Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sześciolatek robi w majtki

Szesciolatek robi w majtki

Polecane posty

Gość sześciolatek robi w majtki

Ktoś mial taki problem?? Moje szescioletnie dziecko robi czasem kupę w majtki. Najczesciej robi to podczas zabawy bo sie zapomina. Ale dla mnie to wielki problem...

moj synek ma 3lata i od roku nie robi w majtki Z tego co wiem to dzieci robia dluzszy czas w majtki,bo sa zestersowane,albo panicznie sie czegos boja.Twoj synek jest juz duzy,wiec moze powinnas spokojnie z nim porozmawiac o tym problemie????

Jak sama mówisz robi w majtki bo zapomniał sie przy zabawie.Nie wiem czy to co napisze jest dobrym rozwiązaniem ale może nastrasz synka że będzie chodził tak do wieczora.Wiem że to jest straszne ale nawet nie zmień gatków przez godzine wtedy może jemu to będize przeszkadzało i zmieni swoje nawyki

Gość mama szesciolatka
Bić go na pewno nie będę. Nastraszanie chyba nic nie da...bo chodzi o to ze jemu chyba za bardzo to nie przeszkadza...Wczoraj bylismy na urodzinach jego kolegi w centrum zabaw i w zasadzie pod koniec imprezy wyczułam ze ma "cos" w majtkach. I sama juz nie wiem co robić.Moj synek tlumaczyl sie ze nie czul kiedy sie załatwił w majtki.:(

Gość mama szesciolatka
myślicie ze to jakiś stres? Ja myslalam ze dziecko wtedy raczej siusia w majtki...:(

Gość sowa122
krzyknij raz ,a dobrze..;) Niechże dziecko się zawstydzi..:classic_cool:

Gość klmnł
niech sam!!! musi się przebrać, umyć i... oprać! powinno pomóc :o

Gość mama szesciolatka
Przyznam się szczerze ze wczoraj przy jego kolegach mówilam o tym wypadku. Widziałam ze sie wstydzil, ale czy to pomoze? Najbardziej dziwie sie dlaczego tak sie dzieje.

Gość normalnie
A może porozmawiaj z lekarzem?

Gość mama szesciolatka
Wiec wlasnie po powrocie do domu kąpał sie sam.

Gość mama szesciolatka
Chyba muszę...bo dzieje sie to od jakiegoś miesiaca. Dzieki Bogu w zerowce nie zdarzylo sie to jeszcze...

Gość mama szesciolatka
Mysle ze nie...nie byla to biegunka aby moglo to wydarzyc sie nagle i zeby nie czuł. Nawet nie przyszedl mi powiedziec o tym...

Gość mama szesciolatka
Mysle ze kontroluje tylko czasami. Bo zdarza mu sie załatwiac w toalecie. Wiec musi czuc.

mojemu szesciolatkowi tez sie zdarza- poprostu dzieci zajete zabawa zapominaja o kupce albo nie chca sobie przeszkadzac w zabawie w najlepsze . ja zaczelam co rano i wieczorem przypominac mu o zrobieniu kupki- idzie i poprostu jak mu sie nazbieralo robi - jak nie- nie robi -ale na sedesie swoje odsiedzi. mam nadzieje ze wejdzie mu to w krew. jak narazie o wiele rzadziej zdarza mu sie miec brudne majtki:) wiec rada jest jedna puki dziecku nie wejdzie to w nalog- poprostu same musimy pilnowac.

Gość do autorkiIIII
WSPÓŁCZUJE .............i musze ci powiedziec ze twoje dziecko jest (nie teges) jak to sie mowi dzisiaj, nie rozumiem takiego zachowania, jak by comajmniej był opóźniony w rozwoju to zachowanie NIE JEST NORMALNE, tzn ze wszystko robi z opóźnieniem? przeciez to dziecko ma 6 lat a zachowuje sie gorzej niz niektore 2 latki bo one juz umieja sie załatwic gdzie trzeba...ale musisz z nim mies siare(obciach)na codzien wstajesz codzien rano i myslisz...k.....ciekawe gdzie dzis poczuje smrodek....to tragikomedia i nadaje do W11. IDZ Z NIM DO PSYCHOLOGA TO zachowanie wymaga leczenia i napewno nie jest normalne !!!

