeby dziecko urodziło się w ciągu tygodnia góra dwóch :) trzymam kciuki za poród

witam .Ja poszłam na usg do odrynatora oddziału,w 34 tyg ciazy żeby sprawdzić czy wszystko ok. ,bo mój lekarz twierdził ża tak.Okazało się że już w tym tyg miałam łozysko 3 stopnia dojrzałosci i w dodatku trochę mało wód płodowych.Oczywiscie panika ,a byłam przed komunią mojego syna .Dodatkowo miałam cukrzyce ciążową. Szpital,badania itp.Wody się unormowały (bardzo duzo piłam) a łozysko stare!!! co chwila byłam w szpitalu na ktg,na przepływach,na usg i badania cukru. Urodziłam zdrową córke w 39 tyg a połozna powiedziała ze mam bardzo ładne łozysko,wcale nie wygląda na niewydolne. Czyli jak widać nawet dobry sprzet i swietni fachowcy moga wprowadzić nas w bład. Nieprzejmuj sie tym .Ważne abyś teraz dużo leżała na lewym boku i czekał ana rozwiazanie ,a wszystko bedzie dobrze skoro jesteś co jakiś czas monitorowana. WAZNE trzy razy w ciagu dna licz ruchy płodu bo to jest teraz najwazniejsze aby twoje dziecko było takze pod twoją kontrola