Gość też mama sześciolatka
mojemu synkowi tez się tak zdarzało w wakacje, kiedy był zajęty zabawą i nie czuł, ze ma coś w gaciach:O:O i potrafi też pobrudzić się pod prysznicem:( i on nie potrafi wytłumaczyć, dlaczego tak się dzieje... Byliśmy na rozmowie z psychologiem i nie ma to podłoża psychologicznego... Jak przytrafi mu się pobrudzenie majtek, to sam je potem pierze i sam się myje, ale wcale nie "za karę", po porstu wie, że ma po sobie posprzatać...tak samo, z umyciem brodzika po kąpieli Ze zwieraczami tez wszystko w porządku Założycielko topika, nie zawstydzaj swojego synka przy kolegach, bo to nie fair Myślę, ze metoda z wysyłaniem do ubikacji rano i wieczorem powinna trochę pomóc, no i rozmowa i cierpliwość

Gość omeska
No sorry ........ale robienie kupy w majtki przez 6-latka nie jest normalnym zachowaniem.Powinnaś chyba jednak porozmawiać z lekarzem.A co do wypowiedzi panny z TVP to chyba nie tylko robienie w majtki było Twoim problemem w dzieciństwie......

Gość mama szesciolatka
Ale on nie załatwia się na okrągło w majtki. Chodzi o to ze czasami. Ja sie dziwię tylko jak 6-letnie dziecko może sie zapomniec...Ogolnie załatwia się normalnie. I nie jest opozniony w rozwoju ! Ogolnie wszystko ok.

mamo szesciolatka- mowie ci sprubuj tak jak ja- poprostu przypominaj mu o tym rano i wieczorem az wejdzie mu w krew zalatwiac sie rano i nie bedzie sie zapominal-- aa jeszcze jedno- podobno niektore dzieciaki tak maja jak maja zatwardzenie- przemysl co jaki czas maly sie zalatia bo jesli zadziej niz raz na 2 dni - to to moze byc przyczyna

Gość ncnbv
Omesko o co chodzilo z tymi "problemami w dziecinstwie"? poza tym nie wiem czy potrafisz czytac ze zrozumieniem,ale to nie ja pracuje w tv-a kolezanka od psa:) a Ty wzielas to oczywiscie za moje "przechwalanie"sie iz zaszlam do tvp?alez Cie to biedną zabolalo,ze musialas wspomniec o mojej osobie w swoim poscie:(wspolczuje:( ike!sluchajcie IKE ,dobrze prawi:)

w takich sytuacjach nie nalezy krzyczec na dziecko ani go zawstydzac, jezeli wczesniej na niego krzyczalas to moze nie mowi poprostu ze strachu.Moje dziecko sikalo do lozka kiedy go oduczalam od pampersow za kazda nocke kiedy sie nie posiusial dostawal naklejke i przeszlo.W trakcie gdy sie bawi zapytaj czy nie chce kupy .Pamietaj ze krzyk i podchodzenie do tego bez spokoju moga odniesc odwrotny skutek.

Gość NataliaM
Dziewczyny coi za metody!!!!!!!!!!!!!BIż dziecko za to ze zrobil kupe w majtki?????NIe skutkuje ,tylko sie dziecko ztresuje. Proponuje 100% metode. Jak zachce mu sie kupe i przyjdzie Ci to poweidziec, od razu idz z nim do toalety i razem z nim poczekaj az ja zrobi, potem pochwal go za kazdym razem jak mu sie uda ,a po wszystkim nagrodz go w mily sposob,np. jakas zabawa wspolna ,albo cos podobnego ,mozesz malym slodyczem ,ale pamietaj ze tylko wtedy kiedy dziecko nie ma problemow z nadwaga albo nie jest lakomczuchem. Mowie Ci-3-4 cierpliwe razy i sam bedzie o tym pamietal,nie ma czegos takiego jak zapominanie o tym co sie robi... Mozesz wymyslic smieszna historie na temat chodzenia do ubikacji(nie straszna a smieszna),pamietasz "I kto to mowi" . Powodzenia:))

Gość mama szesciolatka
Dziekuje za rady. Od razu napisze ze nie biję swojego dziecka za to ze zdarzy mu sie zrobic kupkę w majtki. Fakt, raz zwróciłam mu uwagę przy kolegach i sie troche zawstydzil...moze nie jest to skuteczne ale coz czasem popelniamy wszyscy błędy:(

idealny nie jest nikt a na bledach sie czloweik uczy- nie martw sie- nie ty jedna popelniasz bledy wychowawcze

Gość bedzie dobrze
ike - Jezeli chodzi o przypominanie codziennie dzicku aby poszło do toalety i czy mu sie chce czy nie chce musi swoje odsiedziec mija sie z celem poniewaz wyrobisz u dzicka nawyk tak jak w "dniu świra" ze zawsze przed snem musi isc na kibelek i odsiedziec swoje. Nabawi sie natrectw które pozniej w starszym wieku bedzie mu ciezko sie wyzbyc. NataliaM i hubba-bubba to co napisałyście jest bardzo dobrym rozwiazaniem. Przy zabawie pytac a pozniej jak juz zrobi pochalic :-)

gifglogisdng - po co odgrzebałaś/łeś taki stary temat? Zastanawia mnie to